Søde snegle med solbærremonce og cheesefrosting

2

Bløde og luftige snegle fyldt med sød solbærremonce og pyntet med syrlig og lækker cheesefrosting. Så bliver det ikke meget bedre! Solbærsneglene kan laves dagen i forvejen og koldhæve i køleskabet, hvis gærmængden halveres. Så kan du servere friskbagte solbærsnegle for dine gæster til brunch eller formiddagskaffen. Cheesefrostingen kan også sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl indtil det skal pyntes på solbærsneglene. En sommerlig og lækker kage, der nemt kan deles eller medbringes i picnickurven. Mmh – hvor smager de bare godt!

20-25 solbærsnegle
Det skal du bruge:

  • 1 dl mælk
  • 100g smør
  • 30g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 250-350g hvedemel

Remonce

  • 150g smør, gerne blødt
  • 150g brun farin
  • 50g marcipan, revet
  • 150g solbær

Cheesefrosting

  • 90g flødeost
  • 50g smør
  • 150g flormelis
  • 1 lille tsk. vaniliepulver


Sådan bager du klistrede og bløde solbærsnegle:
Lun mælk og smør i en gryde. Det må kun blive lillefingervarmt, ellers skal det køles ned, inden gæren kommes i. Hæld mælk og smør i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilpas mængden af mel undervejs, når dejen æltes. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver laves remoncen. Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen med en håndmikser. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel, hvor dejen er ca. 3-4mm høj. Smør remoncen på dejen. Lad ca. 1 cm af kanten være fri for remonce – så er kanelsneglene nemmere at lukke. Rul dejen sammen til en pølse og skær kanelsneglene ud i ca. 2-3cm tykke snegle. Kom kanelsneglene op i et fad, der er foret med bagepapir. Mit fad måler 25x35cm. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Bag dem i 20-25 minutter til de er let gyldne. Lad solbærsneglene køle helt af.

Bland alle ingredienserne til cheesefrostingen og rør dem sammen med en håndmikser. Kom cheesefrostingen i en sprøjtepose og pynt sneglene med cheesefrosting og evt. friske solbær.

Solbaersnegle_2

Solbaersnegle_5

Solbaersnegle_16

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK