Sommer crumble

0

Sommeren er for alvor kommet, og jeg er vild med det. Lige nu nyder jeg min sommerferie, som primært kommer til at handle om én stor ting – nemlig renovering af hus. Min kæreste og jeg har købt vores første hus, og vi er så glade og spændte! Der er en masse i huset, der skal laves om, før vi til januar eller februar regner med at flytte ind.

Nå, nok om hus. Tilbage til kagen. Én af de ting, jeg særligt nyder ved den danske sommer er alle de fantastiske bær og frugter, der endelig kommer i sæson. Efter en vinter med kål og rodfrugter, så er det bare skønt med nogle friske bær, der smager sødt og dejligt. Derfor har jeg sørget for at fylde min fryser med de fantastiske bær, så jeg kan lave sommerlige kager, marmelader og safter hele vinteren også.

Da jeg skulle mødes med mine veninder til en hyggelig aften, bagte jeg denne sommer crumble med både jordbær, hindbær og blåbær. Jeg toppede den med hvid og mørk chokolade og et låg af sprød crumbledej. Server den både lun eller kold og gerne med en skefuld skyr, cremefraiche eller pisket fløde til.

4-5 kageglade personer
Det skal du bruge:

  • Bær – brug dine yndlings eller dem, du lige har
  • 50g chokolade
  • 30g hvedemel
  • 35g mandelmel
  • 35g finvalset havregryn
  • 55g rørsukker
  • 85g smør
  • Lille tærtefad

 

Sådan laver du en sommer crumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Spred dine bær ud i tærteformen, så bunden er dækket. Hak chokoladen og drys den over bærrene. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og bærrene. Bag sommer crumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter til crumbledejen er gylden.

Crumble-1

Crumble-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK