Sommersalat med spidskål, ærter og fennikel

0

Vi har endelig fået os en terrasse. Efter lidt over et år i vores hus, så er vi nået til haven, der trænger til en kærlig hånd. Vi startede med at lave terrassen, for med sommerens kommen, så kunne jeg slet ikke vente med at spise aftensmad udenfor. Med sol, sommer og egen terrasse, så stiger min lyst til friske, sprøde grøntsager. Heldigvis er der masser af netop dét i sæson lige nu. At sommeren så endnu ikke har bestemt sig for at komme – det er en anden sag… Fennikel, spidskål, agurk og ærter er nogle af de grøntsager, jeg altid nyder i sommermånederne. Sammen udgør de en lækker salat, der ikke behøver meget andet for at være velsmagende, sund og mættende. Næste gang jeg vender den her salat sammen, så tror jeg, at jeg topper den med et par hjemmesyltet hvide asparges. Det vil absolut klæde den. Eller snitter et par friske, danske jordbær i. Mulighederne er mange.

Det skal du bruge:

  • ½ spidskål
  • ½ fennikel
  • ½ agurk
  • 2 håndfulde friske ærter
  • 75 g feta
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike

Sådan laver du en sprød sommersalat:
Snit spidskål, fennikel og agurk i helt tynde strimler. Bælg ærterne og vend dem sammen med spidskål og fennikel. Bland olivenolie og hvidvinseddike sammen og vend det i salaten. Smuldre feta over salaten og server.

Salat_aerter_spidskael_fennikel_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK