Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Speltboller med quinua

0

Disse speltboller var et lille forsøg i køkkenet, der heldigvis endte ud i nogle rigtig lækre boller. Ølandshveden giver bollerne en blød smag og tilfører masser af gluten, så de bliver luftige. Bunden af bollerne er dyppet i hel quinua, så bollerne bliver proteinrige og knasende. Speltbollerne smager virkelig godt og passer perfekt til morgenbordet eller madpakken.

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Det skal du bruge:

  • 300g koldt vand
  • 3g gær
  • 2 dl surdej (Se hvordan – klik her)
  • 15g salt
  • 400g groft speltmel
  • 100g groft ølandshvede
  • Quinua til at dyppe bollerne i.

 

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Sådan laver du speltboller med ølandshvede og quinua:
Kom vandet i en skål og rør gær og surdej ud heri. Tilsæt lidt af melet og rør rund. Kom salt og resten af melet i og ælt til en samlet dej. Start så med at ælte. Det kan enten gøres i skålen på bordet eller på en røremaskine alt afhængig af, hvad du foretrækker. Ælt dejen godt så den bliver glat og smidig. Lav evt. en glutenprøve på dejen (Se hvordan – klik her), for at tjekke, at du har fået lavet et ordentligt glutennet i dejen under æltning. God æltning giver et godt og luftigt brød.

Når dejen er æltet færdig kommes den i en skål, der er smurt med olie. Dæk den med et låg eller film og stil dejen i køleskabet i ca. 24 timer.

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Dagen efter tages dejen ud. Del den i 12 portioner og form dem til boller. Dyp bollernes bund i quinua og stil dem til hvile på et stykke bagepapir. Lad speltbollerne hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.

Varm ovnen og en bagesten eller bageplade (med et stykke bagepapir på) op til 250⁰. Når ovnen er varm kommes bollerne på den varme bagesten eller bageplade. Bag dem i 12-15 minutter. Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem!

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Speltboller med quinua Cathrine Brandt

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK