Speltbrud med oliven og emmentaler

2

I er virkelig mange, der er lige så vilde med både bløde gulerodsbrud og grove gulerodsbrud som jeg. Det er altså også bare en skøn bolle! Så supernem at bage, luftige og lækker. Derfor bager jeg rigtig tit brud herhjemme – i alle mulige afskygninger. Bollerne er også nemme at spise for børn – de er bløde og svampet og får ikke samme sprøde skorpe, som når jeg bager surdejsboller. En børnevenlig bolle, der smager mindst ligeså godt, når den bliver lunet i ovnen direkte fra fryseren.

Heldigvis kan man komme en masse andet end gulerod og solsikkekerne i sine gulerodsbrud. Eller speltbrud, som jeg kalder dem. Denne gang har jeg bagt dem på rent speltmel og fyldt dem med emmentaler og oliven. En helt perfekt frokostbolle, der nemt kan tages med på farten. Speltbrudene bager jeg også gerne og serverer sammen med et tapas-fad eller en god og cremet suppe.

12 stk.
Det skal du bruge:

  • 250 g vand
  • 25 g gær
  • 450 g sigtet speltmel
  • 8 g salt
  • 25 g blødt smør
  • 75 g emmentaler
  • 100 g oliven
  • 1 æg

Sådan bager du speltbrud med oliven og emmentaler:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.

Riv emmentaler på et groft rivejern. Skær oliven i halve. Lav en fordybning i dejen og kom emmentaler, oliven og æg ved. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker. Du kan se her, hvordan du former dejen. Del dejen i 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader og bag speltbruddene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Speltbrud_emmeltaler_oliven_6 Speltbrud_emmeltaler_oliven_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Årh, det lyder lækkert. Jeg er ret vild med oliven i brød, og jeg kan virkelig se potentialet i at supplere med ost – både til suppe og til lige at have med i tasken.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK