Sprødt og sødt ymerdrys

1

Renoveringen af vores nye hus er stadig i gang, og da jeg også skriver bachelor i øjeblikket, så er min kæreste og jeg weekendkæreste for en stund. Han sørger for huset, og jeg sidder i Århus og skriver. Det er mærkeligt, og vi glæder os til, at vi igen får en hverdag sammen. Da min kæreste ikke er hjemme i hverdagene, har jeg lidt svært ved at få spist et helt rugbrød, når jeg har bagt mit hjemmelavede rugbrød i weekenden. For at undgå madspild og bruge resten af rugbrødet, så er jeg rigtig glad for ymerdrys. Ymerdrys er nemt at lave selv, og så kræver det faktisk kun rørsukker udover rugbrød. Det er da simpelt! Jeg nyder mit ymerdrys ovenpå yoghurt eller chiagrød.

Det skal du bruge:

  • Resten af et halvtørt rugbrød
  • Rørsukker

 

Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:
Tænd ovnen på 180 grader. Skær rugbrødet i små stykker og blend det i en minihakker eller med en blender. Kom det i et fad og drys med rørsukker. Jeg foretrækker kun at bruge en smule rørsukker, da jeg ikke er så vild med, hvis det hjemmelavede ymerdrys er for sødt. Rist rugbrødet i oven til det er helt sprødt. Når ymerdrysset er helt afkølet opbevares det i en lufttæt beholder.

Ymerdrys-1

Ymerdrys-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017

FACEBOOK