Stegte forårsruller med hjemmelavet filodej

1

Når man ikke kan købe det, så må man jo lave det selv. I den lille by, som jeg bor i, der er der ingen take-awaysteder, der laver forårsruller. Ej Heller kunne jeg købe filodej nogle steder, så jeg selv kunne lave dem. Derfor så jeg mig nødsaget til at forsøge mig med en hjemmelavet filodej, da jeg allerede havde bestemt mig for, at jeg ville lave hjemmelavede forårsruller til aftensmad. Den hjemmelavede filodej smagte så godt, og nu er jeg helt glad for, at jeg ikke kunne købe filodej, så jeg fik forsøgt at lave min egen. Hvis du vil spare lidt tid på aftensmaden, så kan du sagtens bruge købt filodej eller købe dej til forårsruller i asiatiske supermarkeder, hvis du bor i en lidt større by end jeg.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

Hjemmelavet filodej:

 • 2,5 dl hvedemel
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 dl vand
 • 1 spsk. eddike
 • Lidt salt

Fyld:

 • 200g hakket svinekød (du kan også bruge hakket okse- eller kyllingekød)
 • 1 lille løg
 • 1 gulerod
 • 2 blade spidskål eller hvidkål
 • 2 fed hvidløg
 • Frisk chili
 • ½ tsk. fintrevet frisk ingefær
 • Salt og peber

Sådan laver du stegte forårsruller i hjemmelavet filodej:

Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt den godt. Dæk den ind i husholdningsfilm og lad den hvile mindst 1 time i køleskabet. Mens dejen hviler, så laves fyldet.

Snit løg og kål i mundrette stykker. Hak hvidløg og chili fint. Skræl guleroden og riv den på et groft rivejern. Steg løg og kål på en pande i en smule olivenolie. Når det er blevet blødt, så tages det af varmen. Kom kødet på panden og steg det. Når det næsten er gennemstegt tilsættes chili, hvidløg, ingefær, salt og peber. Tilsæt nu kål, løg og revet gulerod. Smag til. Steg videre i 1-2 minutter og tag fyldet af varmen. Lad det køle af inden, at det skal i forårsrullerne.

Drys bordet med mel. Del dejen i fire stykker og rul hver dejklump ud til det er aflangt og helt tyndt. Dejen kan være lidt svær at rulle ud, da den trækker sig sammen. Det kan hjælpe at holde på dejen med den ene hånd, mens du ruller kagerullen med den anden. Del hver dejstrimmel i fire-fem stykker. Rul hvert stykke lidt mere, hvis det ikke er helt tyndt. Kom 1-2 spsk. fyld i hvert stykke dej og form det til en forårsrulle. Luk forårsrullen ved at smøre lidt vand på det sidste stykke dej. Fortsæt til alt dejen er brugt. De rå forårsruller kan sagtens hvile i køleskabet, hvis de er lavet i god tid inden spisetid. Varm olivenolie op på en pande og steg forårsrullerne. Server med soja og en frisk salat.

Tip: Jeg serverede en salat sammen med de hjemmelavede forårsruller. Salaten bestod af fintsnittet spidskål, agurk, soja/chili ristede edamamebønner, ristede sesamfrø og limesaft.

Foraarsruller_2 Foraarsruller_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK