Sunde karamelbidder med cashewnødder og kakaonibs

1

Selvom jeg elsker, elsker, elsker søde sager, der er lavet af smør, sukker og mel, så er et lidt sundere alternativ også kærkomment engang i mellem. Min kærlighed til dadler vokser og vokser, og jeg nyder dem både i det salte og det søde køkken. De her små hapsere er blevet min nye afhængighed. Jeg forsøger at lave dem sjældent, da de forsvinder alt(!) for hurtigt, når de først er lavet. Jeg elsker den bløde og chewy konsistens. Den salte og søde smag og så det knas, som kakaonibsene tilføjer. Karamel er den bedste beskrivelse, jeg kan give for, hvordan de smager og hvilken konsistens, de har. En ret perfekt lille mundfuld, hvis du spørger mig. Du kan nyde dem som en lille snack, et sundere alternativ til fredagsslikket eller som en god energimundfuld i din egen eller børnenes madpakke. Hvor længe de kan holde sig? Det kan jeg ikke svare på. Så længe har de aldrig fået lov til at stå i mit køleskab…

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 100g dadler uden sten (køb de friske med sten eller lækre Medjool dadler)
  • 75g cashewnødder, ristede og saltede
  • 10g kakaonibs
  • 50g mørk chokolade

Sådan laver du lækre karamelbidder:
Blend cashewnødder og dadler til en homogen og sammenhængende masse. Tilsæt kakaonibs og rør dem sammen med daddelmassen med en ske. Form massen til små firkanter eller tril det til små kugler. Temperere* eller smelt den mørke chokolade og overtræk dine karamelbidder. Opbevar dem i køleskabet eller i fryseren, hvis du ikke får dem spist inden en uges tid.

*Tip: Sådan tempererer du mørk chokolade: varm chokoladen op til 45 grader. Køl 2/3 af chokoladen ned til 27 grader. Bland med den resterende chokolade. Chokoladen er nu tempereret.

Karamelhapsere_4 Karamelhapsere_7 Karamelhapsere_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK