Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie

5

Morgenmadsmuffins med hindbær og sprød topping er blevet bagt et utal af gange herhjemme. De er så gode! Ellinor elsker dem, og vi spiser dem gerne både som morgenmad eller eftermiddagsmad. Jeg bager gerne en stor portion, da de fint holde sig i et par dage, og også sagtens kan fryses ned. I er også mange, der har givet rigtig dejlig feedback på den opskrift – så skønt, at morgenmadsmuffins også er et hit hjemme hos jer.

Fordi at vi allerede har spist så mange morgenmadsmuffins, så trængte jeg til lidt variation. Derfor blev de her sunde muffins med blåbærkompot lavet. De smager mindst lige så godt som de populære morgenmadsmuffins med hindbær. Blåbærkompotten giver masser af smag og friskhed til den søde og svampet muffin. Det er sunde muffins, der kan sendes med i madpakken, spises som morgenmad eller eftermiddagsmad, og som også sagtens kan serveres for de små børn. Server fx. muffins uden raffineret sukker til sukkerfrie børnefødselsdage.

9 stk.
Det skal du bruge:

  • 40 g mandler (kan erstattes af Chufa-knolde, hvis du ikke tåler nødder)
  • 50 g havregryn
  • 45 g fintsigtet speltmel
  • 1 lille tsk. bagepulver
  • 1 lille tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 stor gulerod, fintrevet
  • 4 frisk dadler
  • 1,5 dl yoghurt naturel, ymer eller tykmælk
  • 1 spsk. smør eller kokosolie
  • 2 store æg
Blåbærkompot:
  • 150 g blåbær
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. citronsaft
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Sådan bager du sunde muffins med blåbær:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Først sættes blåbærkompotten over at koge. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre, mens du laver dejen til muffins.

Kom mandler og havregryn i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel. Kom det i en skål sammen med speltmel, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver. Riv guleroden fint og vend i. Kom dadler, yoghurt og smør i minihakker eller blender og blend til en homogen masse. Vend det sammen med de tørre ingredienser. Pisk æggene luftige i en anden skål og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 9 muffinsforme. Jeg bager mine muffins i den her muffinform, men jeg skal vist ønske mig sådan en silikone-muffinform her i stedet – det vil gøre det nemmere at få mine muffins ud af formen. Kom blåbærkompotten over på dejen. Brug enden af en teske til at røre blåbærkompotten lidt sammen med muffindejen. Bag dine sunde muffins i ca. 15 minutter til de er gyldne, og der ikke hænger dej ved, hvis du prikker i dine muffins.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Laura.

      Jeg har aldrig prøvet at erstatte dadler med abrikoser, men det tænker jeg umiddelbart godt, at de kan. Det er jo primært sødme, som dadlerne skal give, og abrikoser er jo også søde 🙂

      Lad mig endelig vide hvordan det går, hvis du forsøger dig.

      Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK