Surdejsknækbrød med frø og kerner

0

Når jeg fodrer min surdej, så den kan blive klar til at bage med, så smider jeg lidt surdej ud hver gang. Hvis jeg brugte det hele, så ville jeg ende ud med kæmpe portion surdej, og derfor bruger man kun en smule af ens surdej hver gang, at den skal fodres. Da jeg virkelig forsøger at mindske vores madspild så meget som muligt, så bruger jeg det surdej, der er i overskud til at bage sprøde surdejsknækbrød med. Hver gang jeg fodrer min surdej, så gemmer jeg det overskydende surdej i en bøtte i fryseren. Når der er ved at være ca. 4-5 dl, så er der nok til at bage knækbrød. De hjemmebagte knækbrød med surdej og kerner smager så godt og er supersunde. De bedste hjemmebagte knækbrød. Du kan læse her, hvordan du laver din egen surdej, og se her hvordan du fodrer din surdej og gør den klar til bagning.

Det skal du bruge:

  • 400 g surdej
  • 5 g salt
  • 2-3 spsk. frø og kerner til at drysse med

Sådan bager du sprøde og nemme surdejsknækbrød:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader. Rør surdejen sammen med salt og fordel det ud i et helt tyndt lag på bagepapiret. Prik i dejen mange steder med en gaffel, så du undgår, at knækbrødet hæver op. Drys med frø og kerner og bag dine surdejsknækbrød i ca. 30 minutter til det er helt sprødt. Hvis knækbrødet mærkes blødt skal du bage det længere. Det skal være helt sprødt før, at det er færdigt. Afkøl det hjemmelavet knækbrødet på en rist, knæk det i mindre stykker og opbevar det i en lufttæt beholder.

knaekbroed_surdej_8knaekbroed_surdej_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK