Svampet chokoladekage med den bedste chokoladefrosting

2

En supernem chokoladekage, der er så svampet og lækker. Toppet med den bedste og mest cremet chokoladefrosting. Hvad mere kan man ønske sig? Det her er en helt klassisk chokoladekage, som bliver helt uimodståelig, når den toppes med en god, chokoladerig frosting. Jeg bager kagen i en relativt lille kageform, da kagen bestemt ligger op til at blive serveret i mindre stykker. Meget gerne sammen med en god kop kaffe. En nem chokoladekage, som vil blive elsket af både børn og voksne.

Hvis du ikke er vild med frosting (men hvem er ikke det?), så smager kagen også dejligt toppet med en god glasur. Så rammer du faktisk en helt klassisk “klassenstime kage”, som jeg også synes kan noget helt særligt engang imellem.

6-10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage

  • 120 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver (jeg bruger Valrhona kakaopulver)
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • ½ lille tsk. natron
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 175 g creme fraiche
  • Chokoladekugler og karamelkugler til pynt
  • Lille kageform på 15 x 15 cm eller en lille springform. Hvis du kun har større forme, så kan du bage dobbeltportion. Kagen holder sig svampet i 2-3 dage, og ellers kan du bruge kageresterne til at lave de bedste romkugler med.

Frosting

  • 75 g stuetempereret smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 spsk. flormelis
  • 1-2 tsk. kakaopulver

Sådan bager du en nem chokoladekage med chokoladefrosting:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes ægget med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens ægget piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Kom dejen i en bageform på 15 x 15 cm (jeg bruger den her bageform) eller en lille springform. Bag chokoladekagen i 25-30 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke i midten af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 15-10 minutter før, at den kommes på en bagerist.

Frosting:
Kom den bløde smør og flormelis i en skål og pisk det lyst og luftigt. Smelt chokoladen over vand og pisk den i frostingen sammen med kakaopulver. Smag til og juster sødme og chokoladesmagen med flormelis og kakaopulver.

Kom frotingen på kagen, når kagen er helt afkølet. Pynt med små chokolade og karamelkugler.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Susanne.

      Chokoladekagen er fryseegnet, ja. Du kan fryse den både med og uden chokoladefrosting. Den er stadig god, når den har været frosset, men den er altså allerbedst, når den er friskbagt 🙂

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavet romkugler
15. juli 2017
Ølandshvedebrød bagt med surdej
11. juli 2017
Koldbrygget iskaffe – nemmeste og bedste iskaffe
6. juli 2017
Surdejsrugbrød med rugmel, kerner og gulerod
4. juli 2017
Kokostoppe – de bedste af slagsen
30. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK