Svampet gulerodskage med cheesefrosting

3

Jeg er så heldig, at jeg er en del af den bedste madklub i hele Århus. Så ofte som det passer med vores kalendere, mødes jeg med tre af mine gymnasieveninder – ren kvalitets tid, som jeg virkelig nyder. Sidst var det min tur til at lave mad. Desserten var jeg ikke længe om at beslutte, hvad skulle være. Jeg elsker nemlig gulerodskage! Kagen er nem at bage, og så kræver den ikke nogen særlige ingredienser. Hver gang jeg har bagt og serveret den, har den været et hit. Og min madklub var heldigvis enig. Hele kagen blev i hvert fald spist.

Det skal du bruge:
Kagen

  • 200g rørsukker eller almindelig sukker
  • 125g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel (jeg bruger Urtekrams Ægte Kanel)
  • 0,75 kop rapsolie
  • 2 kopper reven gulerod
  • 2 æg

 

Cheesefrosting

  • 90g flødeost
  • 50g smør
  • 150g flormelis
  • 1 lille tsk. vaniliepulver
  • 1 håndfuld hasselnødder


Sådan bager du en svampet gulerodskage med cheesefrosting:

Kagen: Tænd ovnen på 200grader. De tørre ingredienser kommes i en skål og røres sammen. Æg, olie og gulerødder blandes i. Rør det hele sammen til en homogen dej. Dejen hældes i en 28cm springform, der er beklædt med bagepapir. Kagen bages i ca. 20-25 minutter.

Cheesefrosting: Kom smør, flødeost og vaniliepulver i en skål. Sigt flormelis i og rør det hele grundigt sammen med en håndmikser. Rist hasselnødderne på panden. Køl dem af i et klæde. Når kagen er helt kold kommes cheesefrostingen på. Hasselnødderne hakkes groft og drysses over kagen.

Gulerodskage-1

Gulerodskage-2

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK