Svampet mandelkage med blommer

3

Sæsonen er liiige ved at være forbi, men jeg når det vist med nød og næppe. At dele den her opskrift på en skøn, svampet mandelkage med blommer. Mine forældre har de skønneste blommetræ stående i deres have. Jeg har altid elsket at plukke og spise blommer fra træet – søde og lækre blommer. Vi er ved at være i mål med vores have – og der var ingen tvivl om, at jeg skulle have et blommetræ. Karl Hugos blommetræ har jeg bestemt. Et træ, der kan vokse i takt med ham. Jeg synes, at det er hyggeligt – og jeg glæder mig til, at jeg begynde at plukke blommer fra træet sammen med Ellinor og Karl Hugo.

Kagen her har jeg bagt et par gange i løbet af efteråret. Den er svampet og ikke alt for sød, og så giver blommerne en friskhed og let syrlighed til kagen. Jeg er vild med den. Serveret med en klat vaniljerørt creme fraiche, så er jeg tæt på lykkelig.

Det skal du bruge:

  • 185 g blødt smør
  • 185 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g mandelmel + 10 g til topping (jeg blender hele mandler til mandelmel)
  • 120 g hvedemel
  • 1 knsp. Salt
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 85 g creme fraiche
  • 3-4 blommer

Sådan bager du en svampet mandelkage med blommer:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Kom det bløde smør og sukker i en skål og pisk til det bliver lyst og luftigt. Kom æggene i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel. Mens du pisker i smør/sukker-blandingen hælder du forsigtigt æggene i – en smule af gangen, når det første er inkorporeret godt i dejen. Når alle æggene er pisket homogene med dejen, så blandes mandelmel, hvedemel, salt og vanilje og foldes forsigtigt ind i dejen. Fold til sidst creme fraiche i dejen.

Kom et stykke bagepapir i din springform (min måler 24 cm i diameter) og hæld dejen i. Skær blommerne i kvarte og placer dem oven på dejen – tryk dem ikke ned i dejen, da de så forsvinder ned i kagen. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen ved 200 grader i 15 minutter. Skru ovnen ned på 170 grader og bag kagen i yderligere 20-25 minutter til der ikke hænger dej på en gaffel, når du stikker i midten af kagen. Lad kagen køle og server med creme fraiche.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Anne Maya

    Hej Cathrine
    Jeg er vild med dine opskrifter og vil lave denne kage i morgen, dog med æbler oh kanel istedet for blommer.

    Meen. Jeg lykkes sjældent med at piske smør og sukker cremet! Øv. Jeg tror, at jeg lader smøret blive for blødt. Har du nogle gode fif? Hvor længe skal det cirka stå på køkkenet bordet, for hvor blødt skal det egentlig være?

    Kh. Anne Maya

    1. Hej Anne Maya.

      Det lyder virkelig lækkert med æbler og kanel – sikke en god ide! Det bliver helt sikkert en skøn kage.

      Jeg er så dårlig til at huske, at tage smørret ud i god tid. Men når jeg husker det, så tager jeg det ud ca. 30-40 minutter før brug. Så er det stadig en smule koldt, men blødt nok til at piske – det synes jeg fungerer bedst 🙂

      Lad mig endelig vide, hvordan kagen bliver 🙂
      God bagelyst!

  2. Anne Maya

    Hej igen

    Kagen blev så lækker. Hele familien var vældige glade og dessert mætte 🙂

    Men det lykkes mig stadigvæk ikke at creme smør og sukker. Sukkerkrystallerne var stadigvæk tilbage og dejen skilte, da æggene kom i. Jeg må øve, men det undre mig, hvad der går galt i processen. Kender du til nogle gode kagebøger, som gennemgår teknik eller en god youtube kanal?

    God weekend 🌸

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017

FACEBOOK