Svampet mazarinkage med solbær

3

Svampet. Sød. Syrlige solbær. Sommerlig. Og helt uimodståelig. Mazarinkage med solbær er blevet min go-to sommerkage-opskrift, som jeg har bagt adskillige gange allerede. Solbærrene er modne og klar til at blive plukket. Den søde og svampede mazarinkage er perfekt sammen med de let-syrlige solbær. Mazarinkagen er nem og hurtig at bage, og du kan bruge både friske eller frosne solbær. Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen eller fryses ned – hvis du altså kan holde fingrene fra den.

Nok til 6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 100 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 150 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • ½ vaniljestang (kornene herfra) eller ½ tsk. vaniljepulver
  • 200 g solbær
  • Springform på 13 cm i diameter

Sådan bager du en mazarinkage med solbær:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Kom det bløde smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det lyst og luftigt. Riv marcipanen og kom det i. Kom ét æg i af gangen og pisk grundigt. Dejen skal piskes i 3-5 minutter for at give en svampet og luftig kage. Sigt melet i og vend det rundt. Kom dejen i formen. Drys solbærrene oven på dejen og tryk dem let ned i dejen. Bag mazarinkagen i ca. 25-30 minutter til den er let gylden.

Mazarinsolbaer_5 Mazarinsolbaer_6 Mazarinsolbaer_7

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK