Svampet mazarinkage med solbær

7

Svampet. Sød. Syrlige solbær. Sommerlig. Og helt uimodståelig. Mazarinkage med solbær er blevet min go-to sommerkage-opskrift, som jeg har bagt adskillige gange allerede. Solbærrene er modne og klar til at blive plukket. Den søde og svampede mazarinkage er perfekt sammen med de let-syrlige solbær. Mazarinkagen er nem og hurtig at bage, og du kan bruge både friske eller frosne solbær. Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen eller fryses ned – hvis du altså kan holde fingrene fra den.

Nok til 6-8 personer
Det skal du bruge:

 • 100 g sukker
 • 125 g blødt smør
 • 150 g marcipan
 • 2 æg
 • 50 g hvedemel
 • ½ vaniljestang (kornene herfra) eller ½ tsk. vaniljepulver
 • 200 g solbær
 • Springform på 16-18 cm i diameter (hvis du bager dobbeltportion, så passer mængden med en almindelig springform på ca. 26 cm)

Sådan bager du en mazarinkage med solbær:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Kom det bløde smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det lyst og luftigt. Riv marcipanen og kom det i. Kom ét æg i af gangen og pisk grundigt. Dejen skal piskes i 3-5 minutter for at give en svampet og luftig kage. Sigt melet i og vend det rundt. Kom dejen i formen. Drys solbærrene oven på dejen og tryk dem let ned i dejen. Bag mazarinkagen i ca. 25-30 minutter til den er let gylden.

Mazarinsolbaer_5 Mazarinsolbaer_6 Mazarinsolbaer_7

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Elin Christensen

  13 cm i diameter!
  Hvordan kan så lille en kage, – som er mindre end en almindelig desserttallerken, – være nok til 6-8 personer?

  Eller bliver der flere af kager på 13 cm af den portion dej?
  (Der er to stk. på alle dine billeder.)

  1. Hej Elin.

   Der havde sneget sig en lille slåfejl ind. Min springform måler 16 cm.

   Du kan også sagtens bage dobbeltportion, og så passer kagedejen i en almindelig springform på ca. 26 cm 🙂 Så er der i hvert fald kage nok.

 2. Kirstine

  Tak for en god opskrift! Jeg bagte dobbeltportion, det passer i en normal stor springform, men bagetiden blev også lidt længere. Super lækker frisk og svampet kage.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK