Svensk chokolade kladdkage

1

For år tilbage snakkede jeg med én af Callebauts dygtige chokolademestre. Jeg fortalte ham, at jeg længe havde søgt hemmeligheden bag en svampet, men chewy chokoladekage. Jeg har flere yndlingsopskrifter på svampede chokoladekager med intens smag af chokolade, men de har endnu ikke opfyldt mit ønske, om den chewy og næsten klistrede konsistens, når man tager en bid. Han fortalte mig, at når man bruger rigtig chokolade, så bliver kagen svampet, intens i smagen og en rigtig brownie. Men når man bruger kakaopulver, så opnår man den chewy konsistens og den lidt lettere chokoladesmag. Nu har jeg endelige ramt plet med opskriften. Den her chokoladekage minder mest af alt om en kladdkage, jeg fik i Stockholm, da vi besøgte byen, og som jeg har tænkt på mange gange siden. Jeg er svært begejstrede, og den her opskrift er hoppet lige ind på listen over ”favoritkager”.

Kagen er ualmindelig nem at bage, samtidig med at den er billig i ingredienser. Den hakkede hvide chokolade har jeg kun tilføjet for hyggens skyld – den er ikke nødvendig! Kagen er perfekt til is, til at medbringe i skolen til fødselsdagen eller til hurtigt lige at vende sammen, inden der kommer gæster.

Lige nu kalder jeg chokoladekagen, den bedste og mest chewy chokoladekage, jeg længe har smagt.

Det skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 5 spsk. kakao
  • 50g hvid chokolade (kan udelades)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt

Sådan laver du en chewy chokolade kladdkage:
Opvarm ovnen til 175 grader. Beklæd en 24cm springform med bagepapir. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Kom den hakkede hvide chokolade i. Vend til sidst forsigtigt det afkølede smeltede smør i. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 30 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Svensk_chokolade_kladdkage-1

Svensk_chokolade_kladdkage-2

Svensk_chokolade_kladdkage-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK