Søde syltede hyben

1

Sommeren er slut og efteråret kigger frem. Det betyder, at alle naturens skønne frugter og bær begynder at være spiseklare. Og jeg elsker det! Jeg har travlt med at nå at få plukket lidt af det hele, og forvandle det til lækre mundfulde. Indtil videre har jeg plukket æbler, blommer, solbær, hyben og havtorn. Hyben kan man finde næsten alle steder nær vandet. De er fulde af smag og sunde c-vitaminer, så det er bare med at udnytte, at de er modne netop nu. Selvom hyben er en smule besværlige at klargøre, så er det det hele værd!

Det skal du bruge:

  • 500g hyben – renset
  • 300g rørsukker
  • 1 dl eddike
  • 2 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • Atamon til konservering, hvis du ønsker det
  • Et glas på ca. ½ liter


Sådan laver du syltede hyben:

Skær top og bund af dine hyben og fjern kernerne – jeg brugte en kniv og skaftet af en ske til at gøre det med. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland vaniljekornene med lidt sukker, så kornene skilles. Kog vand, eddike, sukker, vaniljesukker og vaniljestangen til en lage i 5-10 minutter. Kom dine hyben i og lad det simre i 15 minutter. Det kan være nødvendigt at skumme det undervejs. Tilsæt atamon, hvis du vil og skyl dine glas med kogende vand. Hæld de syltede hyben på de skoldede glas og kom dem i køleskabet med det samme. Nyd dine syltede hyben til et ostebord, på en ostemad eller sammen med is og pandekager.

syltede_hyben_fb

syltede_hyben-a

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK