Tærte med glutenfri tærtebund

4

Sommer er så tæt på, at man næsten kan dufte den. Og jeg er helt vild med det. Det gode vejr gør mig glad og i godt humør. Selvom jeg virkelig elsker at stå i mit køkken og lave mad, så vil jeg hellere være udenfor og nyde det gode vejr, når solen skinner. Derfor laver jeg i løbet af sommeren tit tærte til aftensmad. Det er både nemt og hurtigt, og så kan man altid bruge de grøntsager, man lige har i køleskabet. Jeg er blevet rigtig glad for at bruge chiafrø, da de indeholder mange sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derfor har jeg eksperimenteret med en glutenfri tærtebund, der indeholder chiafrø. De binder en masse væske, og derfor er de gode til at sikre, at tærtebunden ikke smuldrer. Tærtebunden er glutenfri og er primært baseret på mandler. Den smager fantastisk og bliver dejlig sprød. Tærter er perfekte som stop madspild, da du kan bruge både de fleste grøntsager eller rester af kød fra dagen før som fyld. Hvis tærten ikke bliver spist op, så smager den også fantastisk kold på madpakken.

Det skal du bruge:
Bund:

 • 3,5dl mandelmel (hele mandler blendet til mel)
 • 2 spsk. løppefrøskaller eller HUSK-fibre
 • 2 små spsk. chiafrø
 • Lille tsk. salt
 • 35g smør
 • 1 æg

 

Fyld:

 • 300g skyr (græsk yoghurt, kvark el.lign. kan også bruges)
 • 4 æg
 • 1,5 dl skummetmælk
 • 5-6 små rødløg
 • En halv porre
 • Et halv broccoli
 • Salt og peber

 

Sådan laver du tærten med glutenfri bund:
Tænd ovnen på 180 grader. Blend mandler til fint mel. Rør mandelmel, chiafrø, loppefrøskaller og salt sammen. Kom æg og smør i blandingen og ælt det sammen til du har en ensartet masse. Fordel dejen i en tærteform på ca. 28cm. Kom tærtebunden i ovnen og bag den i 10 minutter.

Pisk skyr, mælk og æg sammen, så der ikke er nogle klumper. Snit grøntsagerne. Skær broccoli ud i små buketter og damp dem hurtigt i kogende vand. Fordel grøntsagerne på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys med salt og peber. Bag tærten på 180grader i ca. 20-25 minutter.

Taerte-2

Taerte-1

Taerte-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Petra Grünewald

  Hej Catrine
  din tærte ser meget indbydende ud. Den skal bare prøves af! 😉
  Og for resten synes jeg, at du er hammer dygtig og at du er meget engageret! 😉
  Kæmpe knus
  Petra

  1. Hej Petra.
   Tak for din søde kommentar – det er altid dejligt med positive ord og ros :).
   Jeg håber, at alt er vel i Haderslev, og at I også så småt er på vej til sommerferie.

   Kram Cathrine

 2. […] Lækker grøntsagstærte i bedste Stop Madspild stil. Da min kæreste og jeg lige i tiden bruger næsten alle vores weekender i vores nye hus, så forsøger jeg at få brugt det meste af køleskabets indhold i løbet af ugen. Et par rester grøntsager, nogle æg, mælk og ost var i grove træk det som køleskabet indeholdte, da det blev torsdag. Jeg kunne kun komme i tanke om to ting, jeg havde lyst til og kunne lave med det – enten de her lækre nudler eller en grøntsagstærte. En nem tærte vandt, da det så passede med rester til fredagens frokost. Perfekt! De forskellige slags kål er stadig i sæson, og det er både sund og billig mad. Da jeg ikke ejer en tærteform (endnu), brugte jeg min springform. Det fungerede upåklageligt. Men derfor skal jeg vist alligevel have en tærteform engang, ikke? Tærten kan fyldes med de grøntsager, du har. Og så ville lidt bacon eller kylling absolut også klæde den. Hvis du er glutenallergiker eller bare forsøger at undgå gluten, så kan du finde min opskrift på en glutenfri tærtebund lige her. […]

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK