Tærte med glutenfri tærtebund

3

Sommer er så tæt på, at man næsten kan dufte den. Og jeg er helt vild med det. Det gode vejr gør mig glad og i godt humør. Selvom jeg virkelig elsker at stå i mit køkken og lave mad, så vil jeg hellere være udenfor og nyde det gode vejr, når solen skinner. Derfor laver jeg i løbet af sommeren tit tærte til aftensmad. Det er både nemt og hurtigt, og så kan man altid bruge de grøntsager, man lige har i køleskabet. Jeg er blevet rigtig glad for at bruge chiafrø, da de indeholder mange sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derfor har jeg eksperimenteret med en glutenfri tærtebund, der indeholder chiafrø. De binder en masse væske, og derfor er de gode til at sikre, at tærtebunden ikke smuldrer. Tærtebunden er glutenfri og er primært baseret på mandler. Den smager fantastisk og bliver dejlig sprød. Tærter er perfekte som stop madspild, da du kan bruge både de fleste grøntsager eller rester af kød fra dagen før som fyld. Hvis tærten ikke bliver spist op, så smager den også fantastisk kold på madpakken.

Det skal du bruge:
Bund:

  • 3,5dl mandelmel (hele mandler blendet til mel)
  • 2 spsk. løppefrøskaller eller HUSK-fibre
  • 2 små spsk. chiafrø
  • Lille tsk. salt
  • 35g smør
  • 1 æg

 

Fyld:

  • 300g skyr (græsk yoghurt, kvark el.lign. kan også bruges)
  • 4 æg
  • 1,5 dl skummetmælk
  • 5-6 små rødløg
  • En halv porre
  • Et halv broccoli
  • Salt og peber

 

Sådan laver du tærten med glutenfri bund:
Tænd ovnen på 180 grader. Blend mandler til fint mel. Rør mandelmel, chiafrø, loppefrøskaller og salt sammen. Kom æg og smør i blandingen og ælt det sammen til du har en ensartet masse. Fordel dejen i en tærteform på ca. 28cm. Kom tærtebunden i ovnen og bag den i 10 minutter.

Pisk skyr, mælk og æg sammen, så der ikke er nogle klumper. Snit grøntsagerne. Skær broccoli ud i små buketter og damp dem hurtigt i kogende vand. Fordel grøntsagerne på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys med salt og peber. Bag tærten på 180grader i ca. 20-25 minutter.

Taerte-2

Taerte-1

Taerte-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Petra Grünewald

    Hej Catrine
    din tærte ser meget indbydende ud. Den skal bare prøves af! 😉
    Og for resten synes jeg, at du er hammer dygtig og at du er meget engageret! 😉
    Kæmpe knus
    Petra

    1. Hej Petra.
      Tak for din søde kommentar – det er altid dejligt med positive ord og ros :).
      Jeg håber, at alt er vel i Haderslev, og at I også så småt er på vej til sommerferie.

      Kram Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK