Thaisalat med gulerod, glaskål og avokado

0

Vi venter stadig på alle de friske og spæde grøntsager. I mellemtiden kan vi heldigvis nyde alle de skønne og grove grøntsager, som er nemme at få fat i lige i øjeblikket. Og det gør vi gerne i stor stil hjemme hos os. Vi elsker grove salater med rå grøntsager, der har masser af smag, sprødhed og holder os mætte længe. Den her thaisalat har vi lavet adskillige gange. Den er sprød og smager af så meget. En anderledes og spændende vintersalat, der indeholder masser af grove grøntsager. Ofte serverer vi thaisalaten sammen med lynstegt oksekød, de her nemme tundeller eller nudler vendt med kylling og grøntsager.

Grøntsager er altså lidt sjovere at spise og smager bedre, hvis de er skåret ud i mundrette stykker. Netop derfor er jeg super glad for mit mandolinjern og min grøntsagssnitter, der kan skrælle grøntsager til lange, tynde spagettier. Jeg bruger den faktisk ret tit. Hvis vi får pastaretter til aftensmad, så laver jeg gerne halv spagetti/halv grøntsagsspaghetti af f.eks. squahs, gulerødder, rødbeder eller glaskål. Har du ikke en Sperelli, så kan du bruge et juliennejern eller julienneskræller i stedet – det vil også fungerer fint til den her lækre thaisalat.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 1-2 store gulerødder – brug evt. gulerødder i forskellige farver
  • 1 lille glaskål
  • 2 forårsløg
  • 1 avokado
  • 5-7 g ingefær
  • 1 lime (saft og skal herfra)
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sesam
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan laver du en thaisalat med grove grøntsager:
Skræl gulerod og glaskål og lav det til lange grøntsags-spaghettier på en Sperelli. Du kan også skrælle dem med en juliennejern- eller skræller.

Snit forårsløg i tynde strimler og vend det sammen med grøntsagerne. Riv limeskal over og vend det rundt.

Bland limesaft, sukker og fiskesovs sammen med fintrevet ingefær. Rør i dressingen til sukkeret er opløst. Lad den evt. stå og trække lidt, så sukkeret nemmere kan røres ud. Vend dressingen sammen med grøntsagerne. Skær avokadoen i mundretter stykker. Rist sesam på en tør pande i få minutter. Lad den køle af. Hak persillen. Vend det hele sammen og anret i en skål. Drys med sesamfrø og persille og server.

Indeholder affiliatelinks.

Thaisalat_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK