Tomatsalsa med frisk basilikum

0

I sidste uge havde jeg besøg af to søde piger fra mit studie. Jeg havde lovet at stå for aftensmaden. Menuen blev hjemmelavet tortillas med diverse tilbehør. Heriblandt hjemmelavet tomatsalsa med masser af frisk basilikum. Jeg har lavet den forholdsvis stærk med masser af frisk chili og hvidløg, men den kan selvfølgelig justeres, så den passer til dig. Det er vigtigt at tomaterne er modne, så de smager dejligt sødt. En hjemmelavet tomatsalsa smager så godt og passer helt perfekt til bl.a. sommeren grillmad og hygge.

Det skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm rød chili
  • 20-25 cherrytomater
  • ¼ rød peber
  • Frisk basilikum
  • Salt, peber, rørsukker og balsamico


Sådan laver du din egen tomatsalsa med frisk basilikum:

Hak skalotteløget fint. Hak chili og hvidløg fint. Skær cherrytomaterne ud og hak dem en smule, så de afgiver smag og saft. Snit den røde peber i små tern. Hak basilikum. Bland det hele sammen og smag til med salt, peber, rørsukker og balsamico. Lad det gerne stå og trække et par timer på køl inden det serveres.

Tomatsalsa-1

Tomatsalsa-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder
9. februar 2018
Semlor – hjemmebagte svenske fastelavnsboller med luksusfyld
31. januar 2018
Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017

FACEBOOK