Uhyggelige Halloween Heksefingre – vaniljekiks med hindbærmarmelade og mandler

0

Døreklokkerne bliver testet, når det er Halloween. Når byens børn kommer forbi vores dør, så har jeg tænkt mig at byde dem på uhyggelige Halloween Heksefingre, for når Halloween er over os, så skal der (u)hyggeligt bagværk til. Jeg er spændt på at se, hvordan børnene tager i mod dem. Den første portion heksefingre er allerede spist – og de vakte stor glæde og begejstring hos de børn og voksne, der smagte dem. De her (u)appetitlige heksefingre er tydeligvis populære blandt børn og barnlige sjæle! En sød vaniljekikse-dej forvandlet til (u)lækre heksefingre. Heksefingrene er supernemme at lave, og de smager skønt.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 4-5 tsk. vand

Hindbærmarmelade (du kan lave den selv eller købe en):

  • 100 g frosne hindbær
  • 25 g sukker
  • ½ stang vanilje

Derudover:

  • 10 smuttede mandler
  • Kakaopulver

Sådan bager du Halloween heksefingre af vaniljekiks:
Først kommes mandlerne i kogende vand. Lad dem koge i få minutter til skallen løsner sig fra mandlen. Skyl mandlerne med koldt vand og smut dem. Halver dem med en skarp kniv, der sættes ind i mandlens naturlige deling.

Hindbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad den simre til alle hindbærrene er bristet, og hindbærmarmeladen tykner en smule. Det tager 10-15 minutter. Kom marmeladen på et skoldet glas og lad den køle til den skal bruges.

Kiksefingrene:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom smør og mel i en skål og smuldre det sammen. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab vaniljekornene ud med en kniv og mos dem sammen med en spsk. sukker, så kornene deler sig. Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i og rør det sammen. Saml kiksedejen med 4-5 tsk. vand. Tag kiksedejen ud på bordet og vej den af i kugler på 15-20 gram (mine vejede 20 gram). Rul hver kugle dej til en fingers længde, kom den på et stykke bagepapir på en bageplade og form dejen som en finger. Fingrene hæver under bagning, så lav dem ikke alt for tykke. Pres en halv mandel ned i toppen af hver finger, så der laves en fordybning. Fjern mandlen igen inden, at du bager heksefingrene – mandlerne sættes fast til sidst efter bagning, men der skal laves en fordybning inden bagning. Med en (ægte) finger dyppes en smule kakaopulver på hver heksefinger.

Bag heksefingrene i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. Kom en smule hindbærmarmelade i fordybningen og placer en halv mandel ovenpå. Tryk forsigtigt, så mandlen bliver på plads. Lav fordybninger ved knoerne med en kniv. Nu kan heksefingrene nydes og skræmme dine Halloween-gæster.

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK