Vegetarburger med quinoa-bønne bøffer og fetacreme

0

Hjemmelavet burger er altid en succes! Jeg er kan lide dem alle sammen. Den klassiske cheeseburger, den bedste ribbenstegsburger og vegetarburgeren med gode vegetarbøffer og lækkert fyld. Vegetarburgere er ligeså vellidte herhjemme, som en almindelig burger med en hakkebøf. Der er to vegetarbøffer, der bliver lavet igen og igen herhjemme. Den ene er kikærtebøffen med masser af grøntsager og den anden er den her vegetarbøf lavet på quinoa og bønner. Jeg har svært ved at vælge hvilken én, jeg bedste kan lide. Begge vegetarbøffer passer så godt i en blød spelt-burgerbolle, som jeg gerne har fryseren fyldt op med. Vegetarbøfferne laver jeg også gerne dobbelt portion af og kommer i fryseren – så er der nemlig lynhurtig, sund og nem aftenmad på travle dage.

Den her vegetarburger består af en grov, men superblød og luftig, spelt-burgerbolle, fetacreme, spidskål, quinoa-bønne-bøf, rødløg og avokado. En fuldstændig fantastisk burger, der med glæde bliver spist af hele familien.

6-8 stk.
Det skal du bruge:

Quinoa-bønne vegetarbøffer:

  • 120 g quinoa (ca. 300 g kogt quinoa)
  • 150 g kogte bønner (jeg bruger de her pinto-bønner, som jeg udbløder og koger inden, at jeg kommer dem i fryseren)
  • 40 g rasp
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. chilipulver (kan udelades)
  • 50 g revet cheddarost
  • Salt og peber
  • Olivenolie og smør til at stege i

Fetacreme:

  • 250 g feta
  • 2 spsk. mælk eller vand
  • 1 fed hvidløg
  • Friskkværnet peber

Sådan laver du vegetarbøffer med quinoa og bønner + fetacreme:
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Mos bønnerne i en skål. Kom kogt quinoa, rasp, æg, hvidløg, chili og salt ved bønerne og rør det sammen. Tilsæt revet cheddarost og rør rundt. Form til bøffer og steg i olivenolie og smør på en pande til de er gyldne og sprøde.

Rørt fetacreme: Kom feta, mælk, hvidløg og friskkværnet peber i en blender og blend til en cremet og homogen fetacreme.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Sådan gør vi. Del 2
19. september 2017
Koldhævede bamseboller
16. september 2017
Havregrøds-klatkager med gulerod – en sund pandekage
12. september 2017
Kernegode surdejsboller + lidt om vores hjemmefødsel
9. september 2017
Grydebrød – surdejsbrød bagt i gryde
2. september 2017

FACEBOOK