Vores besøg på Lyngdal i Gl. Rye

4

For 6 år siden blev jeg kæreste med den sødeste fyr, jeg kender. Derfor havde vi booket bord på Lyngdal Restaurant i Gl. Ry, så vi kunne hygge os sammen. Jeg har tidligere hørt godt om stedet, og jeg glædede mig derfor meget til vores besøg. Og heldigvis blev alle mine forhåbninger indfriet og mere til. Lyngdal ligger i et naturskønt område, og restauranten er hyggeligt indrettet. Jeg følte mig godt tilpas allerede, da vi trådte ind af døren.

Menukortet bestod af en klassisk Lyngdal menu og en sæsonmenu. Jeg blev så glad, da vi fik fortalt, at menuerne kunne blandes, som vi havde lyst til – helt perfekt kombination for mig, der meget nødigt vil gå glip af noget! Derudover serverer Lyngdal økologiske vine og safter, og det synes jeg er dejligt.

Vores valg blev en 5-retters menu inkl. snacks og champagne, der bød på de her retter:

  • Først snacks. Hjemmelavede snacks vel at mærke! Det er vigtigt i min bog. Der var gjort noget ud af det, og både det sprøde, bløde, søde, salte og sure element var præsenteret.
  • En lille appetitvækker. Kalvebryst (mener jeg nok) med peberrodscreme, tranebær og tyttebær. Hertil små fine hjemmebagte brød, salt-smør og friskost.
  • Rejecocktail med friske rejer på salat med agurk, citron og kryddermayonnaise.
  • Sandart og kammuslinger med fennikel, kapers, blomkål og hasselnødder.
  • Marmoreret bøf med sprøde kartofler, salater, kryddersmør og pebersauce.
  • Rabarber med mousse, kage, knas og is.

 

Snacks og champagne var en dejlig måde at starte aftenen på. Det var så lækkert. Jeg skal helt sikkert have forsøgt mig med hjemmelavet øllebrødschips i mit eget køkken. Første forret var min favorit den aften. En meget delikat rejecocktail! Helt perfekt ret. Hovedretten med den store bøf var rigtig fin serveret. Vores bord blev fyldt med en masse skåle og tallerkener, og så kunne man selv anrette sin tallerken med det lækre tilbehør.

Efter hovedretten nød vi en gåtur i den flotte natur, hvor det lige præcis passede med, at vi på toppen af en bakke kunne nyde solnedgangen. De lyngbeklædte bakker er absolut en gåtur værd, og det var så fornemt, at vi kunne få lov til at trække lidt frisk luft, inden vi skulle have dessert og kaffe.

Vi havde en rigtig skøn aften på Lyngdal, og jeg kan kun anbefale et besøg derude, hvis du ligesom jeg sætter pris på god mad, lækre økologiske vine, meget dygtig og professionel servicering og flotte omgivelser. Tak for en rigtig god oplevelse, Lyngdal!

 

Lyngdal_1

Lyngdal_4

Lyngdal_5

Lyngdal_7

Lyngdal_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK