Ymerdrys med mandler og citronskal

0

Morgenmåltidet er i høj kurs hjemme hos os. Vi forsøger at prioritere, at vi alle tre spiser morgenmad sammen hver dag. Det er en dejlig start på dagen. De fleste morgener spiser vi Acido eller yoghurt med frisk frugt og hjemmelavet granola. Andre gange får vi fermenteret grød eller hjemmebagte boller.

Jeg har været så priviligeret at få et nyt job med søde, dygtige og meget inspirerende kollegaer. Det er altså ret fantastisk at dele ens madglæde og madnørderi med andre, der har samme interesse. På den måde kom opskriften på den her ymerdrys til livs. Jeg har ofte lavet ymerdrys, og du kan også finde en opskrift på helt klassisk ymerdrys herinde allerede. Men at tilføje mandler og revet citronskal var jeg nok ikke kommet i tanke om selv. Heldigvis har jeg fået lov til at tyvstjæle min kollegas gode ide og dele den med jer herinde – for det er altså den bedste ymerdrys, jeg har smagt. Sød, sprød og frisk. Ymerdrys er også en god måde at undgå madspild på. Brug dine tørre rugbrødrester og lav en fantastisk hjemmelavet ymerdrys.

Det skal du bruge:

  • 1 kilo rugbrød – det er ca. 1 stort rugbrød
  • 50 g brun farin
  • 50 g rørsukker
  • 100 g mandler
  • Skal fra ½ økologisk citron

Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rugbrødet ud i mindre stykker og kom det i en minihakker eller foodprocessor. Hak rugbrødet til det har en konsistens som grov rasp. Kom rugbrødet i en skål og vend det sammen med brun farin og rørsukker. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i 15-20 minutter til det begynder at blive lidt sprødt. Rør i det ofte. Hak mandlerne groft og vend det sammen med ymerdysset og rist det yderligere 5-10 minutter til det er helt sprødt. Lad det køle af og vend revet citronskal i. Opbevar det i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Citronskal kan sagtens udelades.

Ymerdrys_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK