Bløde gulerodsbrud

Der er flere opskrifter, som hitter stort herinde på bloggen hver måned. Én af dem er de her grove gulerodsbrud. Dét forstår jeg godt. Hvem kan ikke altid spise et gulerodsbrud? Jeg elsker den måde, som et gulerodsbrud kan spises på. Rive det fra hinanden i mindre stykker helt uden noget pålæg. Det er hyggeligt.

Nu får I så endnu en opskrift på gulerodsbrud. Denne gang et mere luftigt og let gulerodsbrud, der smager sødt og dejligt. Foretrækker du lidt mere mæthed og fibre, så vil jeg klart anbefale dig at bruge opskriften på de grove og sunde gulerodsbrud, men hvis du (ligesom jeg) elsker bløde, søde og luftige gulerodsbrud, så er den her opskrift lige noget for dig.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du bløde og store gulerodsbrud:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper fingrene og bordet. Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter. I mens river du gulerødderne.

Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen. Her kommes revet gulerod, solsikkekerner og æg i. Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en bagespade eller en paletkniv. Du kan se i videoen her, hvordan du laver og former gulerodsbrud. Del dejen i 12-14 stykker og kom dem på en bageplade. Dæk gulerodsbrudene med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/undervarme. Bag gulerodsbrudene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Gulerodsbrud_red10Gulerodsbrud_red9

Skriv et svar til Rikke Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

50 comments on “Bløde gulerodsbrud”

  1. Hej Cathrine

    Din opskrift er fast inventar i vores køkken og fryser. Jeg er dog virkelig vild med alle de gode egenskaber jeg får, ved at langtidshæve i stedet for. Hvordan vil du anbefale at jeg gør her, hvis jeg gerne vil langtidshæve natten over i køleskab - før eller efter æg, gulerødder og solsikkekerner er tilføjet?

    Dbh
    Amalie

    1. Hej Amalie

      Ja, så ville jeg komme mindre gær i og koldhæve natten over. Jeg er faktisk allerede kommet dig i forkøbet, for der ligger en opskrift på koldhævede gulerodsbrud herinde 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hej Cathrine,

    Tak for et fantastisk univers! Virkelig!

    Jeg vil gerne bage disse boller til min søn, men han er under 2 år, så vil gerne undgå solsikkekerne pga. cadium. Kan man undlade dem helt eller erstatte med noget andet?

    Mvh,

    Lea

  3. Super opskrift på de lækreste og luftige gulerodsbrud. Let at lave og holder sig friske længe. Klar anbefaling herfra !

  4. Tak for altid gode, lækre og velsmagende opskrifter. Jeg er løbet tør for sukker.. kan jeg bruge honning i stedet?

    Vh Julie

    1. Hej Stine

      Ægget er bindemidlet, der får dejen til at hænge sammen, når du hakker den og samler den i brud.

      Så ville jeg bruge et alternativ. Fx chiafrø rørt sammen med vand.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Hej Cathrine
    Tak for den mest fantastiske opskrift. Vi er så vilde med disse gulerodsbrud at de efterhånden er fast inventar i fryseren.
    Min søn vil gerne at jeg bager til hans børnehave (det vil sige omkring 100 boller) mit spørgsmål er så, har du prøvet at lave dem som boller i stedet for brud? Og i så fald blev de gode? Tænker nemlig det bliver meget hakken hvis det skal laves 100 brud 😅
    På forhånd tak.

    1. Hej Mie

      Sikke en opgave 😉 Jeg har ikke bagt den specifikke dej som boller. Hvis jeg var dig, så ville jeg lige bage en enkelt portion derhjemme inden, at du kaster dig ud i 100 stk 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

    2. Hej igen
      Kan lige fortælle at det ikke blev en succes med opskriften som Alm bolledej.
      Alt det fantastiske ved din opskrift og magien forsvandt fuldstændig og det blev en kedelig flad bolle.
      Sååååå jeg fortsætter med at hakke, det er det hele værd og børnehaven blev mega glad for lækre gulerodsbrud.

    3. Hej Mie

      Ja, det ville også have været min tanke - det er netop det, at de kan brydes, der er det helt særlige. Godt kommet igennem 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Tusind tak for svaret- jeg nappede lige 50 g stenformalet hvede, fordi jeg havde en masse, så har brugt 450 hvede og resten stenformalet. Synes dejen virker meget fast, så tilføjede faktisk lidt mere vand. Skal dejen være mere fast end når man laver alm bamseboller? Håber nemlig ikke de bliver tørre 🙉

  7. Hej Cathrine
    Jeg skal bage de her i morgen, men lige pt elsker jeg bare ren hvedeboller- kan jeg mon erstatte spelt med hvede eller kan man slet ikke smage det i dejen? 🙂
    Mvh Ida

  8. Elsker din opskrift ❤️ men ved du egentlig hvor mange kalorier der er i en bolle?

    Mvh Lise

  9. Fantastisk gode! Nemme og lækre. Jeg lavede dem som “julebolle” i weekenden med rosiner, sukat, kardemomme, hakkede hasselnødder og kandiseret appelsin. De blev også virkeligt gode. ☺️

    1. Hejsa

      Den primær årsag er, at det er sådan gulerodsbrud laves 🙂 I gulerodsboller æltes gulerødderne ind i dejen, men i brud hakkes æg, gulerødder og solsikkekerner ind i dejen. Så får de det rigtige look og smag, da nogle af gulerødderne vil blive karamelliserede under bagning 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  10. Hej,

    Kan man lave dejen om aftenen, og stille den på køl til hævning over natten, så de er hurtigere at bage om morgenen ?

  11. Hej Cathrine

    Jeg planlægger at lave de her til mums søns fødselsdag, men de har sukkerfri politik. Har du foreslag til hvad jeg kunne erstatte de 25 gram sukker med?

    Mvh Nadia

  12. Har i weekenden bag de her til et babyshower. Alle roste dem. Og en sagde endda “ de er bedre end bagerens “
    Min kæreste er også helt vild med dem. Mon ikke de bliver bagt igen 🙂

  13. Hvis du fryser dem ned, efter de er bagt, hvor lang tid bruger du så på optøning og opvarmning i ovn?

    Hvis de skal fryses ned, inden de efterhæver, hvordan skal man mon fryse dem ned så?

    1. Hej Katrine

      Jeg tøer dem op ved stuetemperatur. Det tager vel en times tid. Herefter stænker jeg dem med vand og luner dem ved 180 grader i 5-7 minutter til gennemvarme 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  14. Hej Cathrine!
    I would love to make this recipe, but unfortunately I don't speak danish.
    Is there any possibility to get this recipe in english?
    Thank in advance,
    Antonia

  15. Hej Cathrine.
    Hvis jeg vil koldhæve dejen, hvor meget gær vil du så tro jeg skal bruge? 🙂
    Og tak for mange lækre opskrifter!
    Hilsen Helene

  16. Jeg har lige puttet gulerodsbruddene i ovnen og det tegner allerede godt! Jeg har ladet dem hæve i alt 5 timer. Elsker din blog, hvis jeg leder efter opskrifter på noget jeg kan bage er din blog altid den første jeg åbner 🙂

  17. Hold nu op hvor er de bare gode! Jeg gav dem dobbelt så meget hævetid begge gange, og holdt lidt igen med melet - og de blev perfekte.

    Har aldrig før bagt gulerodsbrud, men de blev så bløde, velsmagende og luftige, så det bliver en fast opskrift fremover 🙂

    1. Det er jeg så glad for at høre! Skønt, at opskriften også er et hit hos dig.

      God ide med længere hævetid og mindre gær - det vil jeg prøve næste gang 🙂

  18. Hejsa!
    Normalt laver jeg gulerodsbrud efter en anden opskrift, som jeg har lavet rigtig mange gange efterhånden. Her bruger jeg olivenolie eller smagsneutral olie. Kan man erstatte det med smøren i din opskrift? Og hvor meget olie tænker du der skal til? For så tror jeg da, at jeg vil prøve at lave disse. De ser fantastisk gode ud 🙂

    1. Hej Jeanett. Jeg har aldrig prøvet det, men det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan 🙂 Jeg ville bruge 2-3 spsk.

      God bagelyst. Lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

  19. Kan de evt fryses, og hvis ja, hvornår i forløbet? Ser bare lækre ud. Har købt nogle før, men så meget federe at lave dem selv, når man vil. ?

    1. Hej Louise.

      Ja, de kan sagtens fryses. Jeg fryser dem oftest, når de er bagt og kølet af. Men hvis du gerne vil have dem endnu mere "friskbagte", så kan du bage dem inden, at de efterhæver. Aftenen inden, at du vil bage dem, så tager du dem op fra fryseren, kommer dem op et stykke bagepapir og stiller dem til optøning i køleskabet. Så efterhæver de der. Dagen efter kan de bages efter opskriften 🙂

      God bagelyst.

    1. Jeg er så glad for, at opskriften har givet dig lyst til at bage 🙂 De smager også helt fantastiske! Lad mig endelig vide, hvad du synes om dem.

      Rigtig god søndag!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT