Blondie - sød, svampet og nem at bage

En konfektkage, vil jeg faktisk kalde den her blondie. Den er nemlig helt fantastisk svampet og nærmest karamelagtig i sin konsistens. Er du vild med svampede mazarinkager og brownier, så er det her lige en kage for dig. Den hvide chokolade tilfører en mild og blød smag til kagen.

En blondie er skøn serveret i små stykker til kaffen eller til en dessert med friske frugter og is. Kagen er nem at bage, og kan sagtens bages to-tre dage i forvejen - den holder sig lækker og saftig, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller fryser den ned.

12-16 personer
Det skal du bruge:

  • 150 g smør
  • 225 g hvid chokolade (reklamelink)
  • 3 æg, str. M/L
  • 185 g sukker - jeg foretrækker at bruge rørsukker for en mere karamelliseret smag
  • ½ tsk. flagesalt
  • 115 g hvedemel
  • Bradepande 20 x 25 cm

Sådan bager du en svampet blondie:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Skær smørret i mindre stykker og smelt det over lav varme i en gryde. Når smørret et smeltet, tages det af varmen, og den hvide chokolade kommes i og smeltes ved omrøring.

Kom æg, sukker og salt i en skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Rør smør/chokolade blandingen i æggesnapsen med en dejskraber eller røreske. Sigt hvedemel i og rør det forsigtigt ind i dejen.

Kom bagepapir i en bradepande ca. 20 x 25 cm og hæld dejen i. Bag kagen i cirka 20 minutter. Stik i kagens midte - der skal sidde fugtige kagekrummer på pinden, når den tages op. Lad blondien afkøle. Den kan nydes friskbagt, men tager absolut ikke skade af at få lov til at stå og sætte sig i en dag eller to.

Skriv et svar til Maja Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 comments on “Blondie - sød, svampet og nem at bage”

  1. Hej
    Ville man kunne skifte den hvide chokolade ud med Gold chokolade og stadig få et ligeså lækkert resultat? Eller er der noget, rent smagsmæssigt, man så skal være opmærksom på?

  2. Hej.
    Har lige bagt Blondie kagen i cilikoneform med de rigtige mål, hævede fint under bagningen og intet hang ved da jeg stak i midten men derefter faldt den sammen og er nu ca. 2 cm høj.
    Hvad er gjort galt.

  3. Hej
    Kan man lave en hvid chokoladecreme med en bærmix i eller vil den skille når den piskes op?

  4. Hej Cathrine
    Har du en ide til en frosting eller chokoladecreme, der egner sig til at pynte blondie-kagen med, som ikke skal stå på køl før, den kan smøres på?

    Vh. Maria

  5. Ser mega lækker ud. Har du flere opskrifter på kager der egner sig til at fryse? Og hvor længe i forvejen skal man tage den ud af fryseren? Og skal den lunes inden servering?

    1. Hej Anne Katrine

      Det kan du tro. Brownie, cookies, talkage, kanelkage, drømmekage, banankage, karamelbrownie og mazarinkage er også rigtig gode frysekager.

      Jeg tager dem ud et par timer før servering. De skal ikke lunes.

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Jeg karameliserede min hvide chokolade i ovnen inden jeg lavede din opskrift på blondie - det kan bestemt anbefales, nøj en lækker karamelkage 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT