Bradepande banankage - svampet banankage med chokoladestykker

Banankage. Jeg har aldrig kunnet lide det. Men det kan jeg nu! Den her banankage har omvendt mig fra den ultimative banankage-nægter til, at jeg ikke kan lade kagen stå i fred i mit køkken. Det siger ikke så lidt. Antallet af testbagninger vil jeg slet ikke komme ind på... Men selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på banankage herinde, men det krævede altså, at jeg fik lavet en opskrift på den bedste banankage, som jeg også selv er vild med. Det er jeg med dén her banankage!

Banankagen kan bages i en bradepande. Den er supernem, kræver ingen mærkelige ingredienser, og så er den let, luftig og svampet. Præcis som jeg synes, at en bradepandekage (og en banankage) skal være.

Det er den absolut bedste banankage, jeg har smagt. Så god! Kagen kan nemt tages med og deles ud - til fester, børnefødselsdage, skovturen eller på fodboldbanen, når børn og voksne skal bydes på et stykke hjemmebagt kage.

Har du ikke brug for kage til så mange, så kan du bage en halv portion i en rugbrødsform.

12-16 personer
Det skal du bruge:

  • 200 g smeltet smør (let afkølet)
  • 360 g sukker (jeg foretrækker rørsukker og den let karamelliserede smag, men brug det, du har)
  • 6 æg
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 4 modne bananer, most
  • 150 g mørk chokolade, hakket groft - jeg bruger den her mørke chokolade fra Callebaut (reklamelink)
  • 1 bradepande på ca. 25 x 35 cm

Sådan bager du den bedste banankage, der er luftig og svampet:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme (almindelig ovn). Beklæd bradepanden med bagepapir. Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen og lad smørret være i gryden til det skal bruges. Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer i 1-2 minutter. Det skal samles og blive lyst og luftigt, men ikke for meget - så vil din bananmos og chokolade falde til bunds i kagen.

Mos bananerne med en gaffel i en skål. Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det ned i dejen. Hæld smørret oven i melet, mens du rører rundt i dejen og arbejder mel og smeltet smør ind i dejen. Vend bananmos og halvdelen af den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen og drys det sidste af den mørke chokolade ud over. Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 25-30 minutter. Stik i kagen for at tjekke, om den er bagt færdig - der må gerne sidde fugtige kagekrummer på pinden, men ikke rå kagedej. Lad din banankage køle af i formen. Nyd den med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Banankagen er en nem og let kage at bage til mange. Den holder sig svampet i flere dage. Bag banankagen til børnefødselsdage eller fester - den er perfekt at nyde som en "håndholdt" kage, der let kan skæres ud i stykker og spises i hånden.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar til Camilla Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

64 comments on “Bradepande banankage - svampet banankage med chokoladestykker”

  1. Hejsa!

    Har lige bagt denne kage, som er blevet SUPER lækker 😘

    Jeg valgte dog at bruge havregryn i stedet for mel, da en i familien ikke tåler gluten, men tænker det er et plus for kagen, da havregrynene giver god struktur og rigtig lækker smag.

    Mange tak og stor hilsen fra
    Lone Kristensen

  2. Forstår ikke helt fremgangs metoden, Sukker og æg sammen i 1 skål, så mel og bagepulver i 1 skål, også smør, hvornår skal hvad blandes?? kan dette blive mere tydelig gjort? skal det hele blandes 1 i skål et trin af gangen eller hvad?

  3. Hej, super opskrift som altid!🙌
    Jeg oplever nogle gange at den skal bage meget længe (som i 50 min, andre gange som du skriver i opskriften) - følger opskriften, det eneste jeg kan komme på, er at jeg nogle gange piske lidt kortere eller lidt længere tid? Hvor afgørende er piskningen for den samlede bagetid?
    Hilsen Katja

  4. Kære Cathrine
    Mange tak for dine MANGE gode opskrifter.
    Jeg har bagt din banankage til mit arbejde og de var mildest talt MEGET begejstrede. Jeg har aldrig fået SÅ meget ros for en kage før. Den var bare helt perfekt 🙂

    Mange tak.

    Mvh
    Jannie

  5. Super opskrift! Jeg brugte den til muffins til børnehaven, nøjedes med 250gram sukker, ingen chokolade i (dog smeltet chokolade +krymmel på toppen) : fik ca 25 små muffins som smagte super, var luftige og saftige.

  6. Verdens bedste banankage! Hold da op, den er lækker. Kan slet ikke lade den være 😅 Tror du man kan bruge opskriften som lagkagebunde, eller vil det være for meget/sødt/tungt?

    1. Hej Louise

      Ja, det her er verdens bedste banankage 😉 Ja, det kan du godt. Hvis du skærer den tyndere - en chokolademousse mellem lagene vil være lækkert.

      God bagelyst,
      Cathrine

  7. Hvilken hastighed piskes æg og sukker på, med el-piskeren?
    Jeg skal bage kagen i en stor bradepande og vil nødigt have, at chokoladen falder til bunds, fordi jeg har gjort det for hurtigt..eller, at der sker noget andet, fordi jeg har gjort det for langsomt? 😀

    Andre tips, man skal være opmærksom på, når man bager kagen i stor skala?

    1. Hej Tine

      Jeg pisker ved høj hastighed, men i kort tid. Du kan også vende chokolade i lidt mel inden, du kommer det i - så "binder" det bedre til kagedejen.

      Kig til kagen undervejs og hæng dig ikke så meget i angivet bagetider her i opskriften.

      God bagelyst,
      Cathrine

  8. Jeg har efterhånden bagt den her banankage en del gange. Det er rigtig lækker, simpel og det er nemt at følge opskriften. Kæmpe hit her i huset. Tak.

  9. Jeg er så vild med den her banankage! MEN, selvom jeg giver den 40 min, falder den lidt sammen på midten, og virker stadig lidt rå - hvad gør jeg mon galt?? 😬 Det er samme problem hver gang jeg bager den..

    1. Hej Stine

      Så skal du bare bage den længere 🙂 Husk, at bagetider altid kun er vejledende. Det afhænger af din forms materiale, størrelse og din ovn. Ellers kan du forsøge at bage den på varmluft i stedet. Det kan lyde til, at din over/under varme ikke er lige så effektiv, som i den ovn, jeg bager i. Ellers skyldes det din form. Hvilken form bager du mon i?

      God bagelyst,
      Cathrine

    2. Jeg må prøve lidt længere tid i ovnen. Synes bare ofte jeg skal give lidt kortere tid, end opskrifter anbefaler .. 🙃
      Jeg bager den i sådan en bradepande m. låg til.. Ved ikke luge hvilket materiale den er i .. 🙈

  10. Serverede denne for flere gæster i weekenden. “Den bedste banankage jeg nogensinde har smagt”, blev sagt i flere gæstehold!

    SÅ LÆKKER og god ❤️

  11. Fantastisk svampet og lækker banankage, der nemt kan bages til mange
    Den er blev i hvert fald godkendt af de 70 SFO børn, jeg havde bagt kagen til

  12. Hej ;o)
    Kunne jeg i stedet for chokolade i dejen, lave en glasur/topping/frosting jeg ved ikke, hvad der er bedst egnet ?
    Kh Anne

    1. Hej Anne

      Så tror jeg bare, at jeg ville komme et lag mørk chokolade på - som jeg gør med min mormors mazarinkage. Den opskrift finder du også herinde på bloggen, så du kan se, hvordan du gør.

      God bagelyst,
      Cathrine

  13. Hvis man vil bage kagen i den bradepande som passer i ovnen (den store) hvor mange gange ville du så gange opskriften op?

    1. Hej Mai

      Prøv at måle din bradepande og sammenlign - ovnbradepander kan være meget forskellige i størrelse.

      Jeg ville som udgangspunkt tænke 2,5-3 gange.

      God bagelyst,
      Cathrine

  14. Bedste banankage jeg har lavet! Tak for en super opskrift! 😀
    Jeg tænkte om den også kan tåle at blev frosset ned i små portioner/stykker lagt i fryseposer?

    1. Hej Marie Louise

      Selv tak - i min lille familie synes vi også, at det er den bedste banankage 🙂

      Ja, banankagen kan sagtens fryses.

      God bagelyst,
      Cathrine

  15. Hej Catrine 🙂

    Er der nogen særlig grund til at kagen bør bages ved over/under varme og ikke varmluft?

    Jeg har nemlig ikke den største tiltro til min ovns over/under varme funktion 😀

    1. Hej Camilla

      Det er en mild varmeoverførelse, og så tørrer varmluften ikke kagen ud. Men! Hellere bruge en funktion, du er tryg ved.

      God bagelyst,
      Cathrine

    2. Her tror jeg du må sjekke informasjonen du gir. Varmluft tørrer mer ut enn vanlig over/ undervarme.

  16. Hej Cathrine 😊
    Jeg elsker den her opskrift og har bagt den en del gange efterhånden! Tænker på, om det går at bruge dejen til muffins?
    Mvh Trine

    1. Hej Trine

      Hvor er det dejligt, at du er vild med min opskrift på banankage - tak 🙂

      Ja, du kan sagtens bage dejen som muffins.

      God bagelyst,
      Cathrine

  17. Jeg synes den smaker for mye smør, og er alt for søt. Skulle gjerne ha sett en oppskrift basert på mindre sukker og smør. Andre søtningsmidler? Mindre fett?

  18. Tak for en masse fantastiske opskrifter 🙌 Denne her banankage er bare den absolut bedste 🤩 Dine opskrifter er altid en succes ⭐️

    1. Hej Katrine

      Den bedste banankage. Sådan! Det er jeg så glad for, at du synes. Det glæder mig, at du har succes med mine opskrifter.

      God bagelyst,
      Cathrine

  19. Det er simpelthen bare den lækreste banankage! Jeg bager dog min i omkring 40 minutter - da den ellers er klæg og næsten ubagt i midten ved de ca. 30 minutters bagetid.

    1. Hej Ida.
      Prøv at bage banankage med Hvid Hvede istedet for alm. hvidt mel,må så ikke bage for længe,stik hyppigt i den for at tjekke om den er bagt
      Marianne 😊

    2. Hej Ida

      Det er jeg så glad for at høre 🙂 Bagetiden er altid vejledende, så det er super, at du tjekker til kagen og justerer. Formen, som kagen bages i, betyder også meget for bagetiden. Hvad bager du i?

      God bagelyst,
      Cathrine

  20. Nu ved jeg,hvad jeg skal gøre med nogle overmodne bananer og overskydende påskeæg 🙂🙂🙂

  21. Hei fra Norge! Skal i gang med banankaken din. Skulle gjerne ha den sukkerredusert- det er både mye mel, sukker (også i form av de sukkerholdige bananene), og smør (fett). Kan rørsukker erstattes av brun Sukrin eller andre bakesukkere uten effekt på blodsukkeret??

  22. Hej Catrine,
    HaR BAGT FLERE AF DINE TING OG DE PASSER ALTID FINT MED MÅL OG VÆGT, VIL NU PRØVE DIN BANANKAGE OG SÅ STÅR DER BARE "BANANER", MEN EN BANAN KAN VÆRE AF NOGET FORSKELLIG VÆGT, SÅ ER DET LIGEMEGET OM DEN ER STOR ELLER LILLE ELLER?

    hilsen Marianne

    1. Hej Marianne

      Hehe, det har du ret i. Du kan tage udgangspunkt i cirka 400 g uden skræl 🙂 Plus/minus. Det er ikke mega afgørende.

      God bagelyst,
      Cathrine

  23. Super lækker banankage. Mandens kollegaer synes den var super god. Den må jeg gerne bage til dem igen.

  24. Hej. Hæver den meget op i midten? Skal bruge den til en tal-kage, så højden skal gerne være nogenlunde ens på hele kagen 🥴👍

  25. Virkelig god kage - en succes især til børnebørn.
    De spiser den med glæde 👏🏻
    Jeg drosler lidt på sukkermængden - og det klarer den også.

  26. Hej Cathrine.
    Du skriver "180 grader over/under varme (almindelig ovn)". Det betyder uden varmluft - korrekt? Jeg kom lige i tvivl om hvad almindelig ovn er 🙂
    Tusind tak for en dejlig opskrift.
    Mette

  27. Super lækker kage! Men hvordan er den af fryse ned? Jeg har fået bagt alt for meget, og det er næsten en skam at smide ud ☺️

    1. Hej Sofie

      Ja, det er jeg sikker på - der har aldrig været noget i overskud herhjemme, så jeg har ikke fået det prøvet. Kagen er også god på fjerdedagen.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Louise

      Ja, det kan den i hvert fald. Banankagen er god i flere dage. Jeg synes, at det er en bedste banankage. Så god!

      God bagelyst,
      Cathrine

  28. Modne bananer i frugtskålen.....hvad gør man?. Finder selvfølgelig en lækker opskrift hos dig. Kagen er i ovnen, der breder sig en skøn duft i køkkenet. Vil aflevere den sammen med et glas sprøde havrekiks hos børnebørnene i eftermiddag......
    Tak for altid at inspirere.....??

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT