Chokoladecookies med rugmel – den bedste cookie nogensinde

12

Bare rolig! Det her er absolut ikke et forsøg på at gøre cookies sunde! Derimod er det den bedste cookie-opskrift, jeg har lavet. Præcis lige så fyldt med alle de gode ingredienser, som skal være i en rigtig cookie; smør, sukker, vanilje, chokolade, salt og… rugmel. Rugmelet giver chokoladecookien en helt særlig konsistens, som er absolut uimodståelig. Da min storebrors kæreste smagte cookien sagde hun, at de mindede hende om en mellemting mellem en cookie og en brownie, og at de smagte fuldstændig fantastisk. Det vil jeg gerne give hende ret i. Hold nu op, hvor smager de bare godt. Sprøde, cheewy, goowy, fudgy, chokoladerige… Jeg kunne blive ved. Lov mig, at du prøver at bage de her chokolade cookies. Jeg har ikke tænkte mig at bage andre cookies fra nu af!

8 stk.
Det skal du bruge:

 • 100 g blødt smør
 • 150 g rørsukker
 • 50 g brun farin
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 æg
 • 150 g fuldkorns rugmel
 • 50 g kakao (jeg bruger Valrhona kakaopulver – min absolut favorit)
 • 5 g bagepulver
 • 2 g salt
 • Flormelis til at rulle cookies i

Det skal du bruge til at bage verdens bedste chokoladecookie:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at de bliver luftige og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer.

Pisk smør, sukker og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen (kliddelene fra melet skal også vendes i, når melet er sigtet). Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time* – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Inden bagning rulles cookiesene i flormelis. Bag ved 170 grader over/under varme i ca. 12-15 minutter til de har en knækket overflade. Lad cookiesene hvile på bagepladem i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagen efter.

*Tip: Har du ikke tid (eller tålmodighed) til at lade dine cookies hvile inden bagning, så kan du godt undlade det.

Indlægget indeholder affiliatelink.

cookies_chokolade_rugmel_1cookies_chokolade_rugmel_7 cookies_chokolade_rugmel_6  cookies_chokolade_rugmel_10 cookies_chokolade_rugmel_21

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Nanna Sofie

  Hej Cathrine. Jeg tænkte på, når du har rullet dem, trykker du dem så flade eller flyder de selv ud under bagningen? 😊 Mange hilsner Nanna

  1. Hej Nanna Sofie.
   De flyder selv ud 🙂 Hvis du ikke synes, at de er flade nok, så kan du godt give dem et lille tryk – hellere det end at bage dem for længe, men de skal gerne nå at flyde ud i ovnen.

 2. Anne Sofie

  Hej! Jeg har nu forsøgt mig med denne opskrift, og hold nu op hvor er de gode!!!! Dog er mine blev helt flade.. hvad kan være problemet? Jeg synes jeg har fulgt opskriften, og pisket godt og grundigt?

  1. Ja, er de ikke bare gode? De bedste cookies, synes jeg 🙂

   Var dine cookies i køleskabet inden, at du bagte dem?
   Brugte du fuldkornrugmel?
   Brugte du rigtig smør eller et blandingsprodukt?

   Det kan være én af årsagerne til, at de blev flade. Mine bliver nu også flade – omkring ½-1 cm høje.

 3. Rikke

  Nu har jeg prøvet at bage dem, og mine ligner slet ikke dine – de bliver helt flade og tynde.

  Når du sigter de tørre ingredienser, hvad gør du så med alt det rugmel der ikke kan gå i gennem hullerne på sien? Det er måske et dumt spørgsmål…. men blander du det i dejen eller “smider” du det væk? Jeg puttede det nemlig ikke i, da jeg så ikke rigtig kunne se formålet med at sigte.. måske det er fejlen?

  1. Hej Rikke.

   Jeg kan godt forstå, at det kan være lidt misvisende. Men melet skal sigtes i, for at give den rette konsistens til dine cookies, men resten af melet (altså kliddelene) skal også kommes i – så dem hælder du bare med, når du har sigtet melet 🙂

 4. Betina

  Er der en anden meltype som gør det ud for fuldkorns rugmel? Kan ikke umiddelbart få denne meltype i det lokale indkøbssted 😉

  1. Hej Betina.
   Ja, du kan godt bruge en anden grov meltype. Jeg har ikke testet det, men jeg tænker, at fuldkorns hvedemel (grahamsmel) eller groft speltmel vil fungere også 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018