Tiden står stille i den lille babybobbel. Den 11/10 bød vi velkommen til et nyt menneske og blev samtidig en lille familie. Jeg stornyder tiden! Heldigvis har Ellinor et mildt og roligt sind, så selvom tiden primært går med at hygge, så er der heldigvis stadig tid til at bage. De her hjemmebagte gulerodsbrud er nemme og lette at bage, da de kun kræver en kort hævetid, og så er dejen så fast, at den nemt kan æltes på bordet. Gulerodsbollerne er sundere og grovere end den version, man kender fra bageren, der ofte indeholder ret meget sukker, smør og ren hvedemel. De her gulerodsbrud byder på masser af smag og kostfibre, og så er de den perfekte bolle til madpakken, morgenbordet eller eftermiddagshygge.
9 store gulerodsbrud
Det skal du bruge:
Sådan bager du lækre og nemme gulerodsbrud:
Kom vand, gær og sukker i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt nu det bløde smør og ælt dejen til den er smidig og glat. Æltningen kan sagtens foregå på bordet, da dejen er ret fast og derfor ikke kræver en røremaskine. Når dejen er æltet færdig skal den hæve 1 time på bordet dækket med et klæde over.
Skræl og riv gulerødderne groft. Når dejen har hævet laves der en stor fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom også gulerødder og solsikkekerner i. Fold dejen indover fyldet til dejen ligner en bolle. Brug nu en bagespatel, kniv eller paletkniv til at hakke dejen i små stykker. Fold hele tiden dejen sammen med fyldet indtil dejen er delt i mange små stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 9 boller og før dem over på bagepapiret. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbollerne i ca. 12-15 minutter.
[…] og kan sagtens spises uden pålæg. Speltbruddene bliver bagt efter samme princip som de her grove gulerodsbrud. Nemt madpakkebrød med masser af fibre, der kan holde maven mæt længe, men som kan være […]
[…] er flere opskrifter, som hitter stort herinde på bloggen hver måned. Én af dem er de her grove gulerodsbrud. Dét forstår jeg godt. Hvem kan ikke altid spise et gulerodsbrud? Jeg elsker den måde, som et […]
Kan man bruge andet end solsikkekerner i dejen?
Ja, det kan du 🙂 Du kan bruge hakkede nødder, mandler eller andre frø og kerner.
Du kan finde en opskrift på speltbrud her, hvor jeg har brugt græskarkerner.
https://www.cathrinebrandt.dk/speltbrud-med-squash-og-graeskarkerner/
[…] og spiser lidt eftermiddagsmad, når familien er samlet igen. I øjeblikket spiser vi gerne et groft gulerodsbrud, som nemt kan lunes fra fryseren, sunde muffins med hindbær og gulerod eller en portion overnight […]
Det er nok de bedste brud/boller jeg har smagt i mit liv!
Det er jeg så glad for at høre! Tusind tak 🙂
[…] det en endnu bedre smag. Jeg er nu stadig meget glad for smagen i de her bløde gulerodsbrud og de grove gulerodsbrud, men de her koldhævede gulerodsbrud er bagt med endnu mindre gær, og det klæder dem absolut. De […]
Hvor er det her bare en mega god opskrift!! Tak for den - det er helt klart en ny favorit herhjemme! ??
Hej Christina
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg så glad for. Det er altid skønt med nye favorit opskrifter 🙂
Hav en dejlig dag,
Cathrine
Hej Cathrine,
Disse gulerodsbrud ser vildt lækre ud!
Jeg har dog et spørgsmål, gør det nogen forskel om der bruges økologisk eller normal gær? 🙂
Hej Carsten
Nej, det virker begge - jeg foretrækker bare øko 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Tak for hurtigt svar! Går i gang med dem med det samme 🙂 Og jeg har lige bestilt din bog, og glæder mig til at modtage den.
rigtigt dejlig dag!
Tusind tak!
Hej, kan man bruge surdej istedet for gær?
Kan man bruge olie (25g,- 85% af smørdoseringen) istedet for smør?
Hej Catrine
Det har jeg ikke prøvet, så jeg tør ikke at sige endegyldigt ja. Prøv - og giv gerne en tilbagemelding 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine!
De er simpelthen så gode, at jeg er nødt til at bage dobbelt portion. Men skal man ved dette også fordoble mængden af gær?
Venlig Hilsen
Anne
Hej Anne
Ja, du skal fordoble alle ingredienserne 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Bagte dem igen idag, de bliver spist hurtigt her, men de er virkelig gode at gemme, de smager friskt i mange dage👏🏻
Dine opskrifter er bare de bedste og nemme at følge🙏🏻😉🤗
Hej Lizette
Tusind, tusind tak 🙂
God bagelyst,
Cathrine