Hindbærsnitter - små, søde snitter med navn

Ellinor fyldte fire år og havde inviteret sine børnehave-venner på besøg. Hun er meget optaget af bogstaver og ord i øjeblikket, så jeg fik lyst til at bage små hindbærsnitter sammen med hende, som vi i fællesskab kunne pynte med de små venners navne.

Ellinor læste op og stavede navnene for mig - jeg lyttede, skrev og pyntede hindbærsnitterne. Perfekt arbejdsfordeling. Hindbærsnitterne fik børnene til formiddagsmad sammen med en chokolade-bogstavskage. Et spiseligt, hjemmelavet og helt simpelt bordkort, om man vil.

Jeg er generelt bare vild med hindbærsnitter. En simpel kage, der smager så godt, hvis de laves med omhu og gode råvarer.

18 stk.
Det skal du bruge:

Mørdej:

  • 375 g hvedemel
  • 200 g rørsukker (alternativt almindelig sukker)
  • 70 g mandelmel
  • 275 g koldt smør
  • 1 æg, M/L

Hjemmelavet hindbærmarmelade (du kan selvfølgelig også bruge en købt)

  • 400 frosne eller friske hindbær
  • 3 spsk. vand
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. kartoffelmel/maizena rørt ud i 2 spsk. vand

Glasur til at skrive med:

  • 1 æggehvide, cirka 30 g (du kan bruge pasteuriseret æggehvide, hvis du foretrækker det - jeg bruger bare fra et friskt æg)
  • 150 g flormelis
  • 1 sprøjtepose

Sådan bager du de bedste hindbærsnitter:
Mørdejen laves nemmest i en minihakker eller foodprocessor. Har du en minihakker, så skal dejen deles i to portioner for at kunne være deri. Skær det kolde smør i mindre stykker og kom alle ingredienserne til mørdejen i minihakkeren eller foodprocessoren og puls til dejen næsten er samlet og smuldret. Vend dejen ud på bordet (saml begge portioner, hvis du har lavet dejen af to omgange) og saml mørdejen med nogle få tryk til en homogen dej. Kom mørdejen i husholdningsfilm og læg den på køl i en halv times tid.

I mens laves hindbærmarmeladen. Kom hindbær, vand og sukker i en gryde og lad det koge op og simre ved lav varme i 5-10 minutter til marmeladen er kogt en smule ind. Rør kartoffelmel ud i vandet og hæld det i marmeladen under omrøring. Hæld marmeladen i en skål og lad den køle af.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Del mørdejen i to portioner á cirka 490 gram. Rul hver portion ud til en firkant (så vidt muligt) mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på cirka 4 mm. Undgå at arbejde alt for længe med dejen, da den varmes op og bliver svær at arbejde med. Dejen fylder det samme som bunden af en bageplade. Kom dejen på en plade og læg den på køl, mens den anden portion mørdej rulles ud.

Smør marmeladen ud på den ene plade mørdej, der er placeret på en bageplade. Vend hurtigt og effektiv den anden, let afkølede mørdejsplade oven på marmeladen. Tryk forsigtigt fra midten og ud, så eventuelle luftlommer mellem marmelade og dej forsvinder. Skær hindbærsnitterne ud i ønskede størrelse - jeg lavede mine 7 x 5 cm. Bag hindbærsnitterne i cirka 25-30 minutter til godt gyldne i kanterne og let gyldne i midten. Dannes der luftbobler i mørdejen under bagning, så kan de let punkteres med et lille prik fra en tandstik.

Lad hindbærsnitterne køle helt af inden, at de skæres helt fra hinanden. Note: jeg bagte mine hindbærsnitter om aftenen. Lod dem køle helt af, dækkede dem med et stykke bagepapir og et viskestykke natten over. Om morgenen skær jeg dem ud og pyntede.

Pynte hindbærsnitterne: Du kan pynte dine snitter, som du ønsker det. Med almindelig glasur eller f.eks. med et navn. Kom æggehvide og flormelis i en skål og pisk det hvidt og lidt tykt med en håndmixer. Det tager et par minutter. Kom din glasur i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden. Skriv ønsket tekst eller lav et mønster og lad tørre.

Tip: Opbevar hindbærsnitterne i en lufttætbeholder ved stuetemperatur, og så er de fortsat virkelig gode på tredjedagen.

2 comments on “Hindbærsnitter - små, søde snitter med navn”

  1. Hej Cathrine

    Jeg håber, det er okay at spørge. Snitterne her med navn ser søde ud, men du har også opskrifter på andre hindbærsnitter på siden. Hvis jeg overvejer at lave mine første hindbærsnitter overhovedet, hvilke ville du så anbefale?

  2. Hej Alex

    Tusind tak. De er rigtig gode. Det her kunne godt være et rigtig godt sted at starte. Dejen er nem at arbejde med, og så synes jeg, at det er dejligt nemt, at marmeladen bages med, så hindbærsnitterne ikke skal samles bagefter.

    God bagelyst,
    Cathrine

Skriv et svar til Cathrine Brandt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p