I sommerferien har jeg haft besøg af min yndlings fireårige. Og det kræver hygge, leg og hjemmebag. Derfor bestemte vi, at vi ville bage pølsehorn, så vi kunne spise frokost på stranden. Pølsehorn er nemme at bage selv, og børnene kan sagtens hjælpe til. Vi bagte vores med hvedemel og rugmel, så de blev grove og fulde af smag. Pølsehornene vakte stor glæde, og så smagte de bare meget bedre, når de blev spist på et tæppe på stranden.
16 stk.
Det skal du bruge:
Sådan bager du pølsehorn:
Lun mælken og smørret i en gryde til det er lillefingervarmt. Kom det op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt, sukker og skyr. Ælt det hele godt sammen i hånden eller på en røremaskine, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Dæk skålen med husholdningsfilm først og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Skær pølserne i halve i mens. Del dejen i to portioner og rul dem ud i en cirkel, til dejen har en tykkelse på ca. 3-5 mm. Skær dejen ud i 8 lige store trekanter, og kom en pølse på hver trekant. Rul dem stramt ind i dejen og læg dem på en beklædt bageplade med lukningen nedad. Dæk pølsehornene med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pisk et æg sammen og pensl pølsehornene. Bag dem i ca. 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. Lad pølsehornene afkøle på en rist og nyd!
Tip: lav en stor portion, når du alligevel er i gang. Pølsehornene kan sagtens holde sig i 3 måneder i fryseren.
[…] ved, at jeg kommer til at bage mange pizzasnegle og de bedste pølsehorn her i foråret og sommeren. Det er så nemt at pakke en madkurv og tage på legepladsen, ned til […]
Hej Catrine
Bager du pølsehornene på bagestål?
Hej Louise.
Nej, jeg bager pølsehornene på en almindelig bageplade 🙂
De lækreste og nemmeste pølsehorn!
Tak for en god opskrift ?
Hej Cecilie
Tusind tak! Jeg er så glad for, at de hjemmebagte pølsehorn er en succes hos dig.
Tak!
God bagelyst,
Cathrine
Kære Cathrine,
Flere af dine opskrifter kommer i en koldhævet version, fx dine bamseboller. Til når det skal gå stærkt, men stadig være nybagt.
Tror du, at det er muligt, at lave pølsehornene helt klar aftenen før, men lade den sidste hævning foregå natten over i køleskab?
Hej Kathrine
Ja, det kan du godt, men så skal du bruge væsentligt mindre gær.
God bagelyst,
Cathrine
De her pølsehorn er helt fantastiske! Nemme at lave, så børnene kan være med.