Langtidssimret luksus bolognese

Langtidsimret mad er en luksus, der virkelig kan smages. I en bolognese har man mulighed for at opbygge masser af umamismag. Bacon, kød, svampe, tomater, parmesan og fløde. Tilsat lidt syre og sødme, så har du den perfekte gryderet. Denne bolognese er lavet på cuvette, som har fået lov til at simre så længe, at cuvette-stykkerne er supermøre og nærmest falder fra hinanden. Bolognesen kan også sagtens laves med hakket oksekød, der gerne må have en god fedtprocent. Hvis du bruger hakket kød, så kan simretiden også forkortes markant, hvis du ikke har tid til at vente. Jeg serverede den hjemmelavede bolognese med frisk pasta, tomatsalat med mozzarella, hjemmelavet pesto og et surdejsbrød. Et komplet og lækkert måltid, der medgav masser af ros og ”mmh”-lyde rundt om bordet.

8-10 personer
Det skal du bruge:

  • 300g svampe
  • 250g bacon
  • 1kg cuvette eller anden okseudskæring
  • 4 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 8 fed hvidløg
  • Chiliflager
  • 8 tsk. tomat koncentrat
  • 4dl tør rødvin
  • 4dl oksefond
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret timian
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. sukker
  • ½ dl revet parmesan
  • 1-2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 1000-1500g frisk pasta

Sådan laver du en lækker bolognese:
Skær bacon ud i tern og steg det i en stor gryde. Når det er stegt og affedtet, tages det af gryden og stilles til side. Lad baconfedtet blive i gryden. Skær cuvetten ud i mindre, mundrette stykker og steg det i gryden med baconfedt, til det har stegeskorpe på alle sider. Tag kødet fra gryden og stil det til side. Kom løg, gulerødder og blegselleri i gryden og steg det i ca. 10 minutter. Hak og snit hvidløg og svampe. Tilsæt hvidløg, chiliflager efter behag, svampe og tomatkoncentrat og lad det sautere i 1 minuts tid i gryden.

Kom nu rødvinen ved. Lad alkoholen dampe fra og tilsæt herefter bacon, cuvette, hakkede tomater, balsamico eddike, oksefond og krydderier. Lad blandingen komme i kog og skru ned på lav varme og lad retten simre med låg indtil cuvetten er mør og falder fra hinanden. Det tager ca. 2-3 timer.

Tilsæt revet parmesan og fløde og smag til med salt og peber. Sæt en stor gryde vand i kog. Kom godt med salt i og kog pastaen efter pakkens anvisning. Server med frisk persille på toppen af bolognesen og ekstra revet parmesan til at drysse over.

Bolognese_1 Bolognese_4

Skriv et svar til Henriette Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Langtidssimret luksus bolognese”

  1. Kære Cathrine
    Vil prøve luksus bolognesen - kan man med fordel lave den dagen før?
    Der kommer nogle ret sultne mænd og vi er 14, vil du mene jg skal lave 2,5 portion?
    Kh. Marlene

    1. Hej Marlene.
      Beklager det sene svar. Vi er netop vendt hjem fra ferie, men jeg håber, at svaret kommer i tide.

      Jeg tror godt, at du kan nøjes med dobbeltportion. Men hvis du laver 2,5 portion, så kan det, der eventuelt kunne være i overskud, fryses 🙂

  2. Hej Cathrine. Jeg har ikke prøvet at lave mad med en cuvette før, så jeg spørger måske lidt dumt ? Når jeg skærer cuvetten ud, skal jeg så fjerne det fedtlag der er øverst på den først?

    1. Hej Henriette.

      Bare rolig - der er ingen dumme spørgsmål 🙂
      Nej, du skal ikke skære fedtlaget af. Da cuvetten skal simre så længe, så er fedtlaget med til at give smag og gøre kødet mørt. Det smelter næsten væk, når det tilberedes.

      Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, at det bliver et hit!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT