Mariehøne bolle - et hit til børnefødselsdagen

Vores dejlige Karl Hugo fyldte 2 år i torsdag. Store, lille, fine fyr.

Hans fødselsdag fejrede han med formiddagshygge hos dagplejen, hvor han havde mariehøns boller med. For spørger du Karl Hugo hvilken sang, der skal synges, så svarer han altid "Evigglad". Derfor var bløde boller lavet som små mariehøns helt oplagt.

Bollerne er en luftig og let bamsebolle, der er let at spise for børn. Den perfekte bolle til at dele ud til børnefødselsdagen i dagplejen, vuggestuen, børnehave eller skolen.

Jeg har lavet opskriften, så det er så nemt som muligt at sende friskbagte boller med barnet om morgenen. Dejen laves om aftenen, formes og koldhæver natten over. Om morgenen bages bollerne, og mens der spises morgenmad, så kan mariehøne bollerne køle af inden, at de pyntes med prikker af chokolade eller glasur. Nederst kan du se en video af, hvordan bollerne pyntes og bliver til en mariehøne.

15 stk.
Det skal du bruge:


Sådan bager du de sødeste mariehøns boller:
Dag 1: Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, farve, hvedemel og salt og ælt i tre minutter ved medium hastighed til dejen samler sig. Tilsæt det bløde smør og ælt i yderligere 5-8 minutter til dejen er glat, smidig og slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 75 minutter. Vend dejen ud på et ikke meldrysset bord og del dejen i 15 portioner af 60 gram. Form og spænd dejen op til runde boller. Kom bollerne på en plade beklædt med bagepapir (en bageplade, skærebræt el.lign., der kan være i køleskabet - jeg bruger - jeg bruger kombispaden fra mit bagestål, der passer perfekt). Lav afstand mellem bollerne, så de ikke vokser sammen. Dæk bollerne med husholdningsfilm eller en pose og lad dem efterhæve i 20-30 minutter inden, at de stilles på køl natten over.

Dag 2: Tag mariehøne bollerne ud fra køl og lad dem stå ved stuetemperatur, mens ovnen varmer op. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensel bollerne med mælk. Bag bollerne i 12-15 minutter til de fortsat er røde, og ikke er begyndt at gyldne for meget på overfladen. Afkøl på en rist.

Når bollerne er kølet helt af, så tempereres mørk chokolade eller laves en brun glasur, der ikke er tynd. Kom chokolade eller glasur i en sprøjtepose og klip et lillebitte hul i bunden af posen. Sprøjt prikker og ansigt på bollen, så det ligner en mariehøne. Sæt øjne på. Server og nyd.

Skriv et svar til Pauline Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

37 comments on “Mariehøne bolle - et hit til børnefødselsdagen”

  1. Har du et godt alternativ til den røde farve, du linker til? Den ser ud til at være udsolgt samtlige steder 😏

  2. Tusind tak for en fantastisk opskrift! De bragte STOR lykke til afslutning i min datters dagpleje😍❤️🐞Min datter bar dem stolt afsted, og hun er sjældent kommet så hurtigt ud af døren😅

  3. Mums de var gode og mega nemme at bikse sammen! Perfekt alternativ til kage når den står på børnefødselsdag.

  4. Jeg kan ikke se linket til din røde farve. Hvilken bruger du? Mine blev helt lyserøde 🙈.

  5. Tusind tak for nedenstående svar.
    Hvis jeg fryser dem ned og ellers tager dem op om aften inden de skal bruges. Blive de så god, hvis de lunes om morgen, køler af og dekoreres? Hvordan lunes de bedst i ovnen om morgen ?

  6. Hej.
    Jeg vil gerne lave de fine mariehøneboller til min datters fødselsdag i dagplejen 🐞.
    Er det muligt at lave bollerne på forhånd og så fryse dem ned, da jeg ikke har tiden om morgen.
    I givet fald, hvor hurtig skal jeg fryse dem ned efter de er kommet ud af ovnen?
    Hvordan tør jeg dem bedst op?
    Er der muligt er dekorere dem aften inden eller bliver de tørre? Hvordan dækker jeg dem i bedst til, så de hverken bliver tørre eller glasuren smitter af. 😁
    Venlig hilsen Ellen

  7. Hej.
    Jeg vil gerne lave de fine mariehøneboller til min datters fødselsdag i dagplejen. Er det muligt at lave bollerne på forhånd og så fryse dem ned, da jeg ikke har tiden om morgen.
    I givet fald, hvor hurtig skal jeg fryse dem ned efter de er kommet ud af ovnen?
    Hvordan tør jeg dem bedst op?
    Er der muligt er dekorere dem aften inden eller bliver de tørre? Hvordan dækker jeg dem i bedst til, så de hverken bliver tørre eller glasuren smitter af. 😁
    Venlig hilsen Ellen

    1. Hej Ellen

      Ja, det kan du sagtens. Du skal fryse dem, når de er kølet, men stadig friskbagte. Du tør dem op ved stuetemperatur i posen, du frøs dem ned i.

      Du kan godt dekorere dem aftenen inden, men som alt andet gærbagværk, så er de allerbedst, når de er friskbagte/lunet. Men jeg er sikker på, at børn og voksne vil elske dem alligevel.

      Kom dem i en bøtte/fad med en pose/husholdningsfilm over, hvis de skal stå længe.

      God bagelyst,
      Cathrine

  8. Et kæmpe hit til kagebordet i min datters klasse og samtidig smager de rigtig godt. Tak for opskrift
    hilsen
    Tina

  9. Dem glæder jeg mig til at bage. Har du erfaring med at bage dem, fryse dem ned og så pynte dem, når man tager dem ud af fryseren, og de er tøet op? Tror du stadig bollen er fin efter nedfrysning?
    På forhånd tak.
    Mvh Stina

  10. Hej Cathrine,

    Tak for en skøn opskrift de skal prøves til min datters børnehave.

    Når du skriver mælk, hvilken mælk bruger du så? Letmælk eller sødmælk? Jeg tænker at alle typer kan bruges, men ville høre, om du havde erfaring med, hvad som fungerer godt i denne opskrift.

    Mange hilsner,

    Julie

  11. Ej hvor er de nuttede! Tror jeg vil afprøve det med min søn, det vil han helt sikkert elske.
    Han er helt vildt fascinerede af mariehøns haha!

  12. Hej Cathrine
    Super søde boller 🐞
    Mine mariehøns bliver noget mere pink end røde, hvad gør jeg forkert? Skal der mon mere farve i?
    Vh. Rikke

  13. Hej Cathrine,

    Ved du hvordan en pastfarve skal doseres kl tra denne type farve? Har nemlig en rød pastafarve fra wilton som jeg tænker er ligeså god 😅

  14. Hej Cathrine
    Mine boller bliver ret brune allerede efter 6 min. Så når de er færdige efter ca 10-12 min er de slet ikke røde mere. Nogle ideer hvordan jeg kan ændre det?

  15. Har du en idé til hvordan man kan lave mariehønerne hvis ikke der må bruges chokolade/glasur? Der er nul sukker i vuggestuen. Øjne/prikker tænker jeg kan laves med rosiner.

  16. Hej

    Jeg er klar over, jeg måske er lidt sent på den her, men jeg tænkte, jeg ville give den et forsøg. Jeg ville se, hvilken chokolade du havde brugt, men linket leder til det samme som den røde farve. Jeg tænkte, jeg bare lige ville sige det.

    Ellers tak for en fed opskrift.

  17. Tusind tak for svar! Jeg er meget spændt på, om jeg kan få dem lige så fine til fødselsdag i vuggestuen på fredag 🙂

  18. I opskriften står der, at der er til 15 stk., men i teksten står der, at man skal dele dejen i 12 stk. Hvor mange bliver der mon ca.?

    1. Hej Katrine

      Ja, sikke noget sludder. Der bliver 15 (måske 16, men det afhænger lidt af hvor præcist, der vejes af) mariehøneboller af én portion 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  19. Hej Christina

    Hvis du gerne vil bage bollerne færdige i løbet af et par timer, så kan du følge opskriften på bløde bamseboller, som du finder herinde på bloggen, og komme farve i den dej 🙂

    Men følg angivelse på vægt af bollerne og bagetid fra den her opskrift.

    God bagelyst!
    Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT