Sommer, grill og ristede skumfiduser. Hænger det ikke bare sammen? For mig gør det! Men. Min tålmodighed bliver alvorligt testet hver gang, at jeg skal vente på, at skumfidusen skal blive perfekt ristet. Og det er altså ikke nemt at riste en skumfidus, så den er perfekt til at blive en S’mores – klemt sammen mellem to kiks med et stykke chokolade mellem. Risikoen for katastrofer er mange:

Grillen har mistet den sidste varme, mens jeg endnu forsøgte at finde appetit til desserten.

Grillen er alt for varm, så skumfidusen forkuller.

Min tålmodigehed er for kort, så skumfidusen bliver ikke ordentligt blød, og min S’mores får ikke den konsistens, som bare er allerbedst.

Skumfidusen er perfekt ristet, men når at undslippe pinden inden, at jeg får den fanget mellem to kiks – av, mit dessert-hjerte!

Derfor gik jeg i tænkeboks! Hvordan kan jeg lave en S’mores-dessert, der ikke kræver noget ekstra arbejde, når jeg egentligt har mest lyst til at sidde og nyde den sidste aftensol og sludre? En S’mores, der nemt kan laves til mange, så alle kan servere S’mores til de glade studenter, sommerens aftensmadsgæster og alle sommerens mange fester. Den her luksus S’mores kunne også sagtens serveres som en ekstra dessert til sommerens mange bryllupper, når klokken bliver henad mange, og der måske bliver tændt et bål?

Mulighederne er mange. Heldigivis! For den her dessert er intet mindre end fantastisk. I stedet for en S’mores lavet af produkter, der (måske) ikke består af de bedste råvarer, så er der virkelig skruet op for kvaliteten i det her glas. Verdens bedste S’mores er nem at lave, og så kan den sagtens laves i god tid inden servering, så der kun skal flamberes til sidst.

6-8 stk.
Det skal du bruge:

Chokolademousse:

Skum:

Sådan laver du luksus S’mores:
Opskriften er delt op i steps, så den er nemmere at læse og overskue. S’mores glas er nemme at lave, og de kræver ikke særligt meget arbejde, selvom opskriften godt kan se sådan ud. Chokolademoussen skal have mindst et par timer på køl for at sætte sig og gerne natten over inden, at du kommer kiks og skum på toppen.

Step 1: Kom knuste kiks i bunden af dine glas.

Step 2: Sådan laver du en silkeblød chokolademousse
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tag skålen af varmen, når chokoladen netop er smeltet.

Bring mælken til kogepuntet i en gryde. Jeg tager mælken af varmen, når den laver små bobler ude i kanten af gryden. Hæld det forsigtigt over chokoladen, mens der røres i midten med en dejskraber. Massen samler sig og bliver blank og skinnende, når du fortsætter med at røre.

Pisk fløden til en luftig og let skum. Vend en smule af det i chokoladen. Tilsæt salt og vend forsigtigt resten af fløden i. Fordel chokolademoussen ovenpå de knuste kiks i glassene. Lad gerne moussen sætte sig natten over eller mindst et par timer i køleskabet.

Step 3: Kom knuste kiks på toppen af chokolademoussen.

Step 4: Sådan laver du skum
Kom æggehviderne og 1 spsk. sukker i en skål og pisk det stift.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til det er 117 grader varmt - brug et sukkertermometer til at kontrollere temperaturen. hold godt øje med det.

Hæld nu den varme sukkermasse ned i æggehviderne forsigtigt og i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Sørg for, at sukkerlagen ikke ender alt for meget på kanten af skålen. Pisk indtil skummet er fast og sejt, og du kan trække tråde med piskeren. Kom skummet i en sprøjtepose og top chokolademoussen med det.

Step 4: Brænd skummet på toppen af dine luksus S’mores glas med en gasbrænder.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Bare rolig! Det her er absolut ikke et forsøg på at gøre cookies sunde! Derimod er det den bedste cookie-opskrift, jeg har lavet. Præcis lige så fyldt med alle de gode ingredienser, som skal være i en rigtig cookie; smør, sukker, vanilje, chokolade, salt og… rugmel. Rugmelet giver chokoladecookien en helt særlig konsistens, som er absolut uimodståelig. Da min storebrors kæreste smagte cookien sagde hun, at de mindede hende om en mellemting mellem en cookie og en brownie, og at de smagte fuldstændig fantastisk. Det vil jeg gerne give hende ret i. Hold nu op, hvor smager de bare godt. Sprøde, cheewy, goowy, fudgy, chokoladerige… Jeg kunne blive ved. Lov mig, at du prøver at bage de her chokolade cookies. Jeg har ikke tænkte mig at bage andre cookies fra nu af!

8 stk.
Det skal du bruge:

Det skal du bruge til at bage verdens bedste chokoladecookie:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at de bliver luftige og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer.

Pisk smør, sukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen (kliddelene fra melet skal også vendes i, når melet er sigtet). Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time* – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Inden bagning rulles cookiesene i flormelis. Bag ved 170 grader over/under varme i ca. 12-15 minutter til de har en knækket overflade. Lad cookiesene hvile på bagepladem i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagen efter.

*Tip: Har du ikke tid (eller tålmodighed) til at lade dine cookies hvile inden bagning, så kan du godt undlade det.

Indlægget indeholder affiliatelink.

cookies_chokolade_rugmel_1cookies_chokolade_rugmel_7 cookies_chokolade_rugmel_6  cookies_chokolade_rugmel_10 cookies_chokolade_rugmel_21

Chewy cookies med sprød kant, chokoladestykker og brownie-midte. Av, for den! Hvor smager de bare godt. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har tænkt på den lækre kombination før. Fra nu af kan jeg jo nærmest ikke bage en cookie uden, at komme et generøst stykke brownie i midten af den. Med en kæreste, der drømte om cookies, og et lille stykke af den her gode brownie tilbage, så var der ligesom ikke nogen vej udenom. Har du ikke brownie i overskud (jeg ved det – det lyder helt skørt, brownie har man jo aldrig i overskud), så kan den købte udgave altså også sagtens bruges. Jeg behøver vist ikke sige mere. Jeg håber, at billederne taler for sig selv.

10 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du chewy chocolate chip cookies med brownie og sprød kant:
Rør mel, salt og bagepulver sammen med et piskeris, så det bliver luftigt og fordelt. I en anden skål blandes sukker og brun farin. Sørg for at der ingen klumper er. Smelt smørret og bland det sammen med sukkeret. Rør med et piskeris til sukker og smør samler sig og slipper skålens kanter. Det tager ca. 1 minuts tid. Tilsæt ægget og rør igen til dejen er homogen og samlet. Nu røres de tørre ingredienser i. Rør dejen sammen med en dejskraber, så dejen igen bliver homogen. Vend chokoladen i dejen. Stil dejen i køleskabet i 10 minutter, så den får lov at samle sig.

Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Form dejen til små kugler á 60 g og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en teske til at fjerne toppen af cookiekuglen. Placer et stykke brownie i hullet og dæk brownien med cookiedej. Der kan være fem cookies på en bageplade. Bag dine chokolade-cookies I 12 minutter. Lad dem køle af i fem minutter på bagepladen og før dem herefter over på en rist, hvor de får lov til at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Chocolatchipcookie_brownie_1 Chocolatchipcookie_brownie_4

Herhjemme nyder vi de langsomme og lange morgener i weekenden. I hverdagen spiser jeg en ret varieret morgenmad, men i weekenden står den næsten altid på friskbagte boller. I sidste weekend havde jeg æltet dej til luftige surdejsboller og lavet chokoladegranola, som vi kunne spise sammen med lidt yoghurt og frisk frugt. Det smagte så godt, at jeg har spist det hver morgen hele ugen.

Granolaen består af grovvalsede havregryn, frø, kerner og nødder. En muesli med nødder og mandler betegner en granola bedst. Og så er det vendt med Valrhonas lækre kakao. Det er min favorit kakao, da den ikke indeholder andet end kakao fra smagsfulde kakaobønner. Hvis du er vild med chokolade, så kan du komme lidt hakket mørk chokolade i, når din muesli er blevet kold. Det har jeg tænkt mig at gøre næste gang. Lidt ekstra morgenmadsforkælelse.

Det skal du bruge:

Sådan laver du en granola med kakao:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vend alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt kokosolie og honning i en gryde over lav varme. Rør det i granolaen til det er jævnt fordelt. Vend din granola ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et stort ovnfast fad. Rist chokoladegranolaen i ca. 20 minutter. Rør i den ca. hvert 5 minut for at undgå at toppen bliver brændt. Afkøl den ristet granola og opbevar den i en lufttæt beholder.

Chokolade_granola_3

Jeg håber ikke, at det er blasfemi at kalde de her chokoladekugler for chokolademousse. Jeg har en stor kærlighed for rigtig chokolademousse lavet på chokolade, fløde, sukker og æg. Men derfor er jeg ikke for fin til at forsøge mig med lidt sundere varianter, der giver mig samme tilfredsstille på smag og konsistens. Og det gør de her små sunde mundfulde. Avokado, dadler og kakao giver en perfekt blød og let mousse, der smager fantastisk af chokolade. Den sprøde skal af smeltet chokolade gør dem helt perfekte. Jeg er helt vild med dem! De forsvandt på mystisk vis ret hurtigt herhjemme, og det er altid et tegn på, at opskriften har ramt plet. Nyd dem som et sundere alternativ til slik, til at stille den søde tand med eller kom en enkelt i madpakken. Jeg er sikker på, at du bliver populær hos både store og små, hvis de finder sådan en lille lækker mundfuld, når de åbner madkassen.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du sunde chokolademousse kugler:
Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen til en homogen masse. Smag til. Hvis du ønsker den sødere kan du tilføje lidt akaciehonning. Kom massen i fryseren i minimum 1 time. Massen skal være kold for at kunne trilles til kugler. Tril chokolademassen til kugler. Smelt eller temperere (se her hvordan du temperer mørk chokolade) chokoladen og overtræk chokolademoussekuglerne. Opbevar i køleskabet.

Sund_chokolademousse_5 Sund_chokolademousse_7

Smider du nogensinde kage ud? Jeg ved godt, at det er et fjollet spørgsmål, for selvfølgelig smider man aldrig kage ud! Heldigvis når en hjemmebagt kage oftest at blive spist, men hvis den nu ikke gør, så er det altid en god ide at gemme kageresterne i fryseren. Efter et stykke tid og et par kager, så er der nok rester til at lave træstammer. Og det vil man gerne!

Træstammer er en kage, som jeg har spist et utal af. I små syv år arbejdede jeg i en lille forretning. Udover at være en dejlig arbejdsplads, så var der også mange andre goder. For eksempel eftermiddagskagen. Hver eftermiddag blev der hentet kage hos bageren, og 9 ud af 10 gange valgte jeg en træstamme. Lykken var stor, hvis marcipanen var dejlig blød og træstammen fyldt med et gavmildt lag smørcreme. Glem aldrig smørcremen! Udover at sikre, at marcipanen hænger bedre fast på trøffelmassen og gør marcipanen lysere, fordi man ikke kan se den mørke kage i gennem, så smager det altså også bare bedre, når man får en træstamme med smørcreme. Hjemmelavet trøffelmasse, lækker smørcreme og blød marcipan – så bliver den hjemmelavede træstamme ikke bedre!

6 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du dine egne træstammer:
Lav først trøffelmassen. Lad trøffelmassen hvile i køleskabet, mens du forbereder smørcreme og marcipan. Rør/pisk smør, 60g flormelis og vanilje sammen til en lys og let smørcreme. Ælt marcipan og 35g flormelis sammen. Rul trøffelmassen til den måler ca. 30-35cm. Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 35-40cm. Smør trøffelmassen ind i smørcreme og placer oven på marcipanen. Rul marcipanen om trøffelmassen og skær den herefter ud i 6 træstammer. Temperere* eller smelt chokoladen og dyp hver ende af træstammen i chokoladen.

*Tip: Sådan tempererer du mørk chokolade: varm chokoladen op til 45 grader. Køl 2/3 af chokoladen ned til 27 grader. Bland med den resterende chokolade. Chokoladen er nu tempereret.

Traestammer_7Traestammer_5

Jeg elsker at have fødselsdag. Det giver lyst og mulighed for at skeje lidt ekstra ud, når der skal laves mad og dessert til mine gæster. Jeg udnyttede, at jeg havde inviteret masser af gæster til min fødselsdag i september, og bagte en bombe af en chokoladelagkage. Chokoladelagkagen er en tung og svampet kage, der har en meget konfekt-agtig konsistens. Chokoladefrostingen mellem lagene er med til at give en endnu mere chokoladeintens smag. Jeg pyntede lagkagen af med blåbær, men jordbær, hindbær eller andre lækre frugter vil også klæde den. Hvis du elsker chokolade og en god svampet kage, så er den her chokoladelagkage lige noget for dig.

15-20 personer
Det skal du bruge:

Sådan laver du bundene til chokoladelagkage-bomben:
Opvarm ovnen til 175 grader. Smør tre 18cm springforme med lidt smør, så kagebundene nemt kan slippe formen. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Vend til sidst forsigtigt det smeltede smør i. Fordel dejen i springformene og bag chokoladekagebundene i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Tip: Lagkagebundene kan med fordel bages dagen i forvejen. De bliver kun endnu mere konfekt-agtige og svampede i konsistensen af at stå til dagen efter. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Chokoladelagkage_11 Chokoladelagkage_15

Hvide, bløde og luftige chokoladeboller dufter og smager bare af hygge, barndom og god tid sammen. For hvem elsker ikke en blød, smørbagt bolle fyldt med masser af god, mørk chokolade? Chokoladebollerne bagte jeg til min fødselsdag, og de var et hit hos både store og små. Bollerne er nemme og lynhurtige at bage, så når efteråret rigtig har sat ind, og regnen trommer på vinduerne, så glæder jeg mig til at bage endnu en portion lyse chokoladeboller, putte mig under et tæppe i sofaen og nyde en lun chokoladebolle med smør.

12 store chokoladeboller
Det skal du bruge:

Sådan bager du bløde og luftige chokoladeboller:
Smelt smørret i en gryde. Når smørret lige netop er smeltet, så tilsættes mælken, så blandingen er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. To æg slås ud i blandingen, chokolade, kardemomme og salt kommes i, og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og æltes ind i dejen. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider – se hvordan du ælter en gærdej her. Når dejen er æltet godt, og den er glat og skinnende, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes det til boller og sættes på en beklædt bageplade – se her hvordan du former chokoladebollerne. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip: Chokoladebollerne kan sagtens fryses. De kan lunes, mens de er frosne, men det bedste resultat får du, hvis du lader bollerne tø let op på køkkenbordet, inden du luner dem. Væd dem med en smule vand og lun dem i ovnen på 200 grader.

Indlægget indeholder affiliatelink
Chokoladeboller_2 Chokoladeboller_4 Chokoladeboller_6

I køleskabet stod en lille rest af min hjemmelavet chokoladesmør. En toplækker kvalitets nutella, kan den også kaldes. Resten skulle bruges, og jeg valgte af bage sunde rugbrødsboller med en syndig nutellamidte. Jeg har allerede bagt dem endnu engang, så det må være et tegn på, at de virkelig smagte godt. Rugbrødet er nemt at bage. Hvis du ingen surdej har, så kan du bruge gær i stedet. Mangler du nutella, så kan du komme et stykke chokolade i midten. De her rugbrødsstykker er helt perfekte i madpakken, som et hurtigt mellemmåltid eller til en hyggelig morgenmad, hvor bollerne kan blive smurt med smør. Rugbrødsbollerne er fulde af kostfibre, og derfor mætter de godt. Du bestemmer selv, hvor meget nutella, du kommer i midten, og hvis du har lyst, så kan de også sagtens bages uden. Hvis du foretrækker rigtig chokolade frem for chokoladesmør, så prøv at bage de her rughapsere – de smager også fantastisk! Bag en god portion og kom dem, du ikke får spist i løbet af de første par dage, i fryseren. Så er der altid en lækker og sund rugbrødsbolle til børnenes eftermiddagsmadpakke.

15 stk.
Det skal du bruge:


Sådan bager du rugbrødsboller med midte af  chokoladesmør:

Bland alle ingredienserne, på nær chokoladesmør, sammen og ælt det godt i en skål. Rugbrødsdejen er meget våd, da rugkerner og hørfrø suger meget væske til sig under hævning. Stil dejen til hævning i køleskabet til dagen efter.

Dag 2: tænd ovnen på 180grader. Blend mandler og græskarkerner til grove stykker i en minihakker eller med en kniv. Lav rugbrødsboller med to spiseskeer. Dyb dem i mandler eller græskarkerner, inden i de kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i bollerne og kom en tsk. chokolademsmør i midten. Kom en klat rugbrødsdej oven på og luk rugbrødsbollen af. Drys med mandler eller græskarkerner. Bag de gode rugbrødsboller i ca. 20-25 minutter.

Rugbrod_nutella-1

Rugbrod_nutella-2

Rugbrod_nutella-3

Intens og fyldig chokoladekage, der nærmest smelter på tungen. Kagen serverede jeg for mine veninder, da jeg holdte fødselsdag. Kagen skal gerne bages dagen før, du serverer den, da den kun indeholder meget lidt mel, og derfor har brug for at ”sætte sig”. Jeg hakkede hvid chokolade groft og kom det i kagedejen, og så blev kagen pyntet med smeltet hvid chokolade inden servering. Kagen er nem at bage, og kræver kun få ingredienser. Men husk at bruge råvarer af en god kvalitet – det gør kagen så meget bedre! Hvis du også er vild med en god og svampet chokoladekage, så synes jeg, at du skal prøve at bage den her.

Det skal du bruge:


Sådan bager du en svampet chokoladekage:

Tænd ovnen på 175grader. Smelt smør i en gryde ved svag varme. Når smøren er let smeltet tages gryden af varmen. Kom den mørke chokolade i og rør smør og chokolade til en homogen masse. Bland rørsukkeret i. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i dejen. Vend herefter hvedemel og hvid chokolade i. Kom bagepapir i en 28cm springform og hæld chokoladedejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter. Den skal være meget blød i midten, da den sætter sig, når den køler. Nyd kagen dagen eller dagene efter bagningen. Smelt lidt hvid chokolade og pynt kagen med det inden servering. Velbekomme.

Chokoladekage-1

Chokolade, tjek! Luftigt og fugtigt brød, tjek! Sprød skorpe, tjek! Fuld af smag, tjek! Det her chokoladebrød blev lige, som jeg havde håbet på. Jeg ventede et besøg fra min søde lillebror, og da han er vild med chokoladeboller, fik jeg lyst til at bage ham noget, der var lige efter hans smag. Brød med chokolade. Brødet er koldhævet og bagt i en gryde, som jeg bare er så glad for. Processen kan sagtens forsimples, hvis du ikke kan vente med at smage. Surdejen kan udskiftes med gær, og gær mængden kan sættes op, hvis du gerne vil spise dit chokoladebrød samme dag, som du ælter dejen. Resultatet bliver ikke helt det samme, men jeg er sikker på, at det lækre chokoladebrød stadig vil være et hit. Fordelen ved langtidshævning og surdejen er, at brødet har mere smag og holder sig fugtigt og dejligt i flere dage efter bagning. Brug en rigtig god chokolade og forkæl dig selv og dine nærmeste med en god skive chokoladebrød – måske smurt med lidt godt smør. Mmh!

Det skal du bruge:

 

Sådan bager du et chokoladebrød:
Kom vand, surdej og mel i en skål. Rør det sammen til melet er absorberet og lad det trække i ca. 20 minutter. Herved gøres æltetiden kortere. Tag surdej fra så du har til næste omgang chokoladebrød eller boller. Kom salt i dejen og ælt det rigtigt godt. Lige inden dejen er æltet færdig tilsættes den grofthakket chokolade. Ælt dejen færdig til den er glat og har dannet en godt glutennet. Smør en skål med olie og kom dejen heri. Lad chokoladedejen hæve i køleskabet i ca. 20 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Drys en hævekurv med mel. Form chokoladedejen til et brød og lad det hæve i hævekurven i ca. 2 timer. Kom gryden i ovnen og tænd på 250 grader. Når dejen er hævet og gryden er brandvarm, vendes brødet ned i gryden, og brødet med chokolade bages i 30 minutter med låg på. Efter 30 minutter tages låget af og brødet bages yderlig 15 minutter ved 230 grader. Lad brødet afkøle let og nyd en god tyk skive!

Chokoladebroed-1

Chokoladebroed-2

Chokoladebroed-3

Cookies.. Hvem kan ikke lide cookies? Sprøde i kanten og seje i midten. Cookies er taknemmelige og kan tilsættes alle mulige smagskombinationer. Disse gode cookies er fyldt med chokolade, saltede peanuts og karamel. De smager så godt! Karamellen kan du enten selv lave fx ved at koge en dåse kondenseret mælk eller springer over, hvor gærdet er lavest, og købe en. Jeg havde et glas luksus karamel stående, som passede perfekt til formålet. Brug gode råvarer – det kan smages i det endelige resultat.

25 store cookies
Det skal du bruge:

 

Sådan bager du dejlige cookies:
Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin i en skål. Pisk æggene i ét af gangen med en håndmikser eller røremaskine. Kom kakao, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen. Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts. Lav 9 skefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i hver cookies og kom en tsk. karamel i. Kom en tsk. dej ovenpå karamellen, så det lukkes inde. Bag de lækre cookies i ca. 12-15 min ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist, og nyd dem afkølet med et koldt glas mælk.

Chokolade_cookies-1

Chokolade_cookies-2

Sommeren er for alvor kommet, og jeg er vild med det. Lige nu nyder jeg min sommerferie, som primært kommer til at handle om én stor ting – nemlig renovering af hus. Min kæreste og jeg har købt vores første hus, og vi er så glade og spændte! Der er en masse i huset, der skal laves om, før vi til januar eller februar regner med at flytte ind.

Nå, nok om hus. Tilbage til kagen. Én af de ting, jeg særligt nyder ved den danske sommer er alle de fantastiske bær og frugter, der endelig kommer i sæson. Efter en vinter med kål og rodfrugter, så er det bare skønt med nogle friske bær, der smager sødt og dejligt. Derfor har jeg sørget for at fylde min fryser med de fantastiske bær, så jeg kan lave sommerlige kager, marmelader og safter hele vinteren også.

Da jeg skulle mødes med mine veninder til en hyggelig aften, bagte jeg denne sommer crumble med både jordbær, hindbær og blåbær. Jeg toppede den med hvid og mørk chokolade og et låg af sprød crumbledej. Server den både lun eller kold og gerne med en skefuld skyr, cremefraiche eller pisket fløde til.

4-5 kageglade personer
Det skal du bruge:

 

Sådan laver du en sommer crumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Spred dine bær ud i tærteformen, så bunden er dækket. Hak chokoladen og drys den over bærrene. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og bærrene. Bag sommer crumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter til crumbledejen er gylden.

Crumble-1

Crumble-2

Sig pænt goddag til den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har smagt! Den perfekte chokolade-intense kage, der har en fantastisk konsistens, og så er den glutenfri, så alle kan nyde den. Faktisk har jeg bagt denne gateau marcel kage et utal af gange, så det giver ingen mening, at jeg først deler den med jer nu – for den er virkelig deleværdig. Både min familie og venner er meget begejstret for kagen. Jeg holdte fødselsdag for mine veninder i weekenden, og der serverede jeg denne chokoladekage, min mormors fødselsdagsboller, find opskrift her, og hjemmebagte hindbærsnitter, find opskrift her, som jeg også viste et lille billede af på instagram (@cathrinebrandtdk). Denne gang havde jeg bare pyntet mine hindbærsnitter med glasur og frysetørret hindbær i stedet for mandler, og det klædte dem bestemt også.

Nå, men tilbage til chokoladekagen. Jeg tror, at grunden til at jeg er særligt vild med lige præcis den her kage er fordi, at jeg faktisk foretrækker at spise kagedejen rå, end når den er bagt. Og med denne kage får jeg lidt fra begge verdener – halvdelen af dejen er nemlig bagt, og den anden halvdel er rå. Du kan vælge at bruge pasteuriseret æg. Jeg bruger økologiske æg, fordi jeg synes, at de smager bedre, og så frarådes det ikke længere at bruge rå æg i madlavning, så derfor ser jeg ingen grund til ikke at bruge, friske og lækre, økologiske æg. Det blev til en lang snak om kage, men egentligt ville jeg bare sige, at I bliver nødt til at prøve at bage denne kage, for den smager fantastisk!

8-10 personer
Det skal du bruge:


Sådan bager du en gateau marcel:

Smelt chokolade og smør over vandbad. Det må ikke blive for varmt. Hæld 150g sukker sammen med æggeblommerne i en skål og pisk det lyst og luftigt. I en anden skål piskes æggehviderne stive, og de sidste 50g sukker tilføjes undervejs, mens du pisker. Vend chokolade og smørblandingen sammen med de piskede æggeblommer. Kom herefter forsigtigt de piskede hvider i, til du har en homogen masse. Kom bagepapir i en form, der er ca. 20x20cm. Du kan også bruge en springform, hvis du hellere vil have en rund gateau marcel. Hæld halvdelen af chokoladedejen i formen og bag det ved 175g i ca. 20-25 minutter. Når kagen er bagt færdig og helt kold, så kommes resten af chokoladedejen ovenpå. Kom den gerne i fryseren natten over. Server med vaniljeis, frisk frugt eller bare som den er.

Gateaumarcel-1

Gateaumarcel-fb

Kokoselskere plejer at være vilde med bounty. Jeg er ikke selv den store bounty-fan, men da jeg selv forsøgte mig med at lave en hjemmelavet version, så faldte de i rigtigt god smag! Bounty toppene er super nemme at lave, og så kræver de kun få ingredienser. Kondenseret mælk kan efterhånden fås alle steder. Det bliver solgt i både små og store dåser – dåsen jeg brugte, var den lille.

Jeg formede min bountymasse som små toppe og dyppede kun bunden, men hvis man har lyst, så kan de sagtens formes som små bountybarer, hvor de overtrækkes med chokolade. Jeg har ingen gram sat ud for chokoladen, da mængden afhænger af, hvor meget chokolade, du gerne vil have på dine bounty toppe. Så prøv dit lidt frem, og lav bounty toppene i den størrelse, som du selv foretrækker.

Nyd dem sammen med en god kop kaffe og gode venner. Der bliver heldigvis mange toppe ud af denne portion, for de forsvinder hurtigt!

Det skal du bruge:


Sådan laver du bounty toppe:

Bland kokosmel og kondenseret mælk i en skål og rør det sammen til en ensartet masse. Lad det trække i ca. 15 minutter, så det er nemmere at forme. Form kokosmassen til den form og størrelse, som du ønsker. Det er lidt klistret, så brug evt. nogle skeer som hjælp. Lad dine bounty toppe ”tørre” på et stykke bagepapir i ca. 1 time. Temperer chokoladen og dyp bounty toppene i det. Stil på køl indtil de skal spises. Velbekomme!

Bounty_toppe-1

Bounty_toppe-fb

Når der skal hygges og forkæles ved weekendens morgenbord, så er noget af det skønneste en hjemmelavet, chokoladefyldig chokoladesmør fyldt med hasselnøddestykker. Det smager fantastisk, og så er det faktisk rigtigt nemt at lave hjemmelavet nutella selv. Den hjemmelavet version smager af chokolade og hasselnødder, og så er det bare så meget bedre end den kedelige købe nutella. Lav den til dig selv og dine nærmeste, eller brug det som en lille hyggelig gave til dem, du holder af.

Det skal du bruge:


Sådan laver du dit eget chokoladesmør:

Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen på 200grader i ca. 5 minutter. Hold øje med dem! Lad dem køle af og gnid skallen af dem. Blend dem til en groft mel. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en skål. Kom fløden og mælken i en gryde og varm det op til det koger. Skær smørret i mindre stykker. Når fløde/mælken koger, kommes halvdelen over chokoladen. Rør rundt til du har en homogen masse. Tilsæt resten af fløden/mælken og kom smørret i lidt af gangen. Når det er rørt sammen, så tilsættes hasselnøddemelet. Rør det hele sammen og kom chokoladesmørret på skoldet glas. Opbevar på køl og nyd det inden for 3 uger.

chokoladesmor-1

Chokoladesmoer-fb

Nu er sommeren snart på vej, og så skal der selvfølgelig spises is. Jeg elsker is, og jeg er så heldig, at min storebror laver verdens bedste is i hans eget ismejeri, Kastberg Is. Det har jeg selvfølgelig tænkt mig at spise henover hele sommeren. Men nogle gang er det også rart med et lidt sundere alternativ. Så derfor sørger jeg for, at der er banan ispinde i min fryser, når sommeren står på. Banan ispindene er super nemme at lave, og så smager de virkelig godt! Hvis du er vild med banansmagen, så brug nogle helt modne bananer. Jeg fortrækker at bruge de mindre modne bananer. Så er banansmagen ikke så gennemtrængende. Banan ispindene er et skønt, sundere alternativ til de almindelige ispinde. Forkæl dem du holder af med en afkølende banan ispind og brug dem til børnefødselsdage og hygge i haven.

Det skal du bruge:


Sådan laver du banan ispinde:

Skræl banen og del den i to. Stik en ispind i banan og kom dem i fryseren i en bøtte eller frysepose. Når bananerne er frosne efter et par timer, så kan du begynde at pynte dem. Tempererer chokoladen. Gør drysset klar, da chokoladen hurtigt størkner, når det kommes på bananen. Dyp bananen i chokoladen og vend den i drysset. Nyd banan ispindene med det samme eller kom dem tilbage i fryseren, så er de lige til at finde frem, når du får lyst til lidt sødt.

Banan_ispinde-1

Banan_ispinde-fb

Super nem og meget lækker lille mundfuld. Jeg er helt vild med disse chokoladetrøfler, der smager dejligt af god, mørk chokolade. De består kun af meget få ting, så det er vigtigt, at det er rigtige gode råvarer, der bliver brugt. Jeg brugte en 66 % Valrhona chokolade, Læsø flagesalt og en god, økologisk fløde. Og de smagte himmelsk. Saltet er med til at fremhæve den gode chokolade.

Jeg serverede dem for søde piger sammen med en god kop kaffe, og de fik heldigvis stor ros! Chokoladetrøflerne er super nemme at lave, så de fungerer perfekt som en nem dessert, der ikke kræver meget tid at lave.

Det skal du bruge
Ca. 20-25 stk


Sådan laver du chokoladetrøfler med flagesalt:

Lun fløden i en gryden – det skal ikke koge, men dog varmes godt op. Hak chokoladen. Når fløden er varm tages gryden af blusset, og chokolade og flagesalt tilsættes. Rør rundt indtil du har en homogen masse. Kom chokolademassen i en bøtte. Dæk den til og stil på køl til den har sat sig og er blevet helt kold. Når chokolademassen er kølet ned, kan du med en ske tage en passende mængde fra og forme det til en kugle. Rul chokoladetrøflen i kakaopulver. Stil dem på køl indtil de skal serveres.

Chokolade_troefler-1

Chokolade_troefler-2

Chokolade_troefler-fb

Jeg er fan af crumblekager. De kan varieres i det uendelige med de frugter, der er i sæson. Denne crumble er lavet med sprøde og søde Clara Friis pærer, god mørk chokolade og en dejlig smuldredej. Den er hurtig at lave, og så kan du vælge at servere den med en god vaniljeis, cremefraiche eller en letpisket flødeskum. Pærecrumblen smager også rigtigt godt kold, så den kan sagtens laves dagen i forvejen. Prøv den – den er så god!

4 personer
Det skal du bruge:

 

Smuldredej:

 

Sådan laver du en pærecrumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Skær pærerne ud i mundrette stykker og spred dem ud i bunden af formen. Hak chokoladen og drys den udover pærerne. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og pærerne.  Bag pærecrumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter.

Madblog Cathrine Brandt Pærecrumble

Madblog Cathrine Brandt Pærecrumble

Elsker du chokolade? Så skal du prøve denne dessert. Det vil helt sikkert vække opsigt! Pastaen smager dejligt krydret og dejligt af chokolade, og så er det et nyt og spændende alternativ til chokoladekagen. Jeg serverer den med en kugle god vaniljeis, akaciehonning, hakkede pistacienødder og frisk mynte.

Til 4 personer
Det skal du bruge:


Sådan laver du chokoladepasta:

Sigt mel og kakao ned i en skål og rør sukker, kanel og vaniljepulver i. Vend blandingen ud på bordet og lav en fordybning i den. Kom æggene i fordybningen. Bland og ælt det til en glat dej. Rul dejen ud på en melet flade til den har en tykkelse på ca. 3mm.  Skær dejen ud til pastastrimler, der er ca. 2 cm i bredden og 20 cm lange. Du kan også bruge en pastamaskine til at rulle din dej ud på.

Kog pastaen i usaltet vand i ca. 3 minutter. Lad den dryppe af i en si. Pastaen skal være lun, når den serveres. Fordel pastaen på 4 tallerkner og drys det med akaciehonningen og pistacienødderne.

Velbekomme!

Chokoladepasta

Chokoladepasta

Jeg synes, at dette er et fantastisk bagværk! Den perfekte løsning til at stille den sødetand, samtidig med at hapseren mætter rigtig godt grundet det høje indhold af fuldkorn. De fungerer perfekt til en kop kaffe, i børnenes eller din egen madpakke, som eftermiddagssnack eller til en tur i skoven.

Maltmelet i opskriften bidrager med en flot gylden farve til hapserne og en lidt karamelliseret smag. Men det kan sagtens udelades, hvis du har svært ved at skaffe det. Tilføj da 10g hvedemel mere og evt. 2 tsk. brun farin. Jeg kan kun anbefale Jer at prøve dem – de smager fantastisk og er nemme at lave.

Ca. 15-20stk
Det skal du bruge:


Sådan laver du rughapsere med chokolade:

Dag 1:
Bland vandet og kærnemælken i en skål. Opløs gæren heri. Tilføj melet og de knækkede rugkerner, og rør det til en samlet masse. Tilsæt nu saltet. Rør det hele godt sammen - gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter. Lad dejen stå tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Dag 2:
Tænd ovnen på 180grader alm. ovn. Bland den grofthakkede chokolade i dejen. Rør det godt sammen i skålen. Brug to våde skeer til at forme dine rughapsere med. Vend dem i hakkede mandler, solsikkekerner eller dit favorit pynt. Kom rughapserne på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter. Lad hapserne køle af på en rist og nyd!

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere

Rughapsere-5

 

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p