Jeg har lavet skabeloner til talkager og bogstavskager. Dem kan du bruge til at skære din kage ud efter. Du får tal fra 0-9 og bogstaver fra A-Å i to størrelse - én, der er så store som mulige og passer til enkelte bogstaver, og én, hvor alle bogstaver passer i propotioner, så du kan skrive hele navne. Du finder skabelonerne her.

Når gode og søde venner spørger, om jeg kan bage dem en kage til deres store dag. Så siger jeg ja! Det er altid belejligt med en god grund til at teste nye og gamle opskrifter af.

Præcis som talkagen, så er bogstavskager stadig meget populære. Enten skrevet som hele navne eller bare forbogstavet. Her har jeg bagt og lavet barnets forbogstav - men i tre forskellige variationer, så der var kage for enhver smag.

Fælles for de tre bogstavskager er, at de alle er bagt med nogle af mine bedste kageopskrifter. Brownie og den klassiske chokoladekage findes allerede herinde, men blondien er ny, og den får du opskriften på lidt længere nede i indlægget.

Alle tre kager er bagt i en bradepande, der måler ca. 25 x 35 cm. De er herefter skåret ud efter ønsket bogstav. Både brownie og blondie kan med fordel bages flere dage i forvejen og fryses ned - de er nemmest at skære ud, når de er semi-frosne.

Chokoladekagen bagte jeg dagen før. Den kan sagtens stå ved stuetemperatur natten over og stadig være supersvampet og lækker ved servering dagen efter.

Jeg har gjort det endnu nemmere for dig at bage en flot bogstavskage eller talkage. Nederst finder du alle bogstaver, som du kan printe og klippe ud, så du kan skære herefter.

Brownie med karamel-chokolade creme
Opskriften på brownie finder du her. Du skal bage 3 x portionen.

Pynt - jeg pyntede med:

Karamel-chokolade creme:

Sådan laver du en karamel chokoladecreme:
Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i en skål og hæld fløden over. Lad det stå et minuts tid inden, at du rører i midten til alt chokoladen er smeltet. Kom husholdningsfilm direkte oven på cremen. Den vil være helt flydende. Stil cremen på køl i mindst 3-4 timer og gerne natten over, så den er helt kold. Pisk cremen op med en håndmixer til den er luftig og kan holde sig selv. Cremen skal piskes stiv nok til at kunne sprøjtes ud, men ikke så meget, at den stivner og bliver grynet. Kom en ønsket tyl i bunden af en sprøjtepose. Kom cremen i posen og pynt kagen.

Svampet chokoladekage med hvid chokolademousse:
Opskriften finder du her. Hvis du ikke er glad for at arbejde med husblas, så kan du lave en hvid chokolade creme efter samme fremgangsmåde som karamel-chokolade cremen. Byt Gold chokolade ud med hvid chokolade.

Blondie med mørk chokoladecreme

Det skal du bruge:

Sådan bager du en svampet blondie med mørk chokoladecreme:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Skær smørret i mindre stykker og smelt det over lav varme i en gryde. Når smørret et smeltet, tages det af varmen, og den hvide chokolade kommes i og smeltes ved omrøring. Kom æg, sukker og salt i en skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Rær smør/chokolade blandingen i æggesnapsen med en dejskraber eller røreske. Sigt hvedemel i og rør det forsigtigt ind i dejen. Kom bagepapir i en 25 x 35 cm bradepande og hæld dejen i. Bag kagen i cirka 20 minutter. Stik i kagens midte - der skal sidde meget fugtige kagekrummer på pinden, når den tages op. Så er blondien færdig. Lad afkøle og kom gerne på frost, hvis du kan nå det. Skær kagen ud som ønsket, når den er halvfrossen.

Mørk chokoladecreme:
Hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger callets. Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i en skål og hæld fløden over. Lad det stå et minuts tid inden, at du rører i midten til alt chokoladen er smeltet. Kom husholdningsfilm direkte oven på cremen. Den vil være helt flydende. Stil cremen på køl i mindst 3-4 timer og gerne natten over, så den er helt kold. Pisk cremen op med en håndmixer til den er luftig og kan holde sig selv. Cremen skal piskes stiv nok til at kunne sprøjtes ud, men ikke så meget, at den stivner og bliver grynet. Kom en ønsket tyl i bunden af en sprøjtepose. Kom cremen i posen og pynt kagen.

Tip: Kagekanterne, du skærer fra, kan du bruge til at lave romkugler, trøfler, træstammer eller studenterbrød. Hvis du laver mini trøfler, så kan du bruge dem som pynt på kagen. Du kan også skære overskudskagen ud i små firkanter og servere dem som små hapsere med creme ved siden af bogstavet.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Er du vild med chokolade? Så er det den her kage, du skal bage. Gateau Marcel er en drøm af en chokoladekage. Halvdelen af chokoladedejen bages, mens den anden halvdel smørres på toppen af den afkølede kage. Dejen minder mest af alt om en rigtig, rigtig god chokolademousse, så den her kage er lige noget for kagedejs-elsker, som jeg. Gateau Marcel kagen er glutenfri, og så er den meget fryseegnet. Du kan finde en video af, hvordan du bager Gateau Marcel i mine fremhævede stories i mit Instagram-feed.

8-10 personer
Det skal du bruge:

Sådan bager du en hjemmelavet Gateau Marcel:
Tænd ovnen på 175 grader over/under varme (almindelig ovn). Skær smørret i mindre stykker og hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger chokoladecallets. Smelt smør og chokolade over vandbad til netop smeltet. Del æg i hvider og blommer. Kom 150 g sukker i blommerne og 50 g sukker i hviderne. Pisk hviderne stive og herefter blommerne lyse og luftige. Vend chokoladeblandingen i æggeblommerne. Vend 1/3 af hviderne effektivt ind i dejen. Vend herefter forsigtigt de sidste hvider i, så dejen fortsat er let og luftig.

Smør kageformen let med smør og drys med sukker. Kom halvdelen af kagedejen i formen og bag i 20-25 minutter. Der skal sidde fugtige kagekrummer tilbage, når du stikker midt i kagen. Lad kagen køle helt af. Kom resten af kagedejen på toppen. Frys kagen, hvis du har tid - det gør det muligt at lave et pænere snit.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Annonce - opskrift udviklet for Kenwood

Jeg har lavet skabeloner til talkager og bogstavskager. Dem kan du bruge til at skære din kage ud efter. Du får tal fra 0-9 og bogstaver fra A-Å i to størrelse - én, der er så store som mulige og passer til enkelte bogstaver, og én, hvor alle bogstaver passer i propotioner, så du kan skrive hele navne. Du finder skabelonerne her.

I er så mange, der har efterspurgt mit bud på en opskrift til en talkage, number cake eller bogstavkage. Og det skal I få. Jeg ved det godt - jeg er absolut ikke en firstmover. Men det gør altså bestemt ikke den her kage mindre fantastisk. En kage kan være nok så fin og flot pyntet, men hvis den ikke smager forrygende, så synes jeg, at det kan være ligemeget. Jeg har gået efter en klassisk kombination - en klassisk, mørk chokoladekage med en let og luftig hvid chokolademousse. Kagen er svampet og luftig - mit allerbedste bud på en "klassens chokoladekage", der med garanti vil hitte hos både børn og voksne. Den hvide chokolademousse giver et sødt modspil til den chokoladerige kage, og de friske frugter på toppen tilføjer et perfekt hint af syre, som gør hver mundfuld helt perfekt.

Bag en talkage til den næste fødselsdag - jeg er sikker på, at fødselsdagsbarnet bliver lykkelig!

Jeg har bagt kagen og filmet hele processen ovre på min Instagram - se det her. Her får du alle de små tips, og jeg viser dig præcis, hvordan du bager kagen.

Kage til 12-15 personer
Det skal du bruge:
Svampet chokoladekage:

Hvid chokolademousse:

Derudover:

Sådan bager du en den lækreste talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse:
Svampet chokoladekage:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør, instant kaffe og vand (eller færdigbrygget kaffe istedet for instant og vand) i en gryde og smelt det forsigtigt ved lav varme. Tag gryden af varmen og kom det i en skål. Tilsæt chokolade og kakao. Rør sammen. Kom brun farin, rørsukker og salt i og rør igen. Tilsæt æg og æggeblommer og rør til dejen er homogen. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det sammen. For bageformen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af i formen og skær den ud i ønsket figur. Kage-kanterne kan med fordel bruges til at lave hjemmelavede romkugler med.

Hvid chokolademousse:
Kom husblas i en skål med rigeligt kold vand. Lad det trække i 10 minutter, mens resten af moussen forberedes. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det sammen til en homogen masse. Når det er samlet, så vrides husblas for vand og røres straks i. Rør moussen godt sammen og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på moussen. Kom din hvide chokolademousse i køleskabet i et par timer til den er helt kold. Kom moussen i din røremaskines skål og pisk den luftig med piskeriset. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagen.

Top til sidst kagen med dit favorit pynt.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Av, min arm - den er god, den her brownie! Må man godt sige det selv? Jeg tillader mig det. For det fortjener den!

Jeg har aldrig fået jer fortalt om, at jeg i januar var i Paris. Det var min storebror, der havde spurgt om jeg ville med. Han har Kastbergs. Kastbergs laver gourmet is på et lille ismejeri i Silkeborg. Og hvem siger nej til en tur til Paris? Ingen! I hvert fald ikke mig - og i særdeleshed ikke, når vi skulle derned for at lave vores egen chokolade. Ja, du hørte rigtigt! Jeg har været med til at udvikle en helt eksklusiv, økologisk chokolade. Helt fra bunden. Det var en virkelig fantastisk og lærerig oplevelse. Nu er chokoladen kommet. Den hedder Kastbergs Dark Organic, og det er Kastbergs unikke chokolade, som bruges i gourmet isen. Jeg har svært ved at skjule min begejstring. Den chokolade er så fantastisk. En mørk og rig chokolade med et kakaoindhold på 72,7 %. Den har en dyb og rig smag, en let syrlighed og noter af friske bær.

Med sådan en skøn chokolade mellem hænderne, så var kun det bedste godt nok, når den skulle bruges i mit bagværk. Når jeg laver nye opskrifter, så opsætter jeg altid nogle kriterier og ønsker til opskriften. Jeg ønskede en brownie, der rig på chokolade. Chokoladen skulle have lov til at shine og ikke domineres af andre smage. Så ingen kakao, der kunne stjæle opmærksomhed fra den lækre chokolade. Og så drømte jeg om en konsistens, der passede perfekt til is. Det var oplagt, når nu chokoladens ejer er ismager. Den perfekte brownie til is er porøs i konsistensen, rig på smag, så den kan spises med sød is uden, at smagen forsvinder, og så skal den have lidt konsistens, så der er noget at tygge på. Lad mig bare indrømme, at det altså har taget et par forsøg eller fem at nå frem til den endelige opskrift, som I får her. Det var åbenbart nemmere sagt end gjort, at skabe en chokoladerig brownie, der passer perfekt til is i både smag og konsistens. Men nu er den her! Værsgo og rigtig god appetit.

Det skal du bruge:

Sådan bager du en chokoladerig brownie med mandler og chokoladestykker:
Lav en espresso - enten af frisk bønner eller med instantkaffe. Det er ikke så afgørende. Kaffen er med til at fremhæve chokoladens smag, og kaffens syre aktiverer bagepulveret, så brownien hæver op. Så selvom du ikke bryder dig om kaffe, så vil jeg stærkt anbefale, at du kommer det i kagen. Las espressoen køle af en smule, mens du går i gang med resten af dejen.

Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Gør en gryde klar til at lave et vandbad. Hak chokoladen groft og skør smørret ud i tern. Kom chokolade og smør op i en skål og sæt den over gryden med kogende vand. Skålen må ikke røre vandet. Sluk for varmen ved gryden - dampen fra vandet er nok til at smelte chokolade og smør. Lad skålen hvile et par minutter inden, at du rører rundt, så chokolade og smør smelter sammen. Stil chokoladeblandingen til side. Kom æg, sukker og espresso i en skål og rør det sammen med et piskeris. Tilsæt chokolade/smør-blandingen og rør sammen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt det til dejen og rør det hele sammen. Hak 80 g mandler og chokolade groft og vend det i dejen. For en bradepande med bagepapir og hæld dejen i. Drys med hele mandler til sidst. Bag din brownie i ca. 30 minutter. Vær obs på ikke at bage den for meget - så bliver den kedelig! Du skal stikke i midten af kagen, og der skal sidde meget fugtige kagekrummer tilbage på din pind. Så er den færdig! Lad kagen afkøle lidt i formen inden, at den tages ud og køler færdig. Spis eller opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Server den allerhelst med en kugle vanilje-is. Mums!

Note: Den her brownie har en svampet og porøs konsistens. Hvis du foretrækker en brownie, der er meget fudgy og tæt i konsistensen, så vil jeg anbefale dig opskriften på den her brownie. Hvis du drømmer om en brownie, der er endnu mere fudgy, chewy og næsten karamel-agtig i konsistensen, så er det den her brownie, du skal bage.

Rødbeder og jeg? Vi er ok venner. Ikke bedste venner, men sådan ok. Jeg foretrækker at spise dem rå i en frisk salat. Men fordi at vores venskab ikke er stærkere end det, så sker det, at rødbederne får lov til at leve deres liv lidt for længe bagerst i køleskabet. Og heldigvis for det! For det var lige netop derfor, at denne her kage opstod. En chokoladekage med rødbeder. Jeg er solgt! Helt solgt. Til rødbederne og deres evne til at tilføje sødme og fugtighed til en kage. Den her chokoladekage er absolut fantastisk. Chokoladerig og intens, sød og dyb i sin smag takket være rødbederne og så svampet, at den kan nydes over mange dage. Det her forudser jeg til at blive min go to opskrift, når jeg gerne vil bage en fantastisk chokoladekage, der ikke skal være en brownie, men som skal være let, luftig og svampet i sin krumme. Mums!

Det skal du bruge:
Kagen

Chokoladeganache

Sådan bager du den bedste chokoladekage med rødbeder:
Hak chokoladen i små stykker og smelt det forsigtigt over vandbad. Stil det til side og lade det køle af indtil, at det skal bruges i kagen. Skræl rødbederne og riv dem på et groft rivejern - jeg bruger det her Microplane rivejern, og det er ét af de bedste køkkenredskaber, jeg ejer. Blot et lille tip! Sigt hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Kom blødt smør, rørsukker og sukker i en skål. Jeg foretrækker at bruge min Kenwood røremaskine og komme gummi K-spaden i. Hvis du ingen røremaskine har, så kan du bruge en håndmixer, men så er det vigtigt, at du skraber ned fra skålens kanter ofte undervejs for at være sikker på, at du får inkorporeret alle ingredienserne.

Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Det tager et par minutter ved lav hastighed. Hæld olivenolie langsomt i under stadig piskning. Fortsæt med at piske, mens ét æg af gangen kommes i. Kom vaniljepulver i.

Nu skal de tørre ingredienser (mel, kakao, bagepulver og salt, der er sigtet sammen) og yoghurten i. Det piskes i dejen i følgende rækkefølge; ca. 1/3 tørre ingredienser, ca. 1/3 yoghurt - gentag processen til det hele er pisket i dejen ved lav hastighed. Pisk det smeltet chokolade i, og til sidst piskes de revede rødbeder i.

Kom bagebapir i din form og hæld dejen i. Bag kagen i 30-35 minutter. Stik i midten af kagen for at tjekke, om den er færdigbagt. Der skal sidde fugtige kagekrummer på gaflen, når den trækkes op af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 10 minutter og vend den herefter ud på et fad og server.

Tip: Kagen er fryseegnet. Lad kagen køle helt af, og lad den gerne sætte sig et par timer afkølet før, at den kommes i fryseren. Tøes op ved stuetemperatur og serveres.

Chokoladeganache
Hak chokoladen i mindre stykker, hvis du ikke bruger chokoladeknapper, som jeg. Kog fløden op til den simre. Sluk for varmen. Hæld chokoladen i gryden med fløde og vip gryden et par gange, så fløden kommer over chokoladen. Lad det stå og trække i et par minutter inden, at du rører forsigtigt i det - der skal ikke piskes for meget luft i det. Lad det afkøle og hæld det over kagen.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Jeg har svært ved at forestille mig en bedre kage! Det er absolut ingen hemmelig, at jeg elsker(!) cookie dough. Jeg foretrækker faktisk cookie dough fremfor en bagt cookie - selvom jeg nu heller aldrig siger nej tak til den slags. Men cookie dough sammen med en svampet chokoladekage - der når vi altså nye højder. Kagen er intens, og den kan med fordel serveres i små stykker. Og så kan man jo altid tage to...

Jeg tror ikke, at jeg behøver at præsentere den her kage meget mere. Hvis du elsker cookie dough og chokoladekage, så skulle du prøve at spise dem sammen som én kage. Du kan takke mig senere...

6-10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage

Cookie dough*

Sådan bager du en nem chokoladekage med cookie dough topping:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes ægget med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens ægget piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Kom dejen i en bageform på 15 x 15 cm (jeg bruger den her bageform) eller en lille springform. Bag chokoladekagen i 25-30 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke i midten af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 15-10 minutter før, at den kommes på en bagerist.

Cookiedough:

*Der bliver cookie dough svarende til 12 cookies. Brug den mængde på kagen, du foretrækker, og bag resten til de bedste cookies.
Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk til det bliver lyst. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen. Pisk de tørre ingredienser i dejen kort og hurtigt. Tilsæt chokolade og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Fordel den mængde cookiedough på din kage, som du ønsker. Brug resten af dejen til at bage cookies med, eller frys det ned – evt. i cookiedough-kugler, så du nemt kan bage cookies en anden dag.

Indlægget indeholder affiliate links

En supernem chokoladekage, der er så svampet og lækker. Toppet med den bedste og mest cremet chokoladefrosting. Hvad mere kan man ønske sig? Det her er en helt klassisk chokoladekage, som bliver helt uimodståelig, når den toppes med en god, chokoladerig frosting. Jeg bager kagen i en relativt lille kageform, da kagen bestemt ligger op til at blive serveret i mindre stykker. Meget gerne sammen med en god kop kaffe. En nem chokoladekage, som vil blive elsket af både børn og voksne.

Hvis du ikke er vild med frosting (men hvem er ikke det?), så smager kagen også dejligt toppet med en god glasur. Så rammer du faktisk en helt klassisk "klassens-time kage", som jeg også synes kan noget helt særligt engang imellem.

6-10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage

Frosting

Sådan bager du en nem chokoladekage med chokoladefrosting:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes ægget med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens ægget piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Kom dejen i en bageform på 15 x 15 cm (jeg bruger den her bageform) eller en lille springform. Bag chokoladekagen i 25-30 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke i midten af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 15-10 minutter før, at den kommes på en bagerist.

Frosting:
Smelt chokoladen over vandbad. Tag den af varmen og lad den stå ved stuetemperatur indtil, at den skal bruges. Kom den bløde smør og flormelis i en skål og pisk det lyst og luftigt. Pisk den smeltede chokolade og kakaopulver i frostingen. Smag til og juster sødme og chokoladesmagen med flormelis og kakaopulver.

Kom frotingen på kagen, når kagen er helt afkølet. Pynt med små chokolade og karamelkugler.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Jeg behøver heldigvis ikke mange gode undskyldninger for at bage en kage. Så når mit køleskab bugner med lækker Callebaut chokolade, så er jeg jo nødt til at bage kager med chokolade. På Instagram var der én, der efterspurgte en opskrift på chokolademuffins, der er nemme at bage og holder sig svampede og lækre. Det vil jeg meget gerne give mit bedste bud på. Bagningen tog lidt om sig. 4 portioner chokolademuffins krævede det før, at jeg endte med en opskrift, som jeg er mere end tilfreds med (men hvem kan egentligt få for mange chokolademuffins? Trøfler og træstammer coming up!).

De her chokolademuffins er rige på chokolade, svampede og lækre i konsistensen. Jeg elsker en god brownie, men der er altså også noget lækkert (og næsten nostalgisk) ved at spise en kage, der har en konsistens, der minder lidt om de mange chokoladekager, man fik til fødselsdage i folkeskolen. Ment på allerbedste vis! Det er den bedste chokolademuffin, jeg har smagt. De her smager fantastiske, når de nydes lune, men de er mindst lige så gode dagen efter. Den perfekte chokolademuffin til eftermiddagshygge eller til at tage med, når der skal deles kage ud.

12 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du svampede chokolademuffins:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æggene med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens æggene piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Der må gerne være lidt tørt mel tilbage. Kom nu chokoladeknapperne eller hakket chokolade i og vend den med i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Kom den sidste chokolade på toppen og drys med lidt perlesukker. Bag dine chokolademuffins i 20-25 minutter. Chokolademuffinsene er færdigbagte, når der kun er meget lidt kagedej på kniven, hvis du stikker i midten af dem. Lad dem afkøle i formen i 10-15 minutter før, at de kommes på en bagerist.

Indlægget indeholder affiliatelinks. Chokoladen er modtaget som gave.

 

Den absolut mest fantastiske, syndige og lækre chokoladekage med karamel og peanuts. Hvis du er vild med Snickers, så er den her kage lige noget for dig. En Snickerskage, om man vil. Jeg har sjældent smagt en chokoladekage, der har været så konfektagtig og uimodståelig. Jeg er svært begejstret, og det er alle dem, jeg har serveret den for, også. En supernem chokoladekage med karamel. Server kagen skåret ud i små stykker.

Det skal du bruge:

Karamel:

Sådan bager du den bedste chokoladekage med karamel:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Smelt smør i en gryde. Stil det til side, og lad det køle af indtil, at det skal bruges senere. Kom sukker, vanilje og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt. Brug en håndmixer eller en røremaskine og pisk i 3-5 minutter. Sigt hvedemel og kakao i æggemassen og vend det sammen. Kom smørret i og rør forsigtigt i dejen indtil, at den er homogen. Kom bagepapir i en lille bageform (min måler 15x15 cm), og kom halvdelen af kagedejen i. Bag den i ovnen i 15-20 minutter til den har sat sig og dannet en tynd skorpe.

Kog karamellen mens kagen bager. Kom kondenseret mælk, sukker og smør i en gryde. Lad det stå ved lav varme i ca. 10-15 minutter under omrøring til karamellen bliver gylden og tykkere. Lad den ikke koge for længe, da den så kan blive grynet. Tag karamellen af varmen og kom peanuts i. Hæld karamellen ud på kagen og fordel den. Top karamellen med den sidste kagedej og fordel den, så karamellen er dækket. Bag kagen i yderligere 20-25 minutter. Lad kagen køle af og nyd.

Tip: Kagen kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, og den er også fryseegnet.

chokoladekage_brownie_peanuts_5

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der elsker en god, svampet brownie, der smager af god chokolade. Særligt begejstret bliver jeg, hvis brownien har en chewy og blød konsistens med en let-knasende top. Så fåes en brownie ikke bedre, hvis du spørger mig. Jeg synes, at en smule syrlighed passer godt til en sød og bitter brownie. Derfor har jeg forsøgt at skifte mel ud med surdej. Og sikke en succes! Konsistensen i brownien bliver endnu mere chewy og knap så ”melet”, og det er jeg altså helt vild med. Har du en surdej, så er det en god måde at bruge noget af det surdej, som du ellers ville smide ud, når du fodrer din surdej - læs meget mere om det i min E-bog Surdej. Det er altid rart med en god undskyldning for at bage en helt fantastisk (og nem) brownie, ikke?

Har du ingen surdej, så kan du sagtens bage den chokoladelækre brownie alligevel. Surdejen kan udskiftes med hvedemel, og det giver dig stadig en helt fantastisk brownie.

6-8 personer
Det skal du bruge:

Sådan bager du den bedste brownie med surdej:
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn. Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret over vandbad. Æg, sukker og vanilje piskes sammen i en skål. Pisk på højeste hastighed med en håndmixer i 20 sekunder. Kom surdejen i og pisk yderligere 10 sekunder (hvis du bruger hvedemel i stedet, så skal det blandes med, når du kommer kakao i). Vend chokolademassen i æggemassen. Sigt kakaoen ned i og tilsæt salt. Rør forsigtigt rundt til dejen er homogen. Kom browniedejen i kageformen og bag kagen i ca. 15-25 minutter. Mærk i kagen efter 15 minutter, så du ikke risikerer at bage den for meget. Stik en kniv i midten – der må gerne hænge en lille smule kagedej ved kniven, når kagen er bagt færdig. Tag kagen ud og lad den køle. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Kagen smager ligeså godt på 2. og 3. dagen, så bag den bare i god tid. Den er også fryseegnet.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

brownie_surdej_4

Når kagen bare skal være helt klassisk og lige som man kender den. Oftest bager jeg svampede brownies, der er tunge og konfektagtige i konsistensen. Men da vi skulle have besøg af et hold venner med børn, tænkte jeg, at en helt klassisk chokoladekage ville være et hit. Og det må man sige, at den var. Kagen blev spist rub og stub, og det er jo altid et skulderklap. Jeg havde toppet chokoladekagen med en blød og lækker chokoladefrosting for at gøre den endnu mere uimodståelige (hvis du spørger mig), men du kan altså sagtens spise kagen uden frosting, eller smøre den med helt klassisk glasur, hvis du foretrækker det. Du kan også dele kagedejen i to 13 cm springforme, og pynte den ene med chokoladefrosting og den anden med karamel lavet af kondenseret mælk. Det kan købes i de fleste dagligvarer butikker.

Kagen er nem at bage, hvis du er i sommerhus eller en anden hyggelig ferie. Mål alle de tørre ingredienser af hjemmefra – sukkeret skal være for sig selv. Så kan du nøjes med at købe smør, mælk og æg, når lysten til at bage (og spise) kage melder sig.

Det skal du bruge:

Chokoladefrosting:

Sådan bager du en luftig chokoladekage med chokoladefrosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør og sukker i en skål og pisk til lyst og luftigt. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Rør mælk og de tørre ingredienser i dejen og pisk det sammen. Kom dejen i en 26 cm springform og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Stik en gaffel ned i midten af kagen – hvis der hænger dej på, så skal kagen bages noget mere. Lad kagen køle helt af inden, at du smører chokoladefrosting på.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen til det er luftigt og uden klumper.

chokoladekage_featchokoladekage_15chokoladekage_7

 

Svampet, fudgy, svampet, fudgy? Jeg har svært ved at bestemme mig, når jeg skal sætte ord på, hvordan jeg synes, at en chokoladebrownie skal være i konsistensen. Hvordan den skal smage? Det er jeg ikke i tvivl om – brownie skal smage af chokolade og en lille smule salt. Men konsistensen er også vigtig. Meget vigtig endda. En rigtig god brownie skal (ifølge mig) ikke være for tør, blød eller sprød. Jeg drømmer om en let sprød top og bund, svampet midte – gerne en smule underbagt, og en fudgy og blød konsistens, når jeg tager en bid. Men kan det overhovedet lade sig gøre? Jeg satte mig for at gøre et forsøg på at lave en opskrift, der netop kunne give mig verdens bedste brownie. Syv forsøg tog det! Heldigvis kunne de seks første brownier også sagtens spises, så jeg indrømmer gerne, at den seneste tid har været lidt ekstra chokoladerig herhjemme.

Opskriften er fundet. Den allerbedste brownie, jeg nogensinde har bagt. Brownien er nem at bage. Det eneste du skal huske er at følge opskriften. Og holde øje med ovnen. Brownien må endelig ikke bage for længe. Der må gerne være en smule blød kagedej på gaflen, når du stikker i midten. Den skal nok sætte sig, når den køler. Verdens bedste brownie (i alt beskedenhed, selvfølgelig) kan sagtens bages dagen eller to dage i forvejen. Det bliver den ikke dårligere af. Men den smager nu også godt lun og friskbagt…

6-8 personer
Det skal du bruge:

Sådan bager du verdens bedste brownie:
Tænd ovnen på 170 grader over/under varme (almindelig ovn). Hak chokoladen i mindre stykker og smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. I en anden skål piskes æg og sukker hurtigt sammen. Pisk i 30 sekunder på høj hastighed med en håndmixer. Vend chokolademassen i ægge/sukker-blandingen og rør det forsigtigt sammen. Bland mel og kakao sammen og sigt det ned i dejen. Kom salt i og rør det hele sammen til en homogen dej. Smør springformen med smør eller kom et stykke bagepapir i. Hæld dejen i formen og bag brownien i ca. 20-25 minutter. Mærk gerne i kagen efter 15 minutter, så du ikke risikerer at bage den for meget. Der skal gerne være en smule våd kagedej på gaflen, når du stikker ned i midten. Kagen skal nok sætte sig, når den køler. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Kagedejen smager også godt inden, at den bliver bagt!

Note: Hvis du bager 2,5-3 x portionen, så passer det i en bageform på ca. 20 x 30 cm.

Indlægget indeholder affiliate links.

Brownie_bedste_1

Min barsel har været skyld i, at vores køkkenskabe er tømte for chokolade. Hvordan det er endt sådan, kan jeg ikke redegøre for. Men væk er chokoladen i hvert fald. Det udfordrede mig lidt, da jeg den anden dag gerne ville bage en chokoladebrownie. Derfor tyede jeg til det næstbedste. Kakao. Heldigvis er jeg ret vild med kager, der er bagt på kakao og ikke chokolade. Det har jeg tidligere snakket om, da jeg bagte den her svampede og chewy kage. Kakao giver en kage en anden konsistens, end når den bages med chokolade. Lidt mere chewy, klistret og sej konsistens. Netop sådan en chokoladekage er jeg vild med. Denne her kakaobrownie er helt perfekt. Smager af chokolade, svampet og sej konsistens, supernem at bage og så er den altså også billigere at bage end ”rigtige” chokoladebrownier.

Kakao havde jeg heldigvis på lager herhjemme. Jeg foretrækker Valhronas kakaopulver. Det er ikke sødet, og derfor får brownien en dyb og intens smag af chokolade. Den smørbløde og lækre frosting med kaffe og kakao klæder og fremhæver chokoladesmagen i brownien. Jeg synes ganske enkelt, at det er en ret så fantastisk kakaobrownie!

6 personer
Det skal du bruge:

Frosting:

Sådan bager du en nem brownie med kakao:
Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn (over/under varme). Smelt smørret i en skål over et vandbad. Når smørret er smeltet kommes sukker, kakao og salt i. Rør i blandingen af og til. Når blandingen er så varm, at du ikke har lyst til at holde din finger nede i den, så tages den af vandbadet. Lad det stå et øjeblik, hvor du rører i det, så det ikke længere er meget varmt, men kun varmt. Bland vaniljepulveret i med en dejskraber (brug ikke metalredskaber). Tilsæt ægget og rør dejen godt sammen til den er blank og skinnende. Sigt hvedemelet i og rør det i dejen til den er homogen.  Kom dejen i en 13cm springform. Bag kagen i ca. 10-15 minutter. Kagen skal kun bages til, at der stadig hænger en smule dej på en kniv, når den stikkes ned i midten. Lad kagen afkøle.

Sådan laver du en lækker kakao-kaffe frosting:
Bland alle ingredienserne sammen og pisk til frostingen er homogen. Smørres på kagen, når den er afkølet.

browniefrosting-99Brownie_frosting_3

Jeg elsker at have fødselsdag. Det giver lyst og mulighed for at skeje lidt ekstra ud, når der skal laves mad og dessert til mine gæster. Jeg udnyttede, at jeg havde inviteret masser af gæster til min fødselsdag i september, og bagte en bombe af en chokoladelagkage. Chokoladelagkagen er en tung og svampet kage, der har en meget konfekt-agtig konsistens. Chokoladefrostingen mellem lagene er med til at give en endnu mere chokoladeintens smag. Jeg pyntede lagkagen af med blåbær, men jordbær, hindbær eller andre lækre frugter vil også klæde den. Hvis du elsker chokolade og en god svampet kage, så er den her chokoladelagkage lige noget for dig.

15-20 personer
Det skal du bruge:

Sådan laver du bundene til chokoladelagkage-bomben:
Opvarm ovnen til 175 grader. Smør tre 18cm springforme med lidt smør, så kagebundene nemt kan slippe formen. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Vend til sidst forsigtigt det smeltede smør i. Fordel dejen i springformene og bag chokoladekagebundene i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Tip: Lagkagebundene kan med fordel bages dagen i forvejen. De bliver kun endnu mere konfekt-agtige og svampede i konsistensen af at stå til dagen efter. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Chokoladelagkage_11 Chokoladelagkage_15

For år tilbage snakkede jeg med én af Callebauts dygtige chokolademestre. Jeg fortalte ham, at jeg længe havde søgt hemmeligheden bag en svampet, men chewy chokoladekage. Jeg har flere yndlingsopskrifter på svampede chokoladekager med intens smag af chokolade, men de har endnu ikke opfyldt mit ønske, om den chewy og næsten klistrede konsistens, når man tager en bid. Han fortalte mig, at når man bruger rigtig chokolade, så bliver kagen svampet, intens i smagen og en rigtig brownie. Præcis som opskriften på min allerbedste brownie er. Men når man bruger kakaopulver, så opnår man den chewy konsistens og den lidt lettere chokoladesmag. Nu har jeg endelige ramt plet med opskriften. Den her chokoladekage minder mest af alt om en kladdkage, jeg fik i Stockholm, da vi besøgte byen, og som jeg har tænkt på mange gange siden. Jeg er svært begejstrede, og den her opskrift er hoppet lige ind på listen over ”favoritkager”.

Kagen er ualmindelig nem at bage, samtidig med at den er billig i ingredienser. Chokoladeknapperne har jeg kun tilføjet for hyggens skyld – de er ikke nødvendige, men de gør kagen endnu mere chokoladelækker! Kagen er perfekt til is, til at medbringe i skolen til fødselsdagen eller til hurtigt lige at vende sammen inden, at der kommer gæster.

Lige nu kalder jeg chokoladekagen den bedste og mest chewy chokoladekage, jeg længe har smagt.

Det skal du bruge:

Sådan laver du en chewy chokolade kladdkage:
Opvarm ovnen til 175 grader over/under varme. Beklæd en kageform (jeg bagte dobbeltportion i den her kageform - der er kage til mange, men kagen er også perfekt at fryse ned) med bagepapir. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål - det tager 3-5 minutter. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Vend forsigtigt det afkølede smeltede smør i. Det gøres nemmest, hvis du først vender halvdelen af smørret i og banker det let ind i dejen - den sidste halvdel kan du folde forsigtigt ind i dejen. Du kan røre chokoladen i dejen eller bare drysse den på toppen. Hæld dejen i springformen eller bradepande og bag kagen i ca. 20-25 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Sig pænt goddag til den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har smagt! Den perfekte chokolade-intense kage, der har en fantastisk konsistens, og så er den glutenfri, så alle kan nyde den. Faktisk har jeg bagt denne gateau marcel kage et utal af gange, så det giver ingen mening, at jeg først deler den med jer nu – for den er virkelig deleværdig. Både min familie og venner er meget begejstret for kagen. Jeg holdte fødselsdag for mine veninder i weekenden, og der serverede jeg denne chokoladekage, min mormors fødselsdagsboller, find opskrift her, og hjemmebagte hindbærsnitter, find opskrift her, som jeg også viste et lille billede af på instagram (@cathrinebrandtdk). Denne gang havde jeg bare pyntet mine hindbærsnitter med glasur og frysetørret hindbær i stedet for mandler, og det klædte dem bestemt også.

Nå, men tilbage til chokoladekagen. Jeg tror, at grunden til at jeg er særligt vild med lige præcis den her kage er fordi, at jeg faktisk foretrækker at spise kagedejen rå, end når den er bagt. Og med denne kage får jeg lidt fra begge verdener – halvdelen af dejen er nemlig bagt, og den anden halvdel er rå. Du kan vælge at bruge pasteuriseret æg. Jeg bruger økologiske æg, fordi jeg synes, at de smager bedre, og så frarådes det ikke længere at bruge rå æg i madlavning, så derfor ser jeg ingen grund til ikke at bruge, friske og lækre, økologiske æg. Det blev til en lang snak om kage, men egentligt ville jeg bare sige, at I bliver nødt til at prøve at bage denne kage, for den smager fantastisk!

8-10 personer
Det skal du bruge:


Sådan bager du en gateau marcel:

Smelt chokolade og smør over vandbad. Det må ikke blive for varmt. Hæld 150g sukker sammen med æggeblommerne i en skål og pisk det lyst og luftigt. I en anden skål piskes æggehviderne stive, og de sidste 50g sukker tilføjes undervejs, mens du pisker. Vend chokolade og smørblandingen sammen med de piskede æggeblommer. Kom herefter forsigtigt de piskede hvider i, til du har en homogen masse. Kom bagepapir i en form, der er ca. 20x20cm. Du kan også bruge en springform, hvis du hellere vil have en rund gateau marcel. Hæld halvdelen af chokoladedejen i formen og bag det ved 175g i ca. 20-25 minutter. Når kagen er bagt færdig og helt kold, så kommes resten af chokoladedejen ovenpå. Kom den gerne i fryseren natten over. Server med vaniljeis, frisk frugt eller bare som den er.

Gateaumarcel-1

Gateaumarcel-fb

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p