Det er umuligt at få for mange opskrifter på cookies. Det er i hvert fald min overbevisning. Så selvom der i forvejen ligger en opskrift på de bedste chocolate chip cookies, cookies med orange og de helt fantastiske chokolade-cookies, så er der bestemt også plads til en opskrift på cookies med tre forskellige slags chokolade. Mest fordi at jeg altid har svært ved at vælge hvilken chokolade, jeg bedst kan lide. Så er det meget nemmere at komme både hvid, lys og mørk chokolade i mine cookies!

De her cookies er sprøde i kanten, helt chewy i midten og så er de propfyldt med lækker chokolade. Drysset med lidt salt og så har du den bedste cookie.

Jeg har lavet en lille video, hvor du kan se, hvordan du bager en helt fantastisk cookie. Jeg har nemlig flere små tricks i ærmet; pisk, pisk, pisk - dejen skal piskes lys og luftig, så dine cookies bliver chewy og får den bedste konsistens. Så pisk længe og godt lige indtil at du kommer mel i. De tørre ingredienser skal kun lige piskes i dejen, og ikke piskes for længe. Derudover skal dine cookies endelig ikke bages for meget. De må gerne se bløde ud, når du tager dem ud af ovnen - de skal nok sætte sig. Netop derfor skal du også lade dine cookies hvile på bagepladen i et par minutter før, at du flytter dem over på en rist for at køle af.

Bliv den bedste cookie-bager og bag så de bedste triple chocolate chip cookies. Du vil få ene af rosende ord og mange "mmh"-lyde med på vejen, når du serverer de her cookies med både hvid, mælke og mørk chokolade.


12 stk.

Det skal du bruge:

Sådan bager du de bedste triple chocolate chip cookies:
Note: Det er vigtigt, at cookiedejen piskes godt og længe, for at de bliver luftige og får den rette konsistens. Det gøres nemmest med en håndmixer eller røremaskine.

Pisk smør, rørsukker, brunfarin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen. Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Tilsæt de tre slags chokolade og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 60 g og tril dem til kugler. Hvis du har tid og tålmodighed til det, så lad gerne cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Hvis ikke, så bager du dem bare med det samme. De smager fantastiske anyways.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine cookies med i 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten. De sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bageplade i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagen efter.

Tip: Cookies er meget fryseegnet. Frys dem inden, at du bager dem. Form dejen til kugler og kom dem på en plade, der passer ind i fryseren. Frys cookie dough-kuglerne, og kom dem i en pose, når de er frosne. Når de skal spises, så kan du enten tage dem ud og tø og bage dem efter opskriftens anvisning, eller bage dem i 15-17 minutter direkte fra frost.

28.700.000 opskrifter på chocolate chip cookies er der på Google. Nu er der 28.700.001. Fordi at jeg jo ikke kan have en madblog, der ikke har en opskrift på chocolate chip cookies. Og jeg lover jer, at jeg har forsøgt, testet og prøvet igen for at finde frem til den bedste opskrift på cookies. Nu er det lykkes! De bedste cookies skal være sprøde i kanten, helt chewy i midten og proppede med den bedste mørke chokolade, jeg kan komme i tanke om, hvis du sprøger mig. Drysset med et par salt-flager på toppen, så er jeg helt høj på cookie-lykke!

Lige netop sådan er den her chocolate chip cookie. Jeg kan ikke sige, at opskriften er helt klassisk. For siden at jeg bagte de bedste chokolade-cookies med rugmel, så har jeg ikke kunnet slippe tanken om groft rugmel i cookies. Rugmelet giver chocolate chip cookien endnu mere smag og en meget mere spændende konsistens, end hvis en cookie kun bliver bagt med hvedemel. Prøv det! Nu til opskriften på verdens bedste cookie, som du er nødt til at prøve at bage.

10-12 stk.
Dt skal du bruge:

Sådan bager du sprøde og chewy chocolate chip cookies:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at dine cookies bliver luftige, chewy og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Husk at skrabe siderne af skålen ned ofte, så alt dejen bliver blandet.

Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør hvedemel, rugmel og bagepulver sammen og sigt ned i dejen. Kom salt i også og pisk cookiedejen yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Cookiedejen kan bages nu, men du får det bedste resultat, hvis du lader cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over. Derved udvikler dine chocolate chip cookies en dybere og endnu mere smag.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine chocolate chip cookies én plade af gangen i 12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten – de sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagene efter.

Indlægget indeholder affiliatelink

Jeg har købt mig en kaffekværn. I jagten på en endnu bedre, hjemmebrygget kop kaffe fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne leve uden en kaffekværn. Nu kan min espresso brygges på friskkværnet kaffebønner, og det gør altså en markant forskel på smagen. Så nu står den her kaffekværn og pynter i mit køkken, og jeg er så glad for den! Det er også dens skyld, at jeg nu drikker (lidt) mere kaffe, end jeg gjorde tidligere. Faktisk er jeg blevet så små afhængig, at jeg lige nu eksperimenterer med flere opskrifter, hvor kaffe spiller en større eller mindre rolle. De her chocolate chip cookies er den første kaffe-opskrift, som I får. Hvorfor ikke starte med det bedste? Cookies med en sprød kant, chewy midte og så smager de mildt af espresso, sød mælkechokolade og salt. Rugmelet giver dem endnu mere smag og tekstur. Siden jeg delte opskriften på de her chokoladecookies med rugmel, så har rugmel været en fast del af mine cookie opskrifter – det klæder dem virkeligt. Jeg har meget svært ved at holde mig fra de sprøde, chewy cookies med perfekt smag af espresso, chokolade og salt…

10 store cookies
Det skal du bruge:

Sådan bager du cookies med espresso og mælkechokolade:
Lav en espresso. Stil den til side, så den kan køle. Kom smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det godt og længe ved medium hastighed i 5 minutter. Det skal være lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk yderligere 3 minutter til dejen igen er homogen, lys og luftig. Rør mel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Tilsæt kaffe og chokolade og rør det sammen i helt kort tid til netop fordelt.

Del dejen i portioner af 60 g og tril dem til kugler. Hvis du har tid til det, så lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Bag dine cookies ved 170 grader over/under varme i ca. 12-14 minutter til de har en letsprød kant. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tip: Min kaffekværn er lige nu på udsalg. Den er perfekt, hvis du selv eller én du kender, gerne vil brygge en endnu bedre kop kaffe. Jeg bruger min til at kværne bønner til både espresso, filter og stempelkande.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

cookie_espresso_chokolade_4cookie_espresso_chokolade_1

Bare rolig! Det her er absolut ikke et forsøg på at gøre cookies sunde! Derimod er det den bedste cookie-opskrift, jeg har lavet. Præcis lige så fyldt med alle de gode ingredienser, som skal være i en rigtig cookie; smør, sukker, vanilje, chokolade, salt og… rugmel. Rugmelet giver chokoladecookien en helt særlig konsistens, som er absolut uimodståelig. Da min storebrors kæreste smagte cookien sagde hun, at de mindede hende om en mellemting mellem en cookie og en brownie, og at de smagte fuldstændig fantastisk. Det vil jeg gerne give hende ret i. Hold nu op, hvor smager de bare godt. Sprøde, cheewy, goowy, fudgy, chokoladerige… Jeg kunne blive ved. Lov mig, at du prøver at bage de her chokolade cookies. Jeg har ikke tænkte mig at bage andre cookies fra nu af!

8 stk.
Det skal du bruge:

Det skal du bruge til at bage verdens bedste chokoladecookie:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at de bliver luftige og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer.

Pisk smør, sukker og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen (kliddelene fra melet skal også vendes i, når melet er sigtet). Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time* – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Inden bagning rulles cookiesene i flormelis. Bag ved 170 grader over/under varme i ca. 12-15 minutter til de har en knækket overflade. Lad cookiesene hvile på bagepladem i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagen efter.

*Tip: Har du ikke tid (eller tålmodighed) til at lade dine cookies hvile inden bagning, så kan du godt undlade det.

Indlægget indeholder affiliatelink.

cookies_chokolade_rugmel_1cookies_chokolade_rugmel_7 cookies_chokolade_rugmel_6  cookies_chokolade_rugmel_10 cookies_chokolade_rugmel_21

Chewy cookies med sprød kant, chokoladestykker og brownie-midte. Av, for den! Hvor smager de bare godt. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har tænkt på den lækre kombination før. Fra nu af kan jeg jo nærmest ikke bage en cookie uden, at komme et generøst stykke brownie i midten af den. Med en kæreste, der drømte om cookies, og et lille stykke af den her gode brownie tilbage, så var der ligesom ikke nogen vej udenom. Har du ikke brownie i overskud (jeg ved det – det lyder helt skørt, brownie har man jo aldrig i overskud), så kan den købte udgave altså også sagtens bruges. Jeg behøver vist ikke sige mere. Jeg håber, at billederne taler for sig selv.

10 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du chewy chocolate chip cookies med brownie og sprød kant:
Rør mel, salt og bagepulver sammen med et piskeris, så det bliver luftigt og fordelt. I en anden skål blandes sukker og brun farin. Sørg for at der ingen klumper er. Smelt smørret og bland det sammen med sukkeret. Rør med et piskeris til sukker og smør samler sig og slipper skålens kanter. Det tager ca. 1 minuts tid. Tilsæt ægget og rør igen til dejen er homogen og samlet. Nu røres de tørre ingredienser i. Rør dejen sammen med en dejskraber, så dejen igen bliver homogen. Vend chokoladen i dejen. Stil dejen i køleskabet i 10 minutter, så den får lov at samle sig.

Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Form dejen til små kugler á 60 g og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en teske til at fjerne toppen af cookiekuglen. Placer et stykke brownie i hullet og dæk brownien med cookiedej. Der kan være fem cookies på en bageplade. Bag dine chokolade-cookies I 12 minutter. Lad dem køle af i fem minutter på bagepladen og før dem herefter over på en rist, hvor de får lov til at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Chocolatchipcookie_brownie_1 Chocolatchipcookie_brownie_4

Cookies.. Hvem kan ikke lide cookies? Sprøde i kanten og seje i midten. Cookies er taknemmelige og kan tilsættes alle mulige smagskombinationer. Disse gode cookies er fyldt med chokolade, saltede peanuts og karamel. De smager så godt! Karamellen kan du enten selv lave fx ved at koge en dåse kondenseret mælk eller springer over, hvor gærdet er lavest, og købe en. Jeg havde et glas luksus karamel stående, som passede perfekt til formålet. Brug gode råvarer – det kan smages i det endelige resultat.

25 store cookies
Det skal du bruge:

 

Sådan bager du dejlige cookies:
Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin i en skål. Pisk æggene i ét af gangen med en håndmikser eller røremaskine. Kom kakao, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen. Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts. Lav 9 skefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i hver cookies og kom en tsk. karamel i. Kom en tsk. dej ovenpå karamellen, så det lukkes inde. Bag de lækre cookies i ca. 12-15 min ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist, og nyd dem afkølet med et koldt glas mælk.

Chokolade_cookies-1

Chokolade_cookies-2

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p