Det er æblesæson, og de danske æbler er at finde over alt. Der findes så mange lækre sorter, og jeg elsker selv æbler i alle afskygninger. Æblet har både syre og sødme, og det gør det ideelt til madlavningen. Æblegrød, æblekage og æblesirup er nogle af mine egne favoritter. Mine forældre har det fineste æbletræ i deres have af æblesorten Discovery. Fine, sprøde og lyserøde æbler, der smager sødt og dejligt. Jeg synes, at det er et skønt æble, der kan bruges til det hele. Denne æblesirup kan du selvfølgelig lave af dit eget ynglings æble. Brug det oven på skyr eller yoghurt. Det er også et fantastisk tilbehør til et ostebord.

Det skal du bruge:


Sådan laver du din egen æblesirup:

Pres æblerne eller brug en æblemost af god kvalitet. Kom æblemosten i en gryde og bring det i kog. Når det småkoger sies urenhederne fra. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljesukker og rørsukker i æblemosten. Lad det simre ved lav varme i ca. 1,5 time, eller til at du synes, at det har fået den ønsket konsistens. Hver opmærksom på, at siruppen vil tyknes meget mere, når det køles ned. Hæld det på et skoldet glas og opbevar det i køleskabet.

Sirup-3

Sirup-1

Sirup-2

Sirup-fb1

 

Der er stadig masser af flotte æbler på alle æbletræerne rundt omkring. Jeg har forsøgt at udnytte nogle af de utallige æbler, der hænger på mine forældres æbletræ. Det har virkeligt været et godt frugt år i år – og det er bare så herligt! Udover æblekager, æblesirup, æblemarmelade og store mængder friskpresset æblesaft, så har jeg også lavet denne skønne, vaniljeprikket æblekompot. Og jeg tror, at det er min favorit! Den er både sød, syrlig, lyserød og så fin med alle de sorte vaniljeprikker. Jeg spiser den om morgenen på min hjemmelavede yoghurt (find opskrift her) eller havregrød. Men den smager også fantastisk på pandekager, en ostemad eller bare med kold mælk. Lav gerne en stor portion, mens de dejlige danske æbler er her.

To store glas
Det skal du bruge:


Sådan laver du æblekompot med vanilje:

Skyl æblerne og skær dem en mindre stykker. Kom dem i en gryde. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Kom sukker, vaniljesukker og citronsaft op i gryden og lad det hele simre indtil det er kogt ud, men stadig har stykker af æbler. Mit tog ca. 20-30 minutter. Skyl et glas med kogende vand og atamon. Kom din æblekompot i glasset og stil på køl.

aeblekompot_1

aeblekompot_fb

Blondie er en brownie, der er bagt på herlig, hvid chokolade. Jeg ønskede at lave en frisk sommerudgave, da den hvide chokolade er meget sød i sig selv. Derfor tilføjede jeg friske, danske rabarber og en smule citronskal. Resultatet blev fantastisk! En skøn, svampet blondie, der både var sød og syrlig. Jeg havde bagt den til min søde madklub, og de var heldigvis ligeså begejstret for kagen, som jeg selv. Prøv den – sommerens skønneste kage!

Det skal du bruge:


Sådan bager du en blondie med rabarber:

Skær rabarberne i skiver på ca. 1cm. Drys 25g rørsukker over og lad dem trække til de skal bruges. Smelt smør og 150g hvid chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk æg, sukker, vaniljekorn, salt og mel sammen til det bliver luftigt. Hak 200g hvid chokolade groft. Vend smør og chokoladeblandingen i æggemassen. Tilsæt den hakkede chokolade, rabarberne og citronskal. Hæld kagedejen i en form på ca. 20x25cm og bag ved 180grader i 25-30 minutter. Mærk efter med en gaffel om kagen er bagt færdig. Der må gerne hænge en smule dej ved gaflen, da den skal være svampet. Køl kagen af og nyd!

Blondie-fb

Endelig sommerferie! Jeg skal nyde sommerferien i det franske og herhjemme i den dejlige danske sommer. Og for mig er sommerferie og dansk sommer lig med masser af hjemmelavet koldskål med skønne danske jordbær og ristet havregryn. Jeg elsker en frisk, vaniljeprikket koldskål, der er lavet på de bedste ingredienser. Min opskrift på koldskål er uden æg og indeholder kun 4 ingredienser, så den er super nem at lave. Det er den bedste koldskål, der findes – og så tager den ingen tid at røre sammen. Så hvis solen kigger frem i løbet af den danske sommer, så forkæl dig selv og dine nærmeste med denne skønne koldskål.

6-8 personer
Det skal du bruge:


Sådan laver du koldskål:

Kom cremefraichen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres det sammen med noget af sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Kom sukkeret og vaniljekornene ned til cremefraichen. Rør det sammen og hæld mælken i. Smag til med mere sukker, hvis du ønsker koldskålen sødere. Server den helt kold med nye, danske jordbær og kammerjunkere eller ristet havregryn.

koldskaal-1

koldskaal-fb

koldskaal-2

Når jeg har god tid om morgenen, så kan jeg godt lide at lave en god og nærende morgenmad, der kan holde mig mæt længe. For et lille halv års tid siden var min kæreste og jeg på en forlænget weekendtur til Budapest. Det var en super skøn by, der også bød på rigtigt god mad. Vi fandt et hyggeligt sted at spise morgenmad, hvor jeg fik hindbær yoghurt med masser af havregryn i. Det smagte så godt! Jeg har længe tænkt på at skulle lave min egen version, og det fik jeg endelig tid til i weekenden. Det smager dejligt friskt, og så kan jeg godt lide den konsistens, det giver, når havregrynene blendes med i. Jeg pyntede min yogryn med hakkede mandler og blåbær.

Det skal du bruge:


Sådan laver du yogryn med hindbær:

Blend yoghurt, hindbær, havregryn, vaniljestang og akaciehonning sammen. Kom dine yndlings nødder og bær på toppen og server med det samme.

Yogryn-fb

Disse cookies er fantastiske! Det er faktisk lige før, at jeg vil kalde dem verdens bedste cookies. De var i hvert fald super populære. Jeg synes, at en cookies skal være sprød udenpå og chewy inde i midten – og det bliver de. Disse cookies er bagt med Valrhonas fantastiske orange chokolade. Det giver en skøn smag, og det passede rigtig godt til den ellers lidt søde cookie. Men opskriften kan selvfølgelig også laves med alle andre skønne chokolader. Prøv dem! De er både nemme og hurtige at lave.

Ca. 14 stk.
Det skal du bruge:


Sådan laver du cookies med orange:

Rør sukker, brun farin og smør godt sammen på en røremaskine eller med en håndmixer. Tilsæt ægget og rør godt igen. Bland salt, bagepulver, vaniljekorn, natron og mel sammen og tilsæt det. Hak chokoladen groft og vend det i. Lav dejkugler af 50g. Kom dem på en bageplade med god afstand. Jeg havde 7 kugler på en bageplade.

Bag dem ved 175 grader alm. ovn i 14 minutter. Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist, hvor de skal køle af i ca. 10 minutter, inden de tages over på risten for at køle helt af.

cookies-med-orange

cookies-med-orange

Der er ikke noget så skønt som hjemmelavet marmelade. Min marmelade er lavet af hindbær, jeg plukkede i naturen, da de var i sæson. Jeg synes, at det er hyggeligt at lave mad af råvarer, man selv har samlet og efterfølgende opbevaret i fryseren. Denne hindbærmarmelade er den bedste, jeg har smagt. Den er både frisk og sød og smager fantastisk på en god skive brød eller i en hjemmelavet hindbærsnitte. Hindbærmarmeladen er nem og hurtig at lave, så gør dig selv en tjeneste og prøv at lave den selv. Børnene kan sagtens være med!

Det skal du bruge:


Sådan laver du hjemmelavet hindbærmarmelade:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljekornene, vaniljestangen, hindbær og halvdelen af sukkeret i en gryde. Opvarm hindbærrene til ca. 50 grader. Bland resten af sukkeret med melaninet, rør det i hindbærrene og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Skyl et glas med atamon og hæld marmeladen direkte i glasset. Skru låget på og kom den i køleskabet med det samme. Opbevar marmeladen på køl.

Hjemmelavet hindbærmarmelade Cathrine Brandt

Jeg gør ikke specielt meget brug af principperne fra rawfood. Men det skal nu ikke hindre mig i at lave denne kage. For hold nu op, hvor smager den fantastisk! Fyldig, cremet og intens. Sørg for at bruge nogle ingredienser af høj kvalitet, da det virkelig gør en forskel for denne kage. Derudover er kagen både glutenfri og laktosefri, så de fleste har mulighed for at nyde den.

Der er kage til en del mennesker her, da den smager intens og dejligt, så stykkerne behøver ikke at være store.

Det skal du bruge:

Til fyldet:


Sådan laver du en rawcake med chokoladeganache:

Blend mandlerne i en foodprocesser. Tilsæt salt og de udstenede dadler og blend til du har en dej, der er homogen. Kom dejen i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Dæk kagebunden med film og kom formen i fryseren indtil du er klar til at komme fyldet på.

Fyldet:
Blend alle ingredienserne sammen til du har en glat og homogen masse. Kom fyldet ovenpå den afkølet bund.

Kom rawkagen i fryseren i ca. 1 time – så er den fast nok til at skære i. Pynt kagen af med friske bær, drys af kakao eller hvad du synes klæder kagen. Nyd den med en god kop kaffe og i godt selskab!

Rawcake Ganache Cathrine Brandt

Rawcake Ganache Cathrine Brandt

Rawcake Ganache Cathrine Brandt

Disse muffins er bagt af en meget enkelt mazarindej. Jeg er vild med mazarin – det passer perfekt til en varm kop kaffe og hyggeligt selskab. De er super nemme og hurtige at lave, og du får en lækker, svampet og vaniljeprikket muffin. Derudover er de glutenfrie. Disse mazarinmuffins kan kombineres med det meste, så du har mulighed for at være kreativ med topping og fyld.

Mazarin muffins Cathrine Brandt

Ca. 15 stk.
Det skal du bruge:

 

Sådan laver du mazarin muffins:
Tænd ovnen på 160⁰ varmluft. Bland alle ingredienser sammen og rør det til en homogen masse med en håndmikser. Fordel i muffinsforme og bag dem i ca. 35-40 minutter.

Nyd dem!

Mazarin muffins Cathrine Brandt

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p