Peanutbutter müsli – sprød og knasende

1

Jeg elsker müsli! Det bliver lavet flere gange om måneden hjemme hos os. Én til min kæreste – uden nødder, men gerne med mange rosiner. Jeg selv er ikke til rosiner, men til gengæld har jeg ikke allergi for nødder og mandler, og derfor skal min müsli gerne indeholde masser af netop dét. Oftest laver jeg en langtidsristet granola, der bliver sprød og så smagfuld. Men hvis det hele skal gå lidt hurtigere, så laver jeg en portion müsli med nødder og en portion müsli med rosiner. Så er der morgenmad til mange dage.

Men hvis morgenmaden skal være lidt hyggeligere og lidt sødere, så laver jeg rigtigt gerne en portion peanutbutter müsli. Det er den perfekte weekend-müsli. Sød, sprød og knasende. Jeg elsker den måde, at müslien samler sig i klumper. Jeg afbager den gerne godt, så den bliver gylden og smager af endnu mere. Hvis du også er en peanutbutter-fan, så er det her lige en müsli for dig. Serveret sammen med frisk grape, græsk yoghurt, akaciehonning og frisk mynte, så har du den bedste morgenmad!

Det skal du bruge:

  • 125 g finvalsede havregryn
  • 50 g havregryn blendet til groft mel
  • 70 g honning
  • 90 g peanutbutter
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du en sprød müsli med peanutbutter:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Kom finvalsede havregryn, groftblendede havregryn, salt og vaniljepulver i en skål og rør sammen. Kom peanutbutter og honning i en gryde og smelt det sammen ved lav varme. Rør det sammen med havregrynene til det er fordelt. Spred mueslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir og pres det sammen. Bag peanutbutter mueslien i 20-25 minutter til den er let gylden. Rør i den 1-2 gange undervejs – første gange efter 10-15 minutter, hvor du blot vender det i større stykker og ikke rører det helt fra hinanden. Ellers får du ikke de store klumper müsli til sidst. Müslien er færdig, når den er helt sprød og knasende, når den har kølet i et par minutter – tag en smagsprøve ud undervejs, hvis du er i tvivl, om müslien skal bages mere. Lad peanutbutter-müslien køle på bagepladen og del den i klumper, når den er afkølet. Opbevar i en lufttæt beholder.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply to Frosne morgenmadsbrud af græsk yoghurt – Cathrine Brandt Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018