Pebernødder

Når december måned starter, og julen nærmer sig med hastige skridt, så er der for de fleste en masse traditioner, der starter. Hjemme hos os er julen også lig med hygge og traditioner. For mig er det ikke helt rigtigt jul, før jeg har bagt og smagt den første, hjemmebagte pebernød. Så længe jeg kan huske, så har vi bagt lige præcis disse pebernødder – og jeg elsker dem! De er så smagfulde og sprøde. Jeg elsker julens krydderier, og de kan smages i pebernødder. Derudover er de super nemme at bage, og så bringer de glæde hos alle dem, du byder på smagsprøver. Der bliver til en del pebernødder ud af denne opskrift. Men vi bager dem faktisk flere gange i løbet af december, fordi at vi hvert år glemmer, hvor godt de egentligt smager.

Det skal du bruge:

  • 250g smør (brug rigtigt smør – det betyder så meget for smag og sprødhed)
  • 200g rørsukker
  • 400g hvedemel
  • 1 spsk. sirup
  • 1 æg
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids fint salt


Sådan bager du julens dejlige pebernødder:

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Slå ægget ud i og kom siruppen ved også. Rør det sammen. Skær smørret ud i mindre stykker og ælt det sammen med resten af ingredienserne. Ælt det til du har en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. ½-1 time. Når dejen er afkølet trilles den til små kugler, der sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal være forholdsvis små, da de flyder lidt ud, når de bages. Bag pebernødder i en forvarmet ovn på 180grader i ca. 10 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

Pebernoedder-2

Pebernoedder-1

Skriv et svar til Maja Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Pebernødder”

  1. Opskriften minder meget om min mors, men i hendes er der 2 spsk sirup, 2 tsk ingefær, 3 tsk kardemomme, 3 tsk kanel og 2 tsk stødte nelliker. Prøv også dem - de er så gode! 🙂

  2. Kære Cathrine! Hvis man vil blande lidt oversskudssurdej i - hvornår skal man så gøre det og hvor meget vil du anbefale? På forhånd tak☺️

    1. Hej Dea

      Det har jeg desværre ikke et endeligt svar på - jeg har ikke kigget ind i opskriften eller testet det. Men måske du kan finde inspiration i min opskrift på ingefærsmåkager med overskudssurdej, som du finder i min bog Sødt Med Surdej 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hej Karina

    Ja, det er helt rigtigt. Lidt fjollet, men det har der aldrig været i min mors opskrift. I løbet af december deler jeg en ny opskrift på pebernødder - med hvid peber 🙂

    Men de her pebernødder er altså virkelig gode!

    God bagelyst,
    Cathrine

  4. Hej Cathrine

    Kan det passe at der ikke skal peber i disse pebernødder?

    Glædelige julehilsner,
    Karina

  5. Hej Maja

    Der bliver til virkelig mange pebernødder 200-300 stk., vil jeg vurdere - afhængig af størrelsen. Men altså, pebernødder har jo også tendens til at forsvinde hurtigt 🙂

    Hvis I er mange til at trille dejen, så kan du godt lave dobbelt portion.

    God bagelyst,
    Cathrine

  6. Hej Cathrine
    Hvor mange pebernødder bliver der ca. til i denne opskrift? Vi er en familie på 4, som selvfølgelig skal spise lidt selv, men vi vil også gerne kunne give lidt til børnenes klassekammerater m.fl. Skal jeg mon fordoble mængden, for at være på den sikre side?
    Dbh Maja

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT