Rabarbercrumble - sprød, sød og syrlig

Det her er nok den kage, jeg bager oftest. Crumble er min go-to, når den hjemmebagte kage skal være nem, hurtig og simpel at lave. Og så er en rabarbercrumble faktisk min yndlingskage af dem alle. Brownie er lækkert, chokolademuffins er supergode, gulerodskage med cheesefrosting kan jeg også altid spise, men en crumble – meget gerne den slags med rabarber, er altså min absolutte favoritkage. Derfor er det mig egentligt også lidt en gåde, hvorfor opskriften på den nemmeste og bedste rabarbercrumble først kommer på bloggen nu!?

Der ligger allerede en opskrift på en sundere rabarbercrumble uden raffineret sukker, men ikke ”den ægte vare”. Den rigtige rabarbercrumble med friske og syrlige rabarber, en god håndfuld chokolade og det sprødeste og lækreste crumblelag. Men nu er den her! Den kan nydes både lun eller kold, og så gør en god klat creme fraiche, yoghurt rørt med vaniljepulver eller en kugle af den bedste vaniljeis absolut kun rabarbercrumblen endnu mere fantastisk.

6 personer
Det skal du bruge:

  • 8-10 stilke rabarber
  • 1-2 spsk. rørsukker
  • 70-100 g chokolade – jeg er særligt glad for den her mørke og mælkechokolade (reklamelink)

Crumble:

  • 50 g hvedemel
  • 25 g groft mel – jeg bruger enten grahamsmel, speltmel eller rugmel
  • 60 g finthakket mandler eller mandelmel
  • 75g finvalsede havregryn
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 125 g koldt smør


Sådan bager du den bedste rabarbercrumble:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rabarber i små stykker på ca. 0,5-1 cm tykkelse. Kom dem i bunden af et ildfastfad, så fadet er dækket. Vend rabarberne med 1-2 spsk. sukker afhængig af, hvor syrlige du ønsker rabarberne. Kom chokoladeknapper eller hakket chokolade på.

I en skål blandes mel, finthakkede mandler, havregryn, salt og sukker. Skær den kolde smør i mindre stykker og vend den sammen med de tørre ingredienser. Smuldre dejen sammen med fingrene til den er sammenhængende, men den behøver ikke være homogen. Smuldre crumbledejen over rabarberne og bag crumblen i 25-35 minutter til crumblen er godt gylden og rabarberne bobler.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar til Søde gifler med remonce og rabarber - Cathrine Brandt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 comments on “Rabarbercrumble - sprød, sød og syrlig”

  1. Jeg bagte med rabarber fra fryseren (og vejede derfor af), og syntes 250 g rabarber var lidt i underkanten, relativt til mængden af crumble. Så hvis man bruger rabarber fra frost, vil jeg nok anbefale at bruge en 300-350 gram.

  2. Kan du skrive, hvor mange gram rabarber der ca. er? Jeg har nemlig taget en pose op fra fryseren, som allerede er skåret i små stykker...??

  3. Smager den bedst nybagt, eller kan man godt servere den for gæster dagen efter? 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT