Se min nye ovn - Samsung Dual Cook Flex

Annonce for Samsung
Begejstring, anmeldelse og ord er helt mine egne

Der er en ny ovn i byen! Eller rettere, der er en ny dobbelt ovn i byen - det er nemlig én ovn med to ovne i sig. Lyder det forvirrende? Det er det ikke. Det er til gengæld helt vildt smart. Lad mig præsentere dig for Samsung Dual Cook Flex, der er flyttet ind på min adresse for en stund, og jeg har aldrig lyst til at undvære den igen...

Jeg bruger min ovn virkelig meget! Den er min tro følgesvend i min bagning. Min ovn skal kunne lidt af det hele. Den skal være effektiv, kunne varme jævnt, bage ved høje temperaturer og kunne rumme så meget som muligt. Alt det, og meget mere, kan Dual Cook Flex.

Da vi lavede nyt køkken for få år tilbage var jeg helt sikker på, at jeg skulle have to ovne. Vi kender det alle sammen - kartoflerne skal bages ved en temperatur, kødet skal langtidssteges ved en anden, marengsen skal bage for evigt og efterlader ikke ovnplads til chokoladekagen, der også skal serveres. At have to ovne er en luksus, som jeg ved, at alle ikke vil eller kan prioritere. Det optager dyrbar opbevaringsplads, og så koster det dobbelt så meget som én ovn. Men jeg kunne ikke nøjes. Det behøver du heller ikke længere - hvad end du har et lille køkken eller kun vil købe én ovn.

Samsung Dual Cook Flex er en ovn, der har en ovnlåge og et ovnrum, der kan deles op i to. På den måde kan du tilberede mad på to forskellige ovnindstillingere og temperaturer på samme tid! Så smart. Det fungerer ved, at der medfølger en plade, som kan indsættes i ovnrummet, så ovnrummet opdeles i to. Når pladen ikke er i, så har du et stort ovnrum, som du kender det fra en almindelig ovn.

Nu har ovnen Samsung Dual Cook Flex boet herhjemme i knap tre måneder. I den tid er den blevet sat på prøve. Den har hjulpet mig med at bage luftige og sprøde surdejsbrød, massevis af boller og kager, stege grøntsager til aftensmaden, langtidstege kød (som jeg ikke længere selv skal holde øje med temperaturen på) og lave en hel kylling på sit grillspyd. Jeg har gjort mig umage og testet den grundigt. Nu er jeg klar til at fortælle dig lidt om, hvad Samsung Dual Cook Flex kan. Skær dig et stykke kage og sæt dig til rette. Jeg har meget på hjerte!

Design - hvor flot er den?
Kan en ovn være flot? Ja, det kan den! Og Samsung Dual Cook Flex er flot. Ovnen er simpel i sit design, sort og stål, og så har den et enkelt betjeningspanel, der er nemt at forstå og bruge. Når jeg åbner ovnen, bliver mine øjne også glade. Et blånistret indre, som ser let og stilrent ud. Det kan jeg godt lide! Det digitale panel lyser med blåt, og det behager mine øjne, når jeg flere gange dagligt bruger ovnen som ur.

Udstyr - hvad kan den bruges til?
Alt! Praktisk talt. Der medfølger så meget udstyr, som både er nødvendigt og en luksus. Først og fremmest kan Samsung Dual Cook Flex alt det, som en ovn skal kunne. Bage, stege, grille. Der medfølger rist, to bageplader, grillspyd, teleskopskinner (som er virkelig rare, når der skal indsættes en plade i ovnen, eller der skal røres i ymerdrysset), en rumopdeler og stegetermometer (genialt!).

Med det udstyr mangler jeg bestemt ikke noget! Bagepladerne er samme flotte blå farve, som ovnens indre. Stegetermometeret er digitalt, og tilsluttes inde i siden af ovnen, inden at spidsen placeres i det mad, du gerne vil styre temperaturen på. Herefter kan du i panelet holde styr på temperaturen, og lade stegetermometeret fortælle dig, hvornår maden har opnået ønsket temperatur. Har du heller ikke helt tjek på, hvad en culotte skal have som kernetemperatur for, at den er saftig og lækker? Bare rolig, det har Samsung Dual Cook Flex styr på! Grillspyddet giver mulighed for at lave den lækreste porchetta eller hel kylling, som er sprød hele vejen rundt.

Ovnen har pyrolyse, så den kan rengøre sig selv, og du kun behøver at tørre over med en klud - det er særligt rart efter, at grillspydet har været i brug. Rengøringen kan du læse mere om lidt længere nede i indlægget.

Sidst, men ikke mindst. Så har Samsung Dual Cook Flex smart tilberedning og smart control. Det betyder, at ovnen kan hjælpe dig til hvilken indstilling og temperatur, der er bedst, når du skal bage f.eks. gærdeje, stege en kylling eller bage grøntsager. Du finder det meste i smart tilberedningen, så du kan undgå at bage eller stege dit mad eller bagværk for lidt eller for meget.

Smart control er koblet op til en APP, som du kan styre Samsung Dual Cook Flex fra. Ja, du læste rigtigt. Med din smartphone kan du styre din ovn -
blandt andet tænde, slukke, justere temperaturer og tilberedningstider. Det er en luksus. Nu skal du ikke længere ud af sengen om morgenen, når ovnen skal tændes, så du kan bage morgenboller.

Funktion - kan den varme?
Ja, den kan! Og den varmer både effektivt og jævnt - det er meget vigtigt, hvis du spørger mig. Ingen gider, at småkagerne på bagerste række bliver bagt sorte inden, at de forreste på pladen er færdige. Det sker ikke med Samsung Dual Cook Flex. Ovnen er ikke længe om at varme op, og når den ønsket temperatur er nået, så bliver du informeret med en rar, lille "bling" lyd. Skal det gå ekstra hurtigt, så har ovnen en "hurtig forvarming" indstilling, som kan aktiveres.

Hvad end jeg bruger ovnen som ét stort ovnrum eller deler ovnen op i to, så oplever jeg en jævn og effektiv varme inde i ovnen. En af fordelene ved, at ovnlågen kan deles i to er, at ovnen taber langt mindre varme, når jeg åbner ovnlågen for at kigge til maden eller mit bagværk. Det sparer på energien.

Brugervenlighed - er den nem at betjene?
Det digitale betjeningspanel tog mig ikke mange minutter at gennemskue. Et hurtig kig i manualen, og så var jeg helt med på, hvad de forskellige symboler kunne hjælpe mig med. De to runde knapper bruges til at vælge tilberedningstilstand eller -funktion og temperaturen. Symbolerne i panelet bruger jeg til at indstille tid, ovnrum, menuer og tilberedningsprogram.

Ovnrummet kan med et snuptag deles op i to med opdelingspladen. Den indsættes som en almindelig bageplade. Når inddelingspladen er i, så aktiveres valgmuligheden for at indstille de to ovnrum i funktion og temperatur. Ved at trykke en knap ind på bagsiden af håndtaget på ovnlågen, så deles lågen i to, så der er adgang til øverste ovnrum uden, at åbne for det nederste ovnrum.

Rengøring - slipper jeg nemt?
Det synes jeg, at man gør. Samsung Dual Cook Flex har pyrolyse, så den kan rengøre sig selv. Det er så effektivt og helt uundværligt, når ovnen har været brugt til at stege i. Har din Samsung Dual Cook Flex brug for en mere mild rengøring, så kan det gøres med den damprengørings-funktion. Jeg elsker, at jeg ikke skal rengøre min ovn selv længere, men kan nøjes med at tørre over med en klud efter ovnens egen rengøringsprogram har klaret det meste. En opgave, som ret tit blev udskudt eller glemt herhjemme. Nu nyder jeg en ren ovn langt oftere, fordi at jeg nemt kan fjerne lidt eller genstridig skidt supernemt.

Men hvad kan den ikke?
Der er ikke noget, Samsung Dual Cook Flex ikke kan. Det er virkelig en god ovn, som er stor og rummelig, og som kan lige præcis det, den skal kunne - og mere til. Dens smarte og digitale funktioner samt muligheden for to ovnrum gør altså madlavingen nemmere.

Hvis jeg tager mine allermest kritiske (og nok egentligt urimelige) briller på, så er der en lille ting, som jeg har noteret mig. Bagepladerne buer en smule opad på midten - jeg ved ikke helt, hvad det har af funktion? Men det driller mig en smule, når jeg skal bage kager i mine kageringe, som ikke har nogen bund. Lidt for meget af kagedejen undslipper grundet den ikke flade bageplade.

Vil du også have en ny bedste ven i dit køkken?
Kan man leve uden to ovne i sit køkken? Jeg vil sige nej! Alle, jeg kender, der skal lave nyt køkken, råber jeg højt til, at de skal huske at lave plads til to ovne. Det er ikke længere nødvendigt! Nu behøver man kun én ovn, som kan det samme som to ovne. Tilberede mad på to forskellige indstillinger og temperaturer samtidigt! Det er absolut Samsung Dual Cook Flex allerstørste force - at man køber to ovne i én, som både er energi- og tidsbesparende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 comments on “Se min nye ovn - Samsung Dual Cook Flex”

 1. Er du stadig glad for ovnen fra Samsung? Kan se den få nogle dårlige anmeldelser🙃 at den bager kager og småkager. ujævn når man bruger dobbelt funktionen og at den larmer meget og blæser meget varme ud….. bruger du meget stegetermometeren?😉

  1. Hej Charlotte

   Ovnen boede hos mig i 6 mdr, hvor den var på prøve. Det er efterhånden mange år siden. I den tid, jeg brugte den, var jeg meget glad for den, som beskrevet.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej. Har samme ovn, men kan ikke bruge stegetermometer ved dobbelt ovn med forskellige temperaturer. Skal ovnen være kold når du bruger stegetermometer. Hvis du ved vil jeg være meget taknemmelig for hjælpen.

 3. Hej Cathrine
  Jeg leder efter en ny ovn og er meget interesseret i at høre, hvilken ovn du har nu? Mener du har nævnt, at din ovn har en timer så du kan indstille, hvornår den skal tænde?

  På forhånd mange tak
  Vh Katrine

  1. Hej Katrine

   Jeg har en Siemens ovn. Da jeg valgte ovn, så var de vigtigste punkter for mig, at den havde et så stort ovnrum som muligt, høj temperatur og timer.

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej Cathrine
  Var det muligt for dig kun at bruge halvdelen af ovnen, når du skulle bage et brød?
  Vh Lisa

  1. Hej Anne

   Jeg har ikke længere ovnen - den var på besøg hos mig i et halvt års tid. Og jeg var præcis lige så glad for den, som jeg har beskrevet her. Men dermed sagt er det også længe siden, jeg har brugt ovnen. Jeg har selv to ens ovne - og jeg elsker at have muligheden for at arbejde på to forskellige temperaturer. Det kan denne ovn opfylde, hvis man kun vil/kan have en ovn 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Hej Cathrine
  Jeg har også investeret i en Samsung dual Cook Flex NV7000N ovn.
  Men vi kan ikke få kødtermometeret til at fungere.... Hvordan fandt du ud af det?
  Vores display står bare og blinker og vi får ikke lov til at indstille temperaturen.
  Håber du kan hjælpe os.
  Mvh Sanne

  1. Hej Sanne

   Nej, det kan jeg desværre ikke. Ovnen boede hos mig i 6 mdr, hvor jeg testede den og brugte den i forbindelse med et samarbejde. Det er længe siden, og jeg husker desværre ikke, hvordan den virkede.

   Men jeg er sikker på, at Samsungs kundeservice kan hjælpe dig 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT