Server friskbagte cookies, når du vil - sådan fryses cookies bedst

Lad mig bare starte med at sige, at jeg endnu ikke har prøvet at fryse alle de cookies ned, som opskriften angiver. Der forsvinder altid noget undervejs - så derfor bager jeg allerhelst dobbelt portion eller mere. Så er jeg sikker på, at jeg, trods alt, kan servere friskbagte cookies til alle, når jeg får lyst.

En cookie smager bedst, når den er friskbagt. Den er også god på anden eller tredjedagen, men intet slår en sprød, chewy og næsten lun chocolate chip cookie.

Heldigvis kan cookie dough fryses - og det gør faktisk kun dine cookies endnu bedre, at de får lov til at ligge og udvikle smag. Det giver også muligheden for at kunne bage cookies lige når du vil, uden at du skal bruge tid på at røre den perfekte cookie dough sammen først.

Min fryser indeholder næsten altid kugler af cookie dough. Altså, lige indtil at den ikke gør mere, fordi at det kræver en rygrad af stål ikke at bage en cookie i ny og næ. Så det gør vi - og det er verdens hyggeligste at sidde i sofaen en helt almindelig tirsdag aften med en friskbagt cookie og en varm kop kaffe.

Derfor; lav altid en god portion cookie dough, når du vil bage cookies. De cookies, du ikke har brug for at bage, dem kan du fryse ned i kugler. De kan bages, når du får lyst til cookies eller gerne vil servere de allerbedste cookies, der får dine gæster til at klappe i sine små hænder. Helt uden nogen planlægning eller arbejdsindsat forinden.

Lad os tage udgangspunkt i mine yndlings chocolate chip cookies, som er den opskrift, jeg selv bruger hver eneste gang. Den er bare en vinder! En helt klassisk cookie, der er præcis, som den skal være.

Sådan fryser du dine cookies:
Dejen laves præcis som opskriften angiver. Når dejen er rørt sammen til dine cookies, så fordeles den i cookie dough kugler, som opskriften anviser. Læg et stykke bagepapir på en flad plade (det kan være et skærebræt eller en bageplade), der kan gå ind i din fryser. Placer dine ubagte cookies på bagepapiret og kom den fulde plade i fryseren. Lad dine cookies fryse i mindst en halv time indtil, de er faste - de behøver ikke at være helt frosne. Nu kan de lægges i en pose uden, at de klistre sammen. Så fylder de mindst i fryseren. Du kan også komme dem i bøtter, men vær opmærksom på, at en condibøtte knækker, hvis du forsøger at åbne den, når den er frossen.

Sådan bager du frosne cookies:
Når du gerne vil nyde en friskbagt cookie, så kan du gøre to forskellige ting:
1: tag dine cookies op fra frys. Læg dem på en bageplade og lad dem tø op. Det tager ikke så lang tid, da sukker indholdet er højt. I mit køkken tager det cirka 30 minutter. Bag dine cookies efter opskriftens anvisning.

2: Bag dine cookies direkte fra frys. Læg de frosne cookies på en bageplade og kom dem ind i ovnen. Tænd ovnen som opskriften angiver og bag dine cookies i 17-19 minutter indtil, at de er let gyldne i kanten, men stadig bløde i midten. Lad dem køle af, som opskriften angiver.

Vil du gerne bage mine chokoladecookies med rugmel (og det vil du gerne, for de er åndsvagt gode!), så kan du også fryse dem. De skal fryses før, at de rulles i flormelis. De kan ikke bages direkte fra frys! Chokoladecookies skal tøes helt op, rulles i flormelis og bages efter opskriften.

Du finder mange flere opskrifter på lækre cookies i mit arkiv her. For helt ærligt - jeg kan aldrig få for mange opskrifter på cookies!

10 comments on “Server friskbagte cookies, når du vil - sådan fryses cookies bedst”

  1. Man kan få condibøtter der er frostsikre.
    Dem bruger jeg til overskydende surdej.
    De koster et par kroner mere.
    Bare et tip til et andet tip! 🙂

Skriv et svar til Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade - Cathrine Brandt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT