Sirupssnitter - sprøde småkager med smag af karamel

For efterhånden en del år siden var Morten og jeg i Stockholm. Her smagte jeg en småkage. Den hed noget med kola, husker jeg. Altså en karamel småkage. De smagte så vildt godt, at jeg var nødt til at vide lidt mere om dem. Den rare bager fortalte mig, at de også blev kaldt sirupssnitter, og at de var bagt på helt simple råvarer; smør, sukker, mel og så selvfølgelig sirup. Det giver en småkage, der smager karamelagtigt, har en sprød og chewy konsistens - og som mest af alt minder mig lidt om en mellemting mellem en god flødekaramel og Daim. Det er kun en god ting!

Hvert år tilføjer jeg en ny småkage til småkagedåserne henover december herhjemme. Sidste år var det de prikkede julehjerter. I år måtte det blive de her sirupssnitter, som er blevet ved med at dukke op i mine tanker lige siden, vi besøgte Stockholm. Jeg var så smart at spørge den gode bager i Stockholm om en opskrift, og jeg har passet på mine kragetæer lige siden - jeg havde ikke fået skrevet nogle mængder ned, men ingredienslisten var intakt. Og med et par forsøg eller tre, så har jeg fundet frem til lige præcis sådan, som jeg husker, at Kolakagerne smagte.

Jeg ved, at de her sirupssnitter eller karamelkager, kommer til at blive bagt mange gange herhjemme - hele året rundt. De er så, så, så gode!

Cirka 70 stk.
Det skal du bruge:

 • 200 g blødt smør
 • 160 rørsukker
 • 70 g lys sirup
 • 300 g hvedemel
 • 1 ½ tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • Flagesalt, sesamfrø, mandelsplitter eller perlesukker til topping

Sådan gør du:
Jeg rører dejen sammen på min røremaskine med en gummibelagt K-spade. Du kan også bruge en håndmixer. Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen til det er lyst. Tilsæt sirup og rør det sammen. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og kom det i dejen. Rør til dejen netop er samlet.

Vend dejen ud på bordet og saml den med hænderne. Del dejen i 6 portioner af cirka 120 gram. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader. Rul hver dejportion ud til en flad stribe, der passer med dybden på din bageplade. Der kan ligge tre striber sirupssnitter på hver plade. Drys småkagerne med den ønskede topping. Bag dine sirupssnitter i 8-12 minutter i ovnen - de skal være gyldne. Lad dem afkøle et minuts tid og skær dem herefter i ønskede stykker. Lad dem sætte sig i yderligere et par minutter på bageplade inden, at de føres over på en rist og køler helt af. Opbevar snitterne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Sirupssnitter - sprøde småkager med smag af karamel”

 1. Hej Cathrine
  Hvordan opbevares udgaven fra dine julebog - karamelsnitterne - bedst, når der er kommet chokolade på?
  Mvh. Pernille

 2. Hej C. Jeg har lavet dine karamelsnitter med choko og salt, men de er blevet bløde nede i kagedåsen. Øv. Er det saltet eller chokoladen der gør det - eller hvad gør jeg galt 😉 Bør man først putte chokolade på lige inden servering?
  Tak for gode opskrifter!
  Kh Anne

 3. Jeg plejer at lave en pølse og skære skiver.
  Revet appelsin skad er super i, det samme er pecan nødder eller valnødder.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT