Speltbrud med oliven og emmentaler

I er virkelig mange, der er lige så vilde med både bløde gulerodsbrud og grove gulerodsbrud som jeg. Det er altså også bare en skøn bolle! Så supernem at bage, luftige og lækker. Derfor bager jeg rigtig tit brud herhjemme - i alle mulige afskygninger. Bollerne er også nemme at spise for børn - de er bløde og svampet og får ikke samme sprøde skorpe, som når jeg bager surdejsboller. En børnevenlig bolle, der smager mindst ligeså godt, når den bliver lunet i ovnen direkte fra fryseren.

Heldigvis kan man komme en masse andet end gulerod og solsikkekerne i sine gulerodsbrud. Eller speltbrud, som jeg kalder dem. Denne gang har jeg bagt dem på rent speltmel og fyldt dem med emmentaler og oliven. En helt perfekt frokostbolle, der nemt kan tages med på farten. Speltbrudene bager jeg også gerne og serverer sammen med et tapas-fad eller en god og cremet suppe.

12 stk.
Det skal du bruge:

  • 250 g vand
  • 25 g gær
  • 450 g sigtet speltmel
  • 8 g salt
  • 25 g blødt smør
  • 75 g emmentaler
  • 100 g oliven
  • 1 æg

Sådan bager du speltbrud med oliven og emmentaler:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.

Riv emmentaler på et groft rivejern. Skær oliven i halve. Lav en fordybning i dejen og kom emmentaler, oliven og æg ved. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker. Du kan se her, hvordan du former dejen. Del dejen i 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader og bag speltbruddene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Speltbrud_emmeltaler_oliven_6 Speltbrud_emmeltaler_oliven_8

4 comments on “Speltbrud med oliven og emmentaler”

  1. Årh, det lyder lækkert. Jeg er ret vild med oliven i brød, og jeg kan virkelig se potentialet i at supplere med ost - både til suppe og til lige at have med i tasken.

  2. Jeg bagte disse i dag, dog med revet æble og hørfrø i stedet. De blev virkelig gode, både børn og mand var fan af dem 😁 den skal jeg til at bage flere af til børnemadpakken😁😁😁

    1. Mmh, hvor lyder det lækkert med æble og hørfrø. Desværre tåler min kæreste ikke æble - ellers havde jeg forsøgt med det samme 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

Skriv et svar til Emilie Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p