Squashkage med hvid chokolade cheese frosting

Den mest svampede og smagfulde squashkage! Kagen er så svampet, at hvis du giver den et tryk, så popper den tilbage uden problemer - som en svamp. Efteråret giver mig lyst til krydrede kager med masser af smag, og det kan den her squashage. Svampet, krydret og med en helt fantastisk frosting. Den hvide chokolade og flødeosten er en perfekt kombination af sødme og syrlighed, der tilsammen giver den bedste, cremede frosting, der kun gør en krydret squashkage endnu bedre. Den bedste og nemmeste squashkage med den bedste flødeostfrosting - hvis du spørger mig.

1 stor kage med nok til 10-12 personer
Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 50 g brun farin
  • 250 g rørsukker
  • 4 æg
  • 3 dl rapsolie
  • 1 squash (ca. 400 g), groft revet
  • 1 springform på 26-28 cm i diameter

Hvid chokolade cheese frosting (flødeostfrosting):

Sådan bager du en nem og svampet squashkage med cheese frosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør det sammen. Kom æggene i og pisk med en håndmikser til blandingen bliver homogen. Kom rapsolie og revet squash i og pisk igen til dejen er homogen. Kom et stykke bagepapir i springformen og hæld kagedejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 45-60 minutter. Squashkagen er bagt færdig, når der ikke sidder kagedej på gaflen, hvis du stikker midt i kagen. Lad kagen afkøle ude af springformen og kom først cheesefrosting på, når kagen er helt afkølet.

Cheesefrosting: Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive for varm. Lad chokoladen køle af, mens de andre ingredienser blandes. Kom alle de resterende ingredienser i en skål og pisk dem homogene og luftige. Kom den hvide chokolade i og pisk til frostingen er samlet. Smør frostingen på squashkagen, når den er helt afkølet.

Noter: Jeg skærer toppen af kagen, inden at jeg kommer frosting på, da kagen hæver meget i midten. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes, at det ser pænere ud. Toppen af kagen kan evt. fryses ned og bruges til at lave romkugler med senere. Jeg sprøjtede frostingen på med en tyl - den kan dog også sagtens bare smøres på.

Tip: Squashkagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Jeg bagte den en lørdag, og da jeg spiste det sidste stykke om onsdagen, smagte kagen stadig så godt som friskbagt.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar til Doro Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments on “Squashkage med hvid chokolade cheese frosting”

  1. Super lækker kage. Jeg havde kun en springform med diameter på omkring 22-24 cm, men den blev super god alligevel. Da kagen var ret høj, valgte jeg at skære den og lave det til en lagkage. Derfor lavede jeg også dobbelt portion af cheesefrostingen. Og så brugte jeg også lyserøde chokoladeknapper, da jeg ikke lige havde noget hvid chokolade. Har bagt denne kage 2 gange i den her uge, da den simpelthen er så god.

  2. Hej C,

    Vi har et spagetti squash, som jo praktisktalt vel er et græskar. Kunne man måske ikke bruge det i stedet for squash? Eller er det helt hen i vejret?😊

  3. Hej Cathrine
    Jeg er vild med dine opskrifter og glæder mig til at besøge dit nye bageri i Silkeborg.
    Lige et spørgsmål til squashkagen: Presser du bare det revne squash let eller meget?
    Mvh
    Else Larsen

  4. Tak for dejlig kageopskrift 🙂 Men hvorfor natron og ikke bagepulver? Bagte den med natron i dag og synes, at smagen trænger ret kraftig igennem… på den ikke så gode måde 😉

  5. Jeg elsker nødder og rosiner i min squashkage - kan jeg uden problemer tilsætte det til din opskrift?

  6. Hej C, hvis jeg kommer denne i øvrigt fantastiske kage i muffinsforme i stedet for, hvor mange minutter vil du så mene jeg skal give dem?
    Hilsen Camilla.

    1. Hej Camilla

      Det kan jeg desværre ikke sige. Det afhænger af dine muffinsforme størrelse - og jeg har desværre ikke testet det. Men jeg ville nok starte med 15 minutter, og så tjekke til dem løbende undervejs 🙂

      Hvor er det dejligt, at du er glad for opskriften.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Bente

      Ja, det vil jeg bestemt mene, at du kan. Jeg har aldrig arbejdet med den laktosefrie variant, men den bør ligne den klassiske i smag og konistens.

      God bagelyst,
      Cathrine

  7. Hej Cathrine ? vil prøve din kage da jeg har fået foræret 3 store squash . Vil lige høre om du tænker den ville være god at fryse ned og tage op på dagen , hvor den så bliver pyntet med cremen før servering . Mvh Anni

    1. Hej Agathe.
      Jeg kommer kagen i en lufttæt beholder og i køleskabet.
      Hvis du venter med at komme frostingen på, så kan kagen også opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur 🙂

      Bag den endelig - den er så god!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT