22 comments on “Surdejalong”

  1. Så fedt, du gør det muligt, at få det skåret ud i pap? jeg har prøvet hvede surdej masser af gange, men det er aldrig lykkes. Nu når jeg ser dig, har jeg mod på igen at prøve???

    Er din E bog magen til den “ den rigtige” bog ? Vil jo frygtelig gerne eje en af dem, og finde links til alle dine fantastiske bageredskaber og din lille butik?
    Har allerede prøvet nogle af dine opskrifter, lækkert og ligetil??

  2. Hej Kim

    De ligger der alle sammen 🙂 Prøv at åbne siden på ny - det er nogle ret store filer, der kan tage lidt at loade afhængig af dit internet. Der er 5 videoer i alt.

    God bagelyst,
    Cathrine

  3. Hej igen Catrine
    Jeg er gået igang med surdejen, og nu nået til dag 4, og nu sker der absolut INTET! Den har fået en ekstra hviledag uden fodring. Skal den så kasseres, og startes forfra?
    Den har hævet fint frem til dag 4, måske været lidt tynd.

    Mvh
    Helle

    1. Hej Helle

      Det er ok, hvis din surdej ikke hæver så meget. Hvis der er små luftbobler, så er der liv, og så skal du bare fortsætte med at fodre den. Sørg for at fodre den inden, at den falder helt sammen og bliver flydende.

      Prøv med rent groft rugmel, lunere temperaturer og låget på klem.

      God bagelyst,
      Cathrine

  4. Hej Catrine.

    Jeg er også ved at forsøge mig med surdejen og er nået til dag 4. Min surdej hævede til dobbelt størrelse fra 2. Til 3. Dagen og fodrede dejen som anvist. Efter fodring kom der ret hurtigt aktivitet i dejen og den begyndte at hæve i løbet af aftenen. Men der er ikke sket meget siden. Den er ca. hævet 1/3 del.

    Nu bliver jeg i tvivl om jeg skal lade den stå, evt. til i morgen og håbe på at den hæver yderligere, eller skal jeg fodre den med det samme?

    Mvh
    Rikke

  5. Hej Rikke

    Det er OK, at der ikke er så meget hævning efter de første fodringer. Du skal bare fortsætte med at fodre den dagligt. Så skal den nok poppe. Prøv med kun groft rugmel, lunere temperaturer og låget på klem.

    God bagelyst,
    Cathrine

  6. Hej. Jeg er igang med min første surdej og har også modtaget din skønne skønne bog. Jeg har idag lavet min 4. Fodring, og har set din video med 5 fodring, hvor du kommer surdej over i en bøtte, som ryger i fryseren. Den resterende dej, som du arbejder videre på, til sidste fodring og i sidste ende til bolledej, bliver der ekstra surdej til overs, således man kan bage en ny portion dagen efter (tænker der kommer en lille rest i overskud, som skal blandes op med vand og mel, således den er klar om aftenen til en ny portion bolledej)? Har læst i bogen flere gange, men kan altså ikke blive helt klog på det.
    Ha en god aften:-)

  7. Hej Cathrine

    Jeg er i gang med min surdej, i dag er dag 4. Men hver dag ligger der lysebrun væske på toppen og surdejen er ikke særlig tyk så jeg kan ikke se om der er bobler underneden. Skal jeg kassere den og starte forfra?

  8. Hej
    Jeg forsøger nu for anden gang at bage pro surdejsboller. Jeg gør, som du foreskriver men det er en noget flydende dej. Mine boller bliver flade .Hvad gør jeg galt?

  9. Hej Cathrine.

    Jeg købte din e-bog om surdejforleden og satte en surdej af fuldkornsrugmel og alm hvedemel i gang i mandags. Den har hævet fint og skulle i dag fodres første gang. Til morgen var den faldet en anelse sammen, men det der slog mig mest, er at den lugter mere af opkast end af eddike/gær. Kan det reddes eller skal jeg starte forfra? Jeg har fodret den og ser lige tiden an, men ved ikke om den bare er kaput fra starten, når den lugter sådan?

    God dag,
    Malene

  10. Hej alle surdejsbagere, øv jer, øv jer, og øv jer igen, siger en aldrende surdejsbager der har brugt laaang tid på det. Cathrines helt fantastiske bog og videoer har hjulpet mig, det kræver tid, da mel typer temperaturer og tid har betydning.
    Det lykkes til sidst hvis man er vedholdende, men husk at øvelse gør mester.
    Mange hilsner Marie

  11. Hej Cathrine.
    Jeg har købt din ebog og er i gang (for 1. Gang) med at prøve kræfter med surdej.
    1. Gang hævede den fint op og jeg kunne fodre den på 3. Dagen. Men på 4. dagen tror jeg at jeg fik fodret den for sent, den havde peaket - der skete hvertfald ingenting derefter.
    2. gang jeg prøvede hævede den ikke så meget men jeg fodrede den alligevel - men der skete intet efter den fodring.
    Nu her 3. og sidste gang havde den ikke hævet de første dage og jeg gav den en dag ekstra. Stadig ingen aktivitet og nu er der kommet pelsede mugpletter ovenpå ? hvad gør jeg forkert???
    Mvh Linda

  12. Som bruger af dine helt fantastiske opskrifter, har jeg lige et spørgsmål, kan man have en sød surdej som man fodre eller skal man lave den fra gang til gang. Har købt din ebog og surdejen kører helt perfekt 😍

    1. Hej Jan

      Jeg fodrer bare min fra gang til gang - fordi jeg jo bruger fra min almindelige surdej. Ellers skal du have både en sød og en almindelig surdej kørende, og det er ikke nødvendigt 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  13. Hej Cathrine.
    Tak for nogle rigtig gode videoer, der ledsager e-surdejsbogen.
    Jeg vil høre hvad din holdning er til at have en 'mor-surdej kørende, som man så tager fra, når man skal bage. Jeg vil nemlig gerne skifte mellem at bage rugbrød og hvedebrød og er i tvivl om, hvorvidt rugsurdejen bliver for sur til det efterfølgende hvedebrød? Jeg kan se, at den metode du beskriver, der tager man en rest af surdejen fra, som så bliver den nye grundsurdej. Jeg håber at du forstår spørgsmålet 🙂

    1. Hej Louise

      Det kan du i princippet godt. Jeg fodrer bare altid med det mel, jeg skal bruge. Så hvis jeg har en hvede surdej stående, så fodrer jeg lidt af den med rugmel - og bager rugbrød. Det, jeg har tilbage derfra, fodrer jeg bare med hvedemel og så kan jeg bage hvedeboller eller brød 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  14. Hej.
    Nu det nu jeg skal prøve min første surdej😀, så håber det vil lykkedes. Har set dine surdejsalong, og vil gerne vide hvad dag den første video er lavet, da du siger i videoen, at vi mødes på tirsdag til fodring, bare så jeg ved hvad dag den skal startes op.
    Tak for dine fine videoer.
    Vh Lone

    1. Hej Lone

      Det kan jeg simpelthen ikke huske. Men 1-3 dage inden. Dagene er kun vejledende - det er vigtigt, at du følger din surdej. Når den er hævet og begynder at dufte syrligt og falde sammen, så skal den fodres.

      God bagelyst,
      Cathrine

Skriv et svar til Malene Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT