Svampet kage med jordskokker, hasselnødder og mælkechokolade ganache

Jordskokker er undervurderede i det søde køkken. Jordskokker er egentligt søde i sig selv - når de bliver tilberedte, så bliver de endnu sødere. Og så har de gode noter af nødder og smør. Så det har jeg gjort - parret jordskokkerne med hasselnødder, smør og lune krydderier.

Kagen her er en variation over den klassiske gulerodskage. Det betyder også, at kagen med jordskokker er virkelig nem at lave. 1-2-3 og så er der næsten friskbagt kage.

Jeg har forkælet den svampede kage med et generøst lag chokoladeganache. Den milde mælkechokolade og lidt flagesalt klæder kagen så godt, og gør den endnu mere uimodståelig.

Psst... Jordskokker bliver grønne/blå, når kagen er bagt. Det er helt ok - bare så du ikke bliver overrasket.

8-10 personer
Det skal du bruge:

Kagen

  • 100 g ristede hasselnødder, hakket groft
  • 150 g smør, smeltet
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. natron
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 250 g jordskokker, revet groft

Mælkechokolade ganache

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader varmluft og rist hasselnødderne i 8-10 minutter til let gyldne og skallen slipper. Lad dem køle af og gnid den løse skal af hasselnødderne. Hak dem groft og stil dem til side. Skru ovnen op til 180 grader over/undervarme.

Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Det skal kun lige smelte og ikke blive for varmt. Lad det stå indtil, at det skal bruges.

Rør hvedemel, kardemomme, kanel, stødt ingefær, sukker og natron sammen i en skål. Kom æg, revne jordskokker og hakkede hasselnødder i og rør sammen. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen under fortsat omrøring. Kom bagepapir i en bradepande, der måler ca. 18 x 25 (jeg bruger denne her bradepande) - et lille tip er at krølle bagepapiret inden, at du kommer det i formen. Så er det langt nemmere at få det til at sidde ordentligt.

Vend dejen ud i bradepanden og bag kagen i 25-30 minutter. Når du stikker i midten af kagen, skal der kun komme fugtige kagekrummer med op og ikke våd dej. Lad kagen køle af.

Chokoladeganache: Hak den lyse chokolade godt og kom det i en skål. Hæld fløden i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen og rør i midten med en dejskraber indtil, at ganachen begynder at samle sig - herefter kan du røre udad i skålen, så ganachen bliver homogen og skinnende. Er der stadig stykker af chokolade i din ganache, så kan du bruge en stavblender og blende din mælkechokoladeganache helt blank. Kom husholdningsfilm helt tæt ovenpå ganachen og stil den på køl i en lille times tid eller natten over. Smør ganachen på jordskokkekagen, drys med flagesalt og nyd.

15 comments on “Svampet kage med jordskokker, hasselnødder og mælkechokolade ganache”

    1. Hej Camilla

      Godt, du spørger. De skal i sammen med æg og jordskokker. Jeg har netop rettet opskriften, så det står angivet 🙂

      Tak for at gøre mig opmærksom på det.
      God bagelyst,
      Cathrine

  1. Kan man mon bruge andre rodfrugter? F.eks. knoldselleri? ? Har et knoldselleri på størrelse med et hovede, som jeg ikke aner hvad jeg skal bruge til. ?

  2. Ja, du har nok ret.
    Men tak for anbefalingen. De ryger på madplanen i næste uge. ☺️
    Nu vil jeg kaste mig ud i en brownie med surdej. ?

  3. Wow en lækker kage! Jeg bagte den til en omgang gæster her i weekenden og alle var yderst begejstret til trods for deres skeptisk angående jordskokker i en kage.
    Har du forsøgt at bage kagen med brun farin i stedet for sukker? Jeg har nemlig overvejet at prøve det af næste gang.

  4. Den ser lækker ud! Dog kan jeg ikke tåle hasselnødder - kan man undlade dem eller erstatte med fx mandler?

Skriv et svar til Winnie Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT