Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse

Annonce - opskrift udviklet for Kenwood

Jeg har lavet skabeloner til talkager og bogstavskager. Dem kan du bruge til at skære din kage ud efter. Du får tal fra 0-9 og bogstaver fra A-Å i to størrelse - én, der er så store som mulige og passer til enkelte bogstaver, og én, hvor alle bogstaver passer i propotioner, så du kan skrive hele navne. Du finder skabelonerne her.

I er så mange, der har efterspurgt mit bud på en opskrift til en talkage, number cake eller bogstavkage. Og det skal I få. Jeg ved det godt - jeg er absolut ikke en firstmover. Men det gør altså bestemt ikke den her kage mindre fantastisk. En kage kan være nok så fin og flot pyntet, men hvis den ikke smager forrygende, så synes jeg, at det kan være ligemeget. Jeg har gået efter en klassisk kombination - en klassisk, mørk chokoladekage med en let og luftig hvid chokolademousse. Kagen er svampet og luftig - mit allerbedste bud på en "klassens chokoladekage", der med garanti vil hitte hos både børn og voksne. Den hvide chokolademousse giver et sødt modspil til den chokoladerige kage, og de friske frugter på toppen tilføjer et perfekt hint af syre, som gør hver mundfuld helt perfekt.

Bag en talkage til den næste fødselsdag - jeg er sikker på, at fødselsdagsbarnet bliver lykkelig!

Jeg har bagt kagen og filmet hele processen ovre på min Instagram - se det her. Her får du alle de små tips, og jeg viser dig præcis, hvordan du bager kagen.

Kage til 12-15 personer
Det skal du bruge:
Svampet chokoladekage:

  • 230 g smør
  • 5 g instant kaffe
  • 230 g vand (du kan også bruge færdigbrygget filter kaffe, hvis du ikke har instant – det er lige godt)
  • 55 g kakaopulver - brug en god kvalitet! Jeg bruger altid en 100 % kakao fra Callebaut
  • 115 g mørk chokolade - jeg brugte en 54,5 % chokolade
  • 150 g brun farin
  • 150 g rørsukker
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 6 æg (4 hele æg + 2 æggeblommer)
  • 165 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 1 bradepande, ca. 35 x 25 cm - jeg brugte den her bradepande

Hvid chokolademousse:

Derudover:

Sådan bager du en den lækreste talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse:
Svampet chokoladekage:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør, instant kaffe og vand (eller færdigbrygget kaffe istedet for instant og vand) i en gryde og smelt det forsigtigt ved lav varme. Tag gryden af varmen og kom det i en skål. Tilsæt chokolade og kakao. Rør sammen. Kom brun farin, rørsukker og salt i og rør igen. Tilsæt æg og æggeblommer og rør til dejen er homogen. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det sammen. For bageformen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af i formen og skær den ud i ønsket figur. Kage-kanterne kan med fordel bruges til at lave hjemmelavede romkugler med.

Hvid chokolademousse:
Kom husblas i en skål med rigeligt kold vand. Lad det trække i 10 minutter, mens resten af moussen forberedes. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det sammen til en homogen masse. Når det er samlet, så vrides husblas for vand og røres straks i. Rør moussen godt sammen og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på moussen. Kom din hvide chokolademousse i køleskabet i et par timer (og evt. natten over - se tip herunder) til den er helt kold. Kom moussen i din røremaskines skål og pisk den luftig med piskeriset. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagen.

Top til sidst kagen med dit favorit pynt.

Tip: Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, men vent med at pynte den til dagen, hvor den skal serveres. Kagen opbevares i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur. Moussen piskes op lige inden, at den sprøjtes på kagen.

Indlægget indeholder affiliatelinks

36 comments on “Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse”

  1. Hej Cathrine
    Hvis man vil bage kagen i en alm. bradepande, der passer i ovnen, hvor stor en portion vil du så anbefale? 😊

  2. Hej Cathrine
    Hvad er målene på den færdige tal-kage (hvis man ikke har en tal-kageform at lave kagen i) 😊

    1. Hej Stine

      Kagen målte ca. 30 x 20 cm. Jeg bagte den i en firkantede bradepande, der måler 25 x 35 cm. Jeg printede det største 3-tal, jeg kunne, på et stykke papir, og så skær jeg ud efter det 🙂

      Giver det mening?

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hjælp står med en stor 30års fødslesdagskage efter din opskrift op moussen vil ikke tykne under kraftig omrøring... den har været på køl /frys i to timer den er kold men ikke iskold

    1. Hej Marie-Louise

      ÅRH NEJ! Det er jeg så ærgerlig over at høre.
      Hvis din mousse ikke er blevet ordenligt kold og har sat sig, så kan du ikke piske den op, og den vil forblive tynd.

      Jeg tror desværre, at du skulle have ladet din mousse køle af længere - men det er jo lidt for sent at fortælle det nu.

      Jeg håber, at det lykkedes for dig?

      Mvh. Cathrine

  4. Hej Cathrine.

    Har du erfaringer med at bage denne kage i forvejen og fryse den (altså uden fyld naturligvis)?

    Mvh louise

  5. Jeg tror jeg vil bruge denne chokoladekage til 5 års fødselsdag i weekenden og bare pynte med flødeskum og jordbær for at gøre det (endnu) lettere for mig selv. Den ser virkelig lækker ud.
    Vil det være bedst at bage den om formiddagen eller aftenen før? Den skulle jo helst ikke blive tør 🙂

  6. Hej Stine

    Sikken en god ide med flødeskum og jordbær - den tror jeg, at jeg hapser 🙂

    Chokoladekagen er mega lækker! Den bedste, jeg har bagt.

    Du kan gøre begge dele. Men den smager allerbedst helt friskbagt.

    Rigtig god fødselsdagsweekend.
    God bagelyst,
    Cathrine

  7. Hej Cathrine
    Jeg er lige faldet over din side. Hvor er det nogle lækre ting du har. Jeg kunne godt tænke mig at kaste mig ud i talkagen og din ser opskrift ser dejlig og nem ud. Har du evt nogle forslag til hvad jeg kunne erstatte din kaffe med i opskriften?

  8. Hej Cathrine. Jeg skal prøve at bage denne kage til min kærestes 30 års fødselsdag, og vil jo derfor lave x2. Kan man godt lave alt moussen på én gang? Eller skal jeg først lave en kage og en mousse og så gentage. Mange tak for en fantastisk hjemmeside, som vi bruger nærmest dagligt

  9. Hej Cathrine 🙂

    Er det muligt at lave moussen aftenen før, og så lade den stå i køleskabet natten over, og så piske den op inden den kommer på kagen?

  10. Hej Cathrine,

    Jeg er så glad for alle dine lækre opskrifter 🙂

    Lige et spørgsmål til denne kage - er smagen af kaffe dominerende?
    Kagen skal serveres på mandag i børnehaven, og jeg ønsker ikke en kage, der smager af kaffe, men det er ok, hvis den blot bidrager som et ekstra krydderi.

    Rigtig god sommer til dig og din dejlige familie.

    Kh
    Sandra

  11. Hej Sandra

    Nej, jeg synes ikke, at kaffesmagen er dominerende. Mine børn på 2 og 3,5 år er vilde med den. Du kan bruge sort the i stedet, hvis du vil være helt sikker.

    God bagelyst,
    Cathrine

    1. Ja, det er det. Den sætter sig, når den køler. Det er vigtigt, at den bliver helt gennemkold. Når du pisker den op efterfølgende, så bliver den let og luftig.

      God bagelyst,
      Cathrine

  12. Hvordan har du lavet skabelonen? Hvis det er i word hvad skrifttype? Vil gerne lave kagen til min kærestes 30års 😄

  13. Hejsa Kristine Marie

    Ja, det er bare i Word. Jeg husker desværre ikke skrifttypen. Jeg lavede tallet så stort som muligt, så det passede med en A4-side.

    Du kan glæde dig til at smage chokoladekagen - den er så god!

    Rigtig god bagelyst
    Cathrine

  14. Hej. Jeg tænker at lave kagen i dag, kan den holde sig til i morgen uden at den blive tør og hvordan skal jeg evt opbevarer den ?

  15. Fantastik kage!! Virkelig svampet og lækker, omend jeg ved en fejl brugte carob/johannesbrød i stedet for kakao.

  16. Hej Helle

    Det er jeg bare så glad for, at du synes. Jeg er også helt vild med den! En svampet og helt simpel og klassisk chokoladekage - det kan jeg bare så godt lide.

    Dejligt, at du havde glæde af opskriften.

    God bagelyst,
    Cathrine

  17. Hej!
    Jeg vil bage selve chokolade kagen i aften, den skal bruges imorgen eftermiddag, men jeg skal fragte den med til en fest. Vil det være muligt at piske moussen op imorgen tidlig og pynte kagen med mousse og bær, selvom den først skal spises omkring 16:30?
    Og tak for nogle dejlige opskrifter!!

Skriv et svar til Rikke Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p