Kernerige
Surdejsboller
Rør | Hæv | Bag
Tilsæt kun vand
Køb nuSÅDAN GØR DU
1. Kom 425 g lunt vand (ca. 35O) i en skål.
2. Hæld indholdet af den lille pose i (tørgær) og rør til opløst.
3. Tilsæt indholdet af den store pose og rør sammen med en ske.
4. Læg et tætsluttende låg over og lad dejen hæve 30 min. ved stuetemperatur inden den kommes på køl natten over.
Dagen efter bages bollerne.
Tænd ovnen på 250O over/under varme og kom en tom bageplade nederst i ovnen. Lad den varme godt op.
Kog 1 l vand der skal bruges til at skabe damp. Form dejen til boller med en våd spiseske. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir.
Sæt bollerne i ovnen, hæld kogende vand i den tomme bageplade og bag dem i 8 min. ved 250O over/under varme. Fjern bagepladen med vand.
Skru ovnen over på 250O varmluft og bag bollerne yderligere 8-10 min. til godt gyldne.
Afkøl på en rist og nyd.
Ingredienser: Hvedemel type 00, (Økologisk), Hvedemel sigtet (Økologisk), Ølandshvedemel fuldkorn (Økologisk), hvedekerner knækkede/ valsede [5%] (Økologisk), klid (Økologisk), hørfrø [5%] (Økologisk), Tørret surdej (Økologisk), salt tilsat jod.
Potentielle allergener: Gluten. Indeholder ikke GMO.