Kernerigt
Surdejsrugbrød
Rør | Hæv | Bag
Tilsæt kun vand
Køb nuSÅDAN GØR DU
1. Kom 525 g lunt vand (ca. 35 grader) i en skål.
2. Hæld indholdet af den lille pose i (tørgær) og rør til opløst.
3. Tilsæt indholdet af den store pose. Rør dejen sammen i 5 minutter ved lav/medium hastighed på en røremaskine eller rør dejen sammen i hånden.
4. Klargør en rugbrødsform (2 L). Kom dejen i formen. Dejen er lind. Fordel dejen i formen med bagsiden af en våd ske.
5. Dæk rugbrødsformen med et låg eller husholdningsfilm. Lad rugbrødet hæve på køl natten over.
Dagen efter bages rugbrødet.
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Lad den varme godt op.
Rugbrødet bages direkte fra køl uden låg i 70 minutter.
Befri rugbrødet fra formen.
Afkøl på en rist og nyd.
Ingredienser: RUGMEL fuldkorn (økologisk), RUGKERNER knækkede (økologisk), HVEDEMEL sigtet (økologisk), solsikkefrø (økologisk), hørfrø (økologisk), RUGMEL sigtet (økologisk), Tørret surdej (økologisk), salt (tilsat jod), MALTMEL (økologisk).
Potentielle allergener: Gluten. Indeholder ikke GMO.