Lyse og sprøde 
Surdejsboller

Rør | Hæv | Bag
Tilsæt kun vand
Køb nu
SÅDAN GØR DU

1. Kom 425 g lunt vand (ca. 35O) i en skål.

2. Hæld indholdet af den lille pose i (tørgær) og rør til opløst.

3. Tilsæt indholdet af den store pose og rør sammen med en ske.

4. Læg et tætsluttende låg over og lad dejen hæve 30 min. ved stuetemperatur inden den kommes på køl natten over.

Dagen efter bages bollerne.

Tænd ovnen på 250O over/under varme og kom en tom bageplade nederst i ovnen. Lad den varme godt op.

Kog 1 l vand der skal bruges til at skabe damp. Form dejen til boller med en våd spiseske. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir.

Sæt bollerne i ovnen, hæld kogende vand i den tomme bageplade og bag dem i 8 min. ved 250O over/under varme. Fjern bagepladen med vand.

Skru ovnen over på 250O varmluft og bag bollerne yderligere 8-10 min. til godt gyldne.

Afkøl på en rist og nyd.
Ingredienser: HVEDEmel type 00 (økologisk), HVEDEmel sigtet (økologisk), HVEDEmel fuldkorn (økologisk), tørret surdej (økologisk), salt (tilsat jod).

Potentielle allergener: Gluten. Indeholder ikke GMO

How To Surdejsflager

How To - Step 1
How To - Step 2
How To - Step 3
How To - Step 4
Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
cross-circle